Светлия Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Тия дни нещо се запалих да се пробвам да си клокна леко видеото (9800 GTX), така за спорта, но претърпях пълен неуспех. Първо мислех, че в драйверите си има опция - оказа се, че няма. Започнах да свалям разни инструменти за целта: рива тунер, Еxpert Tool на Gainward, Vtune на Palit, накрая свалих Nvidia System Tools, която уж е за отключване на гпу оверклока - и пак нищо !!! Или изобщо не ми дава възможност да пипам честотите, като Нвидиа систъм туулс, или пък въобще нямам такова меню, като Expert Tool -a и Vtune, или пък ужким ми позволява, променям ги, давам ъплай и... НИЩО, както става с Рива Тунер. И въпреки, че нямам намерения да оставям картата клокната, взе да ме дразни този неуспех да мръдна нещо по честотите. Та ако някой има идея и може да помогне ще съм му благодарен ! Edit: с Уин 7 32 бита съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Аз имам една идея...Остави я на дефаулт и не си трови нервите...Нали знаеш какво става при неуспешен клок сини екрани и пр..Пък и едва ли ще има някаква съществена разлика...Тя в момента предполагам няма проблеми със игрите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted March 17, 2010 Author Share Posted March 17, 2010 Аз имам една идея...Остави я на дефаулт и не си трови нервите...Нали знаеш какво става при неуспешен клок сини екрани и пр..Пък и едва ли ще има някаква съществена разлика...Тя в момента предполагам няма проблеми със игрите Страхотна идея ! Просто стана дума с един приятел, който каза, че неговата върви на 840 ядро и 2200 паметта, шейдърите забравих. Разбрахме се и аз да пробвам - ама нъцки. И разни други туулчета пробвах - с нищо не става. Мисля си, че има вариант да ми са се поомазали драйверите и затова ще пробвам на чиста инсталация, но на друг диск. Тия дни ще го направя. Знам че решение има, въпроса е да го открия. Все пак ако някой се е сблъсквал със същото ще ми е от помощ да сподели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 17, 2010 Share Posted March 17, 2010 Пък и едва ли ще има някаква съществена разлика... Картата не е най-мощната на света и не вярвам да кара всичко на макс с 16х АА и 100 кадъра, следователно се предполага, че ще има съществена разлика. Рива тунера сигурно не поддържа тази версия драйвъри и изобщо софтуерен проблем май е. Аз бих качил виста, където ще тествам максималния стабилен клок и после с биос едитор. Не е толкова сложно и остава клокната под всякаква ОС. Повечето нови карти имат профили в биоса, които включват и волтажа - можеш да оставиш дефолт честотите в 2д и да смъкнеш волтажа под дефолтния, за да не се товари излишно и да е по-студена в idle, а под 3д да вдигнеш с малко волтажа за още клок... ...все пак е грехота да се оставя каквото и да е неклокнато Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted March 17, 2010 Author Share Posted March 17, 2010 Картата не е най-мощната на света и не вярвам да кара всичко на макс с 16х АА и 100 кадъра, следователно се предполага, че ще има съществена разлика. Рива тунера сигурно не поддържа тази версия драйвъри и изобщо софтуерен проблем май е. Аз бих качил виста, където ще тествам максималния стабилен клок и после с биос едитор. Не е толкова сложно и остава клокната под всякаква ОС. Повечето нови карти имат профили в биоса, които включват и волтажа - можеш да оставиш дефолт честотите в 2д и да смъкнеш волтажа под дефолтния, за да не се товари излишно и да е по-студена в idle, а под 3д да вдигнеш с малко волтажа за още клок... ...все пак е грехота да се оставя каквото и да е неклокнато Ами ще пробвам първо на чиста инсталация на 7 и ако пак не стане, какво казваш: под Виста и после да едитна биоса ? Иначе е доста студена, просто Gainward са направили хубаво охлаждане - много прилича на едни MSI 7800 GTO(X), затова и се навих да я побазикам. В 2д не минава 40 градуса, а в игри 56. Ми благодаря, поне е вариант за действие. П.П. Така и не мога да си обясня защо обаче не ще да мръдне на никъде. Има ли вариант да е хардуерно заключенс, защото и без това е клокната, нали е + ? П.П.П. Gainward имат едни GS (golden sample) може те да са отключени, а обикновените като моята да са ги заключили някак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 18, 2010 Share Posted March 18, 2010 Идеята ми беше да качиш на втори хард какъв да е по-стар уиндоус, на който да сложиш по-стари драйвъри и да тестваш колко е стабилния клок без артефакти, после редактираш биоса и я флашваш с клокнат биос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 ...все пак е грехота да се оставя каквото и да е неклокнато Аз лично картата си я оставям на дефаулт...При теб колко fps се дигат с клока? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 На 3д мрак 06 клока ми дава някъде към +2800т. В игри не съм следил, но определено мога да пусна повече АА от преди без да спаднат под поносимото кадрите. Клока ми обаче е с такова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.