Overdrive Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 VMware е лакомия - на мен 4 ми ги изяжда с една машина. Вярно е, че някой клокърски рамове загряват (примерно OCZ DDR2 1200+ имат щуцери за водно), моите DDR2 800 @1100 са с 5-10градуса над околната температура - едва се усеща загряване, а са без ламаринки - голи платки. При това са най-базов модел и никога не са мислени или правени за клок. От тази гледна точка мисля, че на дефолт честота ще загряват най-много с 4-5 градуса над околната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 За Дядомраз 12 мисля, че ще му стигнат много доволно. Ако ползва 5-6, останалите 6ГБ в суперфеч си е супер. Ако копира 100-200 ГБ примерно по-често, също рамта помага при кеширането когато скоростите на запис и четене се различават. Но си е друго да пуснеш 2 виртуалки с по 2 ГБ, да пуснеш 10 visual studio-та (към 2ГБ общо), другите дреболии като sql, и други, към 2 ГБ, разни делфита и други глупости към 2-3ГБ, и разните десетки други дреболии дето се стартират, към 2-3 ГБ, и да имаш 5-6 за суперфеч винаги, и ето, от 24Г остават свободни само около 24 минус ~18, значи 6 ГБ свободни да има за зорзаман. Да не говорим че ако пусне един фотошоп и му даде да се разполага в 4-5 ГБ за да работи по-мазно и отвори някои неща, ето че ще се закачи паметта на суперфеча като свърши друъгата Тъй че бих го разбрал с 24 рам. Да както казах може и всичкия да се заеме за спорта това което си го дал е около 14 гб би заело за мен 18 трудно, но все пак и човек си има лимит на нещата които може да прави едновеменно... Не знам може и да бъркам. Рамта не е особено евтина в момента - тия 24 гб ще идат едни 1500лв което си е малко разсипия за мен това рамта да струва колкото целия компютър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 16, 2010 Author Share Posted February 16, 2010 Е то аз винаги мога да взема допълнителни синкове за паметта и един вентилатор отгоре да ги разхлажда Иначе raptor2721, те и 4 стигат ама пуста лакомия А като цена ще излезнат 550лв тези, общо 1100 за 24те GB... но ако не ги давам на 1 път мога да го преглътна. Май разсъждавам на глас - като гледам в крайна сметка ще взема 2 кита по 6гб и така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Да както казах може и всичкия да се заеме за спорта това което си го дал е около 14 гб би заело за мен 18 трудно, но все пак и човек си има лимит на нещата които може да прави едновеменно... Не знам може и да бъркам. Рамта не е особено евтина в момента - тия 24 гб ще идат едни 1500лв което си е малко разсипия за мен това рамта да струва колкото целия компютър. Еми то както споменах, за мен примерно 8 ще са ми достатъчни поне още година напред със сигурност, че и повече, 12 са обем, който наистина каквото и да се прави от Дядомраз ще му стигнат според мен, то е ясно че и 128ГБ да има ще им намери приложение, ще пусне 50 виртуални машини, ще зареди в паметта целите бази данни с някой драйвер, и т.н., но в крайна сметка той с 12 ще почне май, за никой 7-800 лв отгоре за нещо дето не е сигурно дали ще трябва, не са малко пари. Тук си размишляваме само, малко фантази и и т.н. . Той се кефи примерно на 6 диска в райд и 350 МБ са му малко понякога, докато на мен 100 МБ/с са ми предостатъчни предвид суперфеча и т.н., но за всеки е различно. Той мислеше за някой раптор 15крпм, ама като сложи вин2008 според мен ще види че няма нужда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 22, 2010 Author Share Posted February 22, 2010 Имам един въпрос към разбиращите - има ли значение (и доколко) каква памет ще взема при положение че няма да се overclock-ва. Коя от тези памети е за предпочитане: http://www.reset.bg/catalog/product_info.php?products_id=5604 http://www.reset.bg/catalog/product_info.php?products_id=6079 http://www.reset.bg/catalog/product_info.php?products_id=5709 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Тея неша сме ги говорили 30 пъти из темите, и на лични ме пита. Ако не се клоква може да искаш хубава памет с цел да я караш на много стегнати тайминги. Таймингите повишават производителността нищожно и повечето хора карат на ауто, така че се взема най_Йефтеното. Ако пък се чувстваш спокоен, като имаш скъпа рам, която така си стои (като да караш ферари с 30) - вземай такава. Скъпата рам не значи хубава - всичко е късмет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 22, 2010 Author Share Posted February 22, 2010 Верно Ама леко склерозата ме е подкарала... аз одеве и теди тормозих по icq-то То и в гугъл намерих разни тестове ама пусто първо пиша после мисля..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted February 23, 2010 Share Posted February 23, 2010 Ако няма да клокваш си вземи 1333 модела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 23, 2010 Author Share Posted February 23, 2010 1333/CL7 според едни тестове които гледах е почти като 1600/CL9 - разликата е минимална. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.