fon_tomov Posted March 7, 2003 Share Posted March 7, 2003 Ot izvesno vreme se mucha da se spravia s edin problem, no uvi ne mi se otdava. Sta va pros za slednoto: Sled kato instaliram NAV 2003 toku nema-nema i vzeme che pri sledvashtoto zarezdane na Win ne se startira i kazva che imalo greshtki i t.n. VAdi edna kupchina problemi, kato che li koi znae kakvo e stanalo. Estestveno, parvata mi rabota beshe da proveria za virusi - no niama, tova pone sam siguren. Slagam sled tova NAV 2002 i niama grizi. Izliza che NAV 2003 e bugav neshto. Niakoi da se e boril s takav problem? Moze bi ne sam parvia, koito se sblaskva s takova neshto. OS e WinXP Pro. Ako niakoi e reshil problema, neka kaze. Ne me pitaite obache koia versia e toia NAV 2003, broi se za retail, no dali naistina e takav - neznam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bafi Posted March 8, 2003 Share Posted March 8, 2003 i na men mi praveshe sashtiq problem. neznam zashto. preinstalirah i se opravi. Obache sega puk ne se update-va sam i ako nameri virus kazva, 4e ne moje da go popravi... Az sam s NAP2003 - ver.9.05.15 ot wareza. Neznam zashto taka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 8, 2003 Author Share Posted March 8, 2003 Edinstvenoto reshenie, koeto sam nameril zasega e da si polzvam dobria star Norton Antivirus 2002. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 8, 2003 Share Posted March 8, 2003 mi 6toto e Norton za tva... goliama 6arenia, mnogo izgazici v nego i slab KPD.... zalagaite na F-prot... po-stabilen i po seriozen... ne e tolkova 6aren, no pak si vir6i rabotata kakto triabva i ne pravi iznenadi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 8, 2003 Author Share Posted March 8, 2003 A be az usporedno s Norton-a si polzvam i f-prot za DOS. Dovolen sam i ot dvete. Parvite versii na F-prot za win koito imashe predi niakolko godini sazdavaha dosta problemi i zatva go zariazah oste togava, no za DOS - nima grizi i skanira kato horata. Badi siguren obache ov3rm4n, NAV ne e za podceniavane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 8, 2003 Share Posted March 8, 2003 sigurno - vij samo kolko hora go praviat... i vse pak. az li4no sam preinstaliral celi OS samo zaradi problemi sazdadeni ot Norton... da ne 6te da zaredi OS-a zaradi Norton, 6toto toi si e vaobrazil 4e mu lipsvat nam kakvi si failove - tova poznato li ti e? ako ne ti se e slu4valo, moli se da ne ti se slu4i i si pravi redovno back-up na ma6inite s Norton... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 8, 2003 Author Share Posted March 8, 2003 Spored men malko sio se vmaniachil, ne sam imal takiva problemi s norton. Polzvam softuer na norton ot dosta godini (oste ot erata na DOS-a) i chesno kazano zasega ne mi se e sluchvalo da preinstaliram zaradi nego. Ne mi se e dunil taka ZDRAVO....... moze bi ne sam naletial na niakoi bug, neznam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 8, 2003 Share Posted March 8, 2003 ne be - lo6o niama. Norton praviat dosta polezen software, s ne pove4e bugs ot obi4ainoto... samo za NAV mi e dumata - patil sam i ne bih raz4ital na nego nikoga ve4e. Problema e 4e kogato si izvoiuva ime edna marka i se nabludava spad v ka4estvoto - osobeno pri golemite firmi, primeri smiatam ima dostata4no i moje6 i sam da se seti6 za niakoi.... Ne znam - tova e moe mnenie. A i 4estno kazano se draznia ot programi napraveni da "hva6tat okoto" - za men (a i za vsi4ki mislia) e po-vajno kak si var6i rabotata edna programa, a ne kakav GUI ima. E NAV sigurno mnogo 6te postrada, ako ne ti varti animirana ikonka na ekrana dokato skanira, a? A 4e tova zabavia ne6tata dopalnitelno mainata mu... userite imat bol vreme i e mnogo vajno da ia vidiat taia animacia... A i znae6 4e kogato edna programa ( i ne samo- za ma6ini i za hora e sa6toto) ima mnogo funkcii nai-4esto nito edna ne var6i kato horata. Za kakvo mi e toia Norton Protected Bin?!? Kakvo ob6to ima s virus protection?! Za tva si ima specializiran software... vse edno R-Undelete da ima i antivirus funkcia... sme6no... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 8, 2003 Author Share Posted March 8, 2003 Saglasen sam s teb na tema shareno. Az sam na mnenie che krasivia komputar e baven komputar. Viarno e i tva che NAV skanira dosta po-bavno ot F-prot-a naprimer. Hubavo e che ima funkcia da skanira maili dokato se downloadvat prez POP3, MS Office plugin i vav 2003 messenger protekcia.No che si ima i defekti niama da sporia, taka e. Zasega obache ne mi e propuskal virus, koeto za men e nai-vaznoto. E, moze bi zashtoto skaniram redovno i s f-prot, ta zatva ne sam imal grizi, no zasega pone ne sam imal sluchai ednata programa da hvane neshto deto drugata ne go hvashta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 8, 2003 Share Posted March 8, 2003 problema s golemite firmi vaob6te e 4e se goniat tvardi srokove za izlizane na software... mnogo hora go praviat - vseki svoiata si malka 4ast ot goliamata kartinka, i v rezultat zaradi taia gonidba na srokove ne se obra6ta dostata4no vnimanie na pasvaneto, testvaneto i ot tam - masa bugs... No tova e edna druga tema. NAV e dobar 6tom ti var6i rabota i si dovolen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 9, 2003 Author Share Posted March 9, 2003 A be chudia se az kakvo stava, a to ov3rm4n si smenial avatara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted March 10, 2003 Share Posted March 10, 2003 Za da se otstrani problema s Norton Antivirus, triabva da se instalira nanovo, no sled cialostno "premahvane na sledite" na starata instalacia - iztrivane na vsi4ko, koeto e svyrzano s Norton ili Symantec v C:\Program Files\... i dori v :\Documents and Settings\... (Stava vapros za XP). Za po-siguno moje da se iz4isti i vsi4ko, svyrzano s Norton Antivirus ot Registry. Interesnoto e 4e tozi problem se poiavava dori pri na4isto preinstaliran XP. Li4niat mi opit pokaza, 4e sled takova za4istvane Nortona si trygva bez problem i si raboti syvsem normalno. Uspeh! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 10, 2003 Author Share Posted March 10, 2003 Loshoto e kogato imash instalirano oshte neshto na symantec. Ne e iasno koe kakvo e i moze da stane belia. Az zatva predpochitam da si sloza 2002 i da ne se zanimavam s gluposti i da ne riskuvam izlishno. Niama smisal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.