KraSezZza Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Привет на всички! От 2 месеца насам забелязвам лек дефект на монитора ми. Попитах Google за този дефект и получих информация, че го наричат "горещ пиксел", тъй като свети постоянно и се забелязва най-вече на черен фон. Вярно е, че не е голяма пречка за работата с компютъра, но ме притесни леко появата му, тъй като от както купих монитора, бяха минали само 4 месеца, а все още не го бях изплатил докрай Четох и нещо за "кадър - ток на тъмно", с помощта на който, евентуално мога да махна "горещия пиксел" или по-точно да го излекувам, за да си работи нормално. Но незнам нищо повече относно тази операция, и ще съм благодарен, ако някой ми изясни какво точно се прави, и дали въобще има някакъв шанс да оправя дефекта! Ако някой има идеи, да пише тук в темата Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Опитай с тази програмка - http://udpix.free.fr/ Или по този метод - http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted April 10, 2010 Author Share Posted April 10, 2010 Опитах и двата начина, ама няма никакъв резултат Оня гаден пиксел винаги си свети в зелено или синьо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted April 10, 2010 Share Posted April 10, 2010 Тоя проблем се оправя по следния намин. Пускаш монитора/телевизора за поне 30 мин или там да загрее достатъчно но 30 минути е достатъчно. Взимаш мек пешкир по-големичък като го сгъваш на 4 така, че да е доста дебел. Колкото е по мек толкова по-добре. Слагаш пешкира на ръката си да покрива палеца, защото с него ще действаш. След като си го сложил стабилно на ръката си - повтарям поне да е поне на 4 ката слагаш най-отгоре мека кърпичка - най-добре от ония с които се забърсват очилата така че това с което ще докосваш екрана да е едновременно меко и гладко. Гасиш монитора, след това допираш с палеца проблемното място хващаш монитора отзад да не ти бяга и претискаш - но не много силно с леко въртеливи движения. Пускаш монитора. След тая процедура трябва да е ок. Оправил съм на 4 монитора и един телевизор stuck-нали пиксели по-тоя начин до днес никакви проблеми с никой от тях. Най-важното силата на натиска - не много силно но не и много слаба, защото иначе нищо няма да стане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted June 19, 2010 Author Share Posted June 19, 2010 Колега, пробвах го тоя начин, ама явно не правя нещо както трябва... Не ще да се махне тоя пиксел и т'ва е! Все си свети в зелено или синьо на тъмен фон. На бял фон не се забелязва. Май ще си карам така, то само 1 пиксел, не е болка за умиране Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 Колега, пробвах го тоя начин, ама явно не правя нещо както трябва... Не ще да се махне тоя пиксел и т'ва е! Все си свети в зелено или синьо на тъмен фон. На бял фон не се забелязва. Май ще си карам така, то само 1 пиксел, не е болка за умиране Няма универсален метод, за "отцикляне" Моя се оправи ето така: след като изчетох къде какво има в интернет по въпроса ( памучни парчета, остри предмети, софтуер и т.н. ) и нищо не помогна, се отказах.Има няма 3,4 месеца след това, пиксела си се размърда и до момента си е ОК ( вече 4 години ). Всичко е на касмет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted July 19, 2010 Author Share Posted July 19, 2010 Няма универсален метод, за "отцикляне" Моя се оправи ето така: след като изчетох къде какво има в интернет по въпроса ( памучни парчета, остри предмети, софтуер и т.н. ) и нищо не помогна, се отказах.Има няма 3,4 месеца след това, пиксела си се размърда и до момента си е ОК ( вече 4 години ). Всичко е на касмет. Ей да имам и аз такъв късмет Link to comment Share on other sites More sharing options...
viktor4o19 Posted July 20, 2010 Share Posted July 20, 2010 Колега, пробвах го тоя начин, ама явно не правя нещо както трябва... Не ще да се махне тоя пиксел и т'ва е! Все си свети в зелено или синьо на тъмен фон. На бял фон не се забелязва. Май ще си карам така, то само 1 пиксел, не е болка за умиране При мен положението е същото. Преди две години, на моят LCD монитор Сони се появиха множество пиксели в долния десен край,като образуваха кръг с големината на тенис топка. Занесох го в гаранционния сервиз,но там ми казаха,че гаранцията отпадала. Занесох го в сервиза на Сони, но там за да ми го оправят искаха сума, по-голяма от цената за нов. Накрая, разбрах,че нищо няма да стане, прибрах го в гардероба и си купих нов. Преди няколко месеца, на новия му изгоря захранващия адаптер и вместо да бъде ден-два без монитор(докато си купя нов адаптер) реших да си сложа стария монитор с пикеслите, пускам го и - О Чудо, от пискелите нямаше и следа. Не можех да повярвам Мониторът седеше година и половина в гардероба и сам по-някакъв начин са се оправили пикселите. Дано и при теб да стане(естествено за доста по-кратък срок ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted July 20, 2010 Author Share Posted July 20, 2010 При мен положението е същото. Преди две години, на моят LCD монитор Сони се появиха множество пиксели в долния десен край,като образуваха кръг с големината на тенис топка. Занесох го в гаранционния сервиз,но там ми казаха,че гаранцията отпадала. Занесох го в сервиза на Сони, но там за да ми го оправят искаха сума, по-го,яма от цената за нов. Накрая, разбрах,че нищо няма да стане, прибрах го в гардероба и си купих нов. Преди няколко месеца, на новия му изгоря захранващия адаптер и вместо да бъде ден-два без монитор(докато си купя нов адаптер) реших да си сложа стария монитор с пикеслите, пускам го и - О Чудо, от пискелите нямаше и следа. Не можех да повярвам Мониторът седеше година и половина в гардероба и сам по-някакъв начин са се оправили пикселите. Дано и при теб да стане(естествено за доста по-кратък срок ) Хаха, и това е идея Ще взема да пробвам, ако изровя стария CRT монитор и карам малко с него, пък ще се надявам през това време LCD-то да се "ремонтира" сам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.