NRG_God Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 На ПЦ-то имам няколко свободни слота за рам памет. Сегашната ми е 2 гб ДДР2 СДРАМ , работеща на 800 мегахерца. Изпаднаха ми 2 рам-ки по 512мб. ддр2 сдрам , но на 667 мегахерца. Та въпросът ми е дали мога да ги комбинирам с другата и какво ще стане? - Ще ми прави мизерии системата. - Няма да приеме ъпгрейда и пак ще съм с 2 гб. - Ще приеме ъпгрейда и ще стане 3 гб физическа памет , но ще работи на 667 мгц? - нещо друго ( какво) ? Ако никой не е пробвал, ще пробвам да видя какво ще стане. Ако не стане, ще върна в стария вид системата, но все пак ще съм благодарен да оставите някой друг съвет по проблема. Мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Най-вероятно третото, ако биосът е "тъп" може да се опита да кара всичката на 800 и да стане първото. С вдигане на волтажа от 1,8 на 2V примерно можеш да опиташ да клокнеш 667те мхз до 800. И все пак добре е да пускаш тема ако има проблем, като преди това си пробвал (отнема 10мин), а не да пускаш тема за каквото и да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Ще работят на честотата на по ниската това ще стане.Ще имаш 3гб на 667.Малко ми е странно как ще клокне рама при условие че единия е на 800 а другия на 667?2 те 512 ки кит ли са? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 7, 2010 Share Posted March 7, 2010 Има предвид да накара целия рам да работи на 800, като реално тоя дето е rated 667, ще е клокнат (щом ще работи на 800 много е ясно). Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted March 12, 2010 Share Posted March 12, 2010 Да но няма никаква гаранция че ще е стабилен на 800 новия рам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 13, 2010 Share Posted March 13, 2010 Никой не е казал, че ще е стабилен - трябва да се пробва, може да се наложи и Clear CMOS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.