Jump to content
BulForum.com

Wi-Fi в целият парцел... как ?

Recommended Posts

Обяснявам възможно най кратко.

Оправям си къщата в момента и искам из целият ми парцел да има Уай-ФИ , в момента ползвам рутер на Д-линк който е точно по средата на къщата и като цяло в нея и на много близко разстояние около нея има интернет. Но имам външна постройка с навес на края на двора до който интернет не стига...какво трябва да купя за да усиля сигнала и да имам интернет и до навеса ? Възможно ли е да се върже втори рутер който да отива до постройката ? Или трябва да купя рутер с по-голям обхват ?

ето това е рутера

http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c3144/d-link/dir-615-p19196941/

благодаря предварително

Допълнителна външна антена за лаптопа,друга атена за рутера (не вярвам да е от голяма помощ, а и на повечето модели просто не се свалят),Repeater или Рутер който да може да работи като Repeater/AP

Щом имотът е твой, аз бих хвърлил кабел до там подпочвен ако трябва. Иначе така или иначе ако е далече мястото би трябвало или по-мощен излъчвател, или AP, ама пак с кабел донякъде, или някъде по средата да има у-во и става ...

Или с насочена антена, ама за това все пак трябва малко повече знания, да попрочетеш какво да купиш и т.н.

принципно с кабел ме устройва най-добре по простата причина че ще ми излезе най-евтино

но как трябва да го закарам до там ? от рутер до рутер или ?

Така като гледам, включваш кабела в наличния рутер, а там под навеса със суджуците, може да сложиш втори по-малък безжичен рутер или директно да ръгаш кабела към пц-то.

Така излиза и най-евтино.Втория рутер няма да е по-скъп от 50-тина лева, плюс 20-30мт кабел по около 40-50ст.

тва добре.... а как да си направя буксите ? :)нямам такива клещи а и чесно казано не искам да си купувам ..... в кой магазин мога да купя кабела и директно да ми го направят с букси ?

Мисля, че няма да ти откажат, да ти сложат конекторите.Но помисли от къде ще прекарваш кабела и дали няма да ти пречат.Примерно ако искаш да минеш през някоя тясна дупка, кв'о ще се получи?Ще трябва да разширяваш дупката, и ако вече си замазал, боядисал, шпакловал, сложил плочки..... ко' пра'им?

Да, от рутера в основната къща ръгаш кабела и под навеса просто го включваш в компа, или наистина в един малък AP ако под навеса искаш да не си обвързан с кабел и да си мърдаш напред назад.

Ако е за 20-30 метра, с такова разстояние и добър рутер ще се справи още повече с пряка видимост, значи сигурно разстоянието е по-голямо. И пак, 40-50 метра, букси, труд, ще излезе колкото един рутер някъде :) .

Кабел навсякъде по компютърджийници може да ти направят, а може да си купиш и кабел с букси, и някой от форума да ти ги кримпне. Някои от модераторите във форума даже май се занимават с подобни неща.

И все пак за какво разстояние говорим, един по-добър рутер би трябвало да се справи до 30-40 метра на открито, ако не искаш високи скорости. Аз моя го хващам, пробвал съм, на около 20 метра от първия етаж, дето е през сума бетонни стени, врати и т.н.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...