sLOw_DaNCe Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Трябва ми програма с която да направя такава база данни за лична употреба. Пропускаме екзел и акцес. Нещо ако се сещате някаква хитринка, идейка, похвати и нещо от рода съм отворен за мнения, предложения и всякакви галимации. Благодаря ви !! П.П. За микрософт приложенията, ако има нещо интересно като идея пак не е лошо да я разгледам . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Нищо не се разбра. Какво искаш да направиш в крайна сметка, колко голяма база данни и какво да има вътре. И въобще освен базата данни някакъв интерфейс ще има ли за вкарване на данни и справки и каква е крайната цел на занятието? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sLOw_DaNCe Posted March 6, 2010 Author Share Posted March 6, 2010 Става дума за база данни с информация от абонати на интернет доставчик ( Име, мак адрес, населено място, улица телефон.) Целта на занятието е по вкаран адрес да се намери мак адрес или обратното. Чудя се дали има някакви други програми освен офис предложенията на микрософт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 Най-добре специализирано приложение свързано със системата за изключване на неплатилите абонати и т.н. Иначе за "водене на бележки" става всичко вкл. обикновена тетрадка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engineer Rangelov Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Става дума за база данни с информация от абонати на интернет доставчик ( Име, мак адрес, населено място, улица телефон.) Целта на занятието е по вкаран адрес да се намери мак адрес или обратното. Чудя се дали има някакви други програми освен офис предложенията на микрософт. Ами какво пречи в Excel да направиш именно такива колонки - име, мак, град, адрес, телефон... и с Ctrl-F да пускаш търсене - като намериш макдреса в съседната колонка е населеното място + адрес. Каква по-голяма функционалност от това търсиш - сподели , пък ще се опитаме да намерим? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The AnGeL Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Може и с php+mysql, ама не виждам смисъла, освен ако няма да се ползва от различни места. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sLOw_DaNCe Posted March 7, 2010 Author Share Posted March 7, 2010 Може и с php+mysql, ама не виждам смисъла, освен ако няма да се ползва от различни места. Това е нещо много важно, да може от абоната директно да се вкара тази информация, нещо като сайт, но не ми трябва система за изключване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Това е нещо много важно, да може от абоната директно да се вкара тази информация, нещо като сайт, но не ми трябва система за изключване. Ами най-добре наистина сподели целите на начинанието, кой какво е добре да може, и можем да ти помогнем, ако ще се прави все пак някаква система, отнемаща повече от половин час работа, може да ти помогна, но ако е нещо, което се прави за минути или търсиш възможно най-безплатно решение, пак пиши, може ако не аз, друг да помогне, в зависимост от колко си сериозен. Поздрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sLOw_DaNCe Posted March 7, 2010 Author Share Posted March 7, 2010 Много благодаря на всички, които се отзоваха на запитването ми, намерих решение на проблема, още веднъж благодаря за отделеното време Link to comment Share on other sites More sharing options...
Engineer Rangelov Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Много благодаря на всички, които се отзоваха на запитването ми, намерих решение на проблема, още веднъж благодаря за отделеното време Сподели какво си намерил... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.