zlobil Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Обяснявам възможно най кратко. Оправям си къщата в момента и искам из целият ми парцел да има Уай-ФИ , в момента ползвам рутер на Д-линк който е точно по средата на къщата и като цяло в нея и на много близко разстояние около нея има интернет. Но имам външна постройка с навес на края на двора до който интернет не стига...какво трябва да купя за да усиля сигнала и да имам интернет и до навеса ? Възможно ли е да се върже втори рутер който да отива до постройката ? Или трябва да купя рутер с по-голям обхват ? ето това е рутера http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/d-link/dir-615-p19196941/ благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjjjjk Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Допълнителна външна антена за лаптопа,друга атена за рутера (не вярвам да е от голяма помощ, а и на повечето модели просто не се свалят),Repeater или Рутер който да може да работи като Repeater/AP Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Щом имотът е твой, аз бих хвърлил кабел до там подпочвен ако трябва. Иначе така или иначе ако е далече мястото би трябвало или по-мощен излъчвател, или AP, ама пак с кабел донякъде, или някъде по средата да има у-во и става ... Или с насочена антена, ама за това все пак трябва малко повече знания, да попрочетеш какво да купиш и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 17, 2010 Author Share Posted March 17, 2010 принципно с кабел ме устройва най-добре по простата причина че ще ми излезе най-евтино но как трябва да го закарам до там ? от рутер до рутер или ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Така като гледам, включваш кабела в наличния рутер, а там под навеса със суджуците, може да сложиш втори по-малък безжичен рутер или директно да ръгаш кабела към пц-то. Така излиза и най-евтино.Втория рутер няма да е по-скъп от 50-тина лева, плюс 20-30мт кабел по около 40-50ст. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 17, 2010 Author Share Posted March 17, 2010 тва добре.... а как да си направя буксите ? нямам такива клещи а и чесно казано не искам да си купувам ..... в кой магазин мога да купя кабела и директно да ми го направят с букси ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Мисля, че няма да ти откажат, да ти сложат конекторите.Но помисли от къде ще прекарваш кабела и дали няма да ти пречат.Примерно ако искаш да минеш през някоя тясна дупка, кв'о ще се получи?Ще трябва да разширяваш дупката, и ако вече си замазал, боядисал, шпакловал, сложил плочки..... ко' пра'им? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Да, от рутера в основната къща ръгаш кабела и под навеса просто го включваш в компа, или наистина в един малък AP ако под навеса искаш да не си обвързан с кабел и да си мърдаш напред назад. Ако е за 20-30 метра, с такова разстояние и добър рутер ще се справи още повече с пряка видимост, значи сигурно разстоянието е по-голямо. И пак, 40-50 метра, букси, труд, ще излезе колкото един рутер някъде . Кабел навсякъде по компютърджийници може да ти направят, а може да си купиш и кабел с букси, и някой от форума да ти ги кримпне. Някои от модераторите във форума даже май се занимават с подобни неща. И все пак за какво разстояние говорим, един по-добър рутер би трябвало да се справи до 30-40 метра на открито, ако не искаш високи скорости. Аз моя го хващам, пробвал съм, на около 20 метра от първия етаж, дето е през сума бетонни стени, врати и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.