PlayMate Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Внимание! GPS-ът НЯМА българска карта и трябва да си я инсталирате сами или да намерите някой друг да я инсталира. Не извършвам тази услуга, защото просто не ми се занимава, съжалявам. Моделът е TomTom 140 IQ Routes - с интелигентна система, изчисляваща по кое време на деня / седмицата кой път колко е натоварен, за да ви прекара през по-бърз маршрут. Много удобна екстра, пести време и пари за гориво 1. Оказа се, че тази екстра не е налична за българските карти. 2. Според втора информация има IQ Routes за България. GPS устройството го закупих в САЩ преди две седмици. Продавам го, защото в България нямам нужда от него. Ето един линк колко струва в GPS6 тук в България: http://gps-6.com/208-tomtom-one-iq-routes.htm Някъде другаде го бях виждал на по-ниска цена - 360лв. В щатите се продава за $179 в Target и за малко повече в WalMart. Тъй като го взех с намаление го продавам за 150лв, като това е крайна цена и не подлежи на коментар, тъй като нямам намерение да го подарявам. За тези цени не можете да си вземете дори и китайски GPS, камо ли пък марков като TomTom. Качеството на изработка се вижда отдалече, има много удобна стойка за кола Easy нещо си, която е патент на TomTom. Залепва много лесно за стъклото и после много лесно се маха. Има и подложка да се сложи на таблото на колата хоризонтално. Разликата с този от линка по-горе е, че моят е тъмно кафяв, а не черен. За контакти - тук на лично съобщение или на 0896645867. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DenisBeljata Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Малко уточняваща информация, за да не "реве" някой "шаран"......... 1. "Великата" екстра за преизчисляване на маршрут в зависимост от ден от седмицата/час може да работи САМО по 2 начина: АКО е предварително зададено в картата (НЕ важи за карти на България) или ако приема информацията от сателита или по радио (ОТНОВО НЕ важи за България). 2. Това, че е закупен за "маса" USD (вероятно за ТОЗИ става въпрос), не означава, че 3.5" GPS трябва да се продава за "маса" левове, пък бил той и TomTom. И понеже "марката" му го прави труден за хакване, по-скоро именно заради нея! 3. Бих посъветвал (макар да знам, че не трябва) да му поставиш БГ карта (особенно щом е "елементарно"), за да си сигурен, че става 4. А този "марков" TomTom къде е произведен, ако не е тайна? Може би в USA? Нищо лично!!! За да е според правилата на форума - (смешни пари - наистина)... 6. Цената се определя от продавача. Предлагане на цени, които са с голяма разлика под цената определена от продавача, ще се трият директно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted February 10, 2010 Author Share Posted February 10, 2010 Няма как да не го намеря за "лично" след като ползваш думата шаран в поста си. Нито търся печалба от този GPS, нито подвеждам някой за каквото и да било. 1. "Великата" екстра е изключително полезна, но очевадно няма смисъл да ти обяснявам. Цялата серия на този GPS се казва IQ Routes точно заради нея. Не знаех, че такава информация не е налична за българските карти. Задрасквам тази бележка горе от мнението тогава, тъй като явно тази екстра не е валидна за нашите ширини. 2. Това колко инча е екрана на GPS-а не мисля, че някога е било определящо за цената му. Разликата в цените на 3.5" и 4.3" дисплей едва ли е повече от $5. Радвам се, че си го намерил за $100 при един от продавачите в Amazon, но обърни внимание, че пише, че е само 1 бройка останала. Не знам какво целиш с пускането към някаква разпродажба в Amazon - ОК, някъде онлайн се намира и по-евтин GPS-а - и какво от това? Да не съм WalMart, за да гарантирам най-ниски цени във всеки един момент във всяка една точка на света? И защо МАРКАТА трябва да е в кавички - с какво Garmin примерно са по-добри от TomTom? И двете марки са лидерите на GPS пазара. Егати дървената философия! 3. Ако отделя време да му слагам карта цената при всички положения ще скочи, освен това не желая да се занимавам с поставянето на нелегално съдържание. Въпрос на принципи - който пише софтуер, не се занимава с хакването на друг. Оставям това на бъдещия собственик, който няма да има такива задръжки. 4. Какво значение има къде е произведен, философе? И iPhone-а ми е произведен абсолютно целия в Китай - по-важно е кой го е конструирал и какъв контрол на качеството има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaleko Aleko Posted February 10, 2010 Share Posted February 10, 2010 Имам въпрос към продавача - можеш ли да ми кажеш с кой навкор е томтом-а? Не хвърляйте в ужас публиката... IQ - зависи от ядрото и от картата (има такива с БГ в тях) и не следи нищо по радио и сателити, друг е въпроса дали и до колко в БГ е актуална информацията но е факт, че присъстваме в IQ карти. Марката му няма връзка с хакването - една цигара време Edit: Няма нужда от TTHome, навкора трябва да се вижда и на устройството (version ..... нещо си) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted February 10, 2010 Author Share Posted February 10, 2010 Няма проблем, довечера ще го включа към TomTom Home вкъщи и ще редактирам мнението горе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlayMate Posted February 10, 2010 Author Share Posted February 10, 2010 GPS-ът си има вече нов собственик. @Ranko ако от любопитство искаше тази версия ще извиняваш, че нямах възможност да я извлека Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.