member Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 Та имам дъно и процесор, ама е гръмнло нещо /май е дъното/. Ако някой може да помогне да тествам CPU-то дали е в изправност, нека да помогне -та да знам дали да си търся дъно за него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 Vij dali ne e zacapana dyno ili kofti zahranvane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 Osven tova, koeto e kazal Gorgar, mai nai-sigurnia variant e da go zakacish vaprosnia komponen na drugo raboteshto duno i da vidish dali raboti. Ako bachka, znachi problema ti e v dunoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zograf Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 Та имам дъно и процесор, ама е гръмнло нещо /май е дъното/.Ако някой може да помогне да тествам CPU-то дали е в изправност, нека да помогне -та да знам дали да си търся дъно за него. glei sq ko 6a prai6 1.opitai da instalira6 win na ma6inata 2.ako blokne-izkly4i ke6a na procesora ot biosa sigorno znae6 kak 3.ako tragne da instalira -no imai predvid 4e ste stava mnogo bavno 4.to togava ke6a na procesora e oti6al da pie stydena voda-zna4i nov 5.yspex Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 2, 2004 Author Share Posted June 2, 2004 Sorry, явно не съм се изразил както трябва. Сега като го прочетох пак и аз не можах да се разбера Значи търся някой който има дъно за този процесор да го тествам дали ще запали. Иначе аз връзвам сичко - както му е реда и като натисна PWR-SW нищо не става. Да добавя, че още като включа буксата за захранването на дъното CPU-fan-a започва да се върти и затова ме съмнява да е гръмнало дъното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 3, 2004 Author Share Posted June 3, 2004 Айде де - няма ли експериментатори в този форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted June 4, 2004 Share Posted June 4, 2004 Айде де - няма ли експериментатори в този форум Има....и то много Не е критерий за изгоряло дъно ако при включване на захранващия кабел тръгва да се върти вентилатора на захранването "при мен тръгват всичките".Това което неразбрах е дали тези 2 компонента "CPU+MB" са работили досега заедно или са от 2 отделни места?Ако са от 2 различни места по-голяма вероятност е да е БУМнало CPU-то.Видими причини за изгоряло дъно са надути кондензатори"пак не е 100%сигурно че е гръмнало",изгоряли пътечки, стопени елементи.Разгледай го по-внимателно дъното и виж дали няма нещо от по-горе споменатото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted June 7, 2004 Share Posted June 7, 2004 Sorry, явно не съм се изразил както трябва.Сега като го прочетох пак и аз не можах да се разбера Значи търся някой който има дъно за този процесор да го тествам дали ще запали. Иначе аз връзвам сичко - както му е реда и като натисна PWR-SW нищо не става. Да добавя, че още като включа буксата за захранването на дъното CPU-fan-a започва да се върти и затова ме съмнява да е гръмнало дъното. За момента имам няколко дъна(докато несъм ги продал) може да се пробва, ако разбира се все още търсиш Но от това, което пишеш мога да гарантирам, че със сигорност имаш проблем с дъното, тъй като ако дъното работеше а процесора е изгорял при натискане на PWR ще се вкючат захранването,вентилатора на процесора и...... , само монитора няма да светне и ще се получи едно саморестартиране на машината на всеки 2 сек. все едно натискаш постоянно RESET бутона, което естествено не значи че процесорати е здрав може и двете да са ти изгорели но от това, което казваш мога да кажа само за дъното със сигорност. Има възможност и двете да са здрави (но това е само при положение, че дъното и процесора са от две различни машини и никога не са работели заедно) просто има дъна, които не подържат Coppermine CPU-та и ако твойто е от тях това да е причината да не трагва. Всасщност има оше 1001 възможности но спирам до тук защото вече е 5 часа сутрента и смятам да поспя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.