netrootbg Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 13 minutes ago, charmock said: Последния пост в тази тема е преди 10 години и информацията доста се е променила. Тъ, замислил съм в Равногор на мястото на бутната плевня, която е с каменни основи да сложа една сглобяема къща. Гледам, че по нагоре Виден е дал линк към хора занимаващи се със сглобяеми къщи, но линка вече не е активен. Ако някой се е занимавал с подобно нещо в последните една-две години ще съм благодарен да даде насоки и евентуално фирми или хора занимаващи се с това, както и съвети разбира се. От известно време и мен ме вълнуват. Има не малко групи и във фейса по темата. От това което чета една от най препоръчваните фирми е Екозид. Има и други с доста положителни мнения, но за тази са най - много. Не очаквай да ти излезе по - евтино от масивно строителство. Според мен обаче имат много предимства спрямо това което се строи масово в Бг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 11 minutes ago, netrootbg said: От известно време и мен ме вълнуват. Има не малко групи и във фейса по темата. От това което чета една от най препоръчваните фирми е Екозид. Има и други с доста положителни мнения, но за тази са най - много. Не очаквай да ти излезе по - евтино от масивно строителство. Според мен обаче имат много предимства спрямо това което се строи масово в Бг. Аз съм на ясно, че няма да има кой знае каква разлика в цената. По скоро ме вълнува по-бързото изграждане на такава къща. Пък и дори да тръгна да правя масивно, то са хора, майстори, търсене на материали, висяне до главите им... абе с две думи мързелив съм и не ми се занимава :). Сега ще я погледна тази фирма Екозид. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 13 minutes ago, charmock said: Аз съм на ясно, че няма да има кой знае каква разлика в цената. По скоро ме вълнува по-бързото изграждане на такава къща. Пък и дори да тръгна да правя масивно, то са хора, майстори, търсене на материали, висяне до главите им... абе с две думи мързелив съм и не ми се занимава :). Сега ще я погледна тази фирма Екозид. За по - бързото е със сигурност. Да не говорим и предимствата по отношение на изолацията. А за там си трябва добра. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 24 minutes ago, netrootbg said: За по - бързото е със сигурност. Да не говорим и предимствата по отношение на изолацията. А за там си трябва добра. А те прекарват ли вътре в къщата ток и вода или там трябва отделно да се занимавам с ВиК (да еба тяхната мама) и енергото (и на тях също майка им)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 Обикновено ВиК е до тапа, а ел. инсталцията е до ключ/контакт. Издават ти я с под готов за крайна настилка и стени/тавани готови за боя по твой вкус. Даже и врати има. Става за два месеца. С копането и бетонния фундамент. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 Ерато явно тотално са зарязали къщите, то и при такива безумни цени разбираемо. Гледам ги правят пелети и брикети... Намирам сега това - https://loghomesbulgaria.com/bg/ и това - https://www.milinkamuk.com/price (БЕЗУМНИ ЦЕНИ!!!!), инфо има и тук - https://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?t=19559&start=60 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 (edited) Един приятел от Търново се занимава с такива сглобяеми къщи. https://www.newhouse.bg/ Това е сайта им. Edited September 6, 2022 by kotora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 6, 2022 Share Posted September 6, 2022 Утре ще прозвъня на всички дето сте ми предложили и ще видим кой какво ще предложи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 14 hours ago, charmock said: Утре ще прозвъня на всички дето сте ми предложили и ще видим кой какво ще предложи. Още едно предложение https://www.facebook.com/profile.php?id=100065222401139&rdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 Има една фирма в Брацигово: Братя Пашкулеви ООД . Когато аз се интересувах от въпроса със сглобяемите къщи преди 3-4 години, някой ми ги беше препоръчал. При мен обаче съвсем бързо се промениха плановете, та не съм влизал в контакт с тях. Може да ги провериш, дори само заради факта, че базата им е в Брацигово- близо ти е и ти е на път. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 Общо взето 2 етажа по 33 кв. с фул екстри излиза около 45000 евро. Под фул екстри имам предвид там нЕква си супер-юбер изолация, дограма по избор, входни и интериорни врати по избор, скрита и направена ел. инсталация, ВиК до тапа и ред други неща. А като се замисля, че къщата с двора ги купих за 32000 евро!?!?!? Ще го мислим и обсъждаме с жената кво ще правим. Хем ми се иска, че ще стане много хубаво, хем нещо не ми се дават толкова пари, че знае ли се кви времена ще дойдат да го еВа. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 20 minutes ago, charmock said: Общо взето 2 етажа по 33 кв. с фул екстри излиза около 45000 евро. Под фул екстри имам предвид там нЕква си супер-юбер изолация, дограма по избор, входни и интериорни врати по избор, скрита и направена ел. инсталация, ВиК до тапа и ред други неща. А като се замисля, че къщата с двора ги купих за 32000 евро!?!?!? Ще го мислим и обсъждаме с жената кво ще правим. Хем ми се иска, че ще стане много хубаво, хем нещо не ми се дават толкова пари, че знае ли се кви времена ще дойдат да го еВа. Всички говорят за дефлация. Това означава инфлация + криза. Цените няма да паднат никога надолу. Кеш-а ще се обезцени. Ако ги имаш можеш да ги инвестираш в това. Обаче то не е точно инвестиция. Само разход ще ти е. Ако пък се занимаваш с разни инвестиции, предстоят интересни времена. Ти си знаеш най - добре финансите, състоянието и плановете. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 Дали пък няма да е стагфлация? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 18 minutes ago, EEK! said: Дали пък няма да е стагфлация? Точно това имах предвид, но обърках думата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 13 hours ago, charmock said: А като се замисля, че къщата с двора ги купих за 32000 евро!?!?!? Аз какво ти казах? Тоя вариант го отсвирих още преди години - те са луди с тия цени! Ама тотално луди. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 Строеж на традиционна къща с всичките тия довършителни работи, надали ще излезе по-малко от 45 000 евро. Един колега започна да строи едноетажна къща така от нулата в Радиново. Мисля, че имаше 150 000лв бюджет. Вероятно до момента е поне двойно и все още има недовършени неща. Строежът започна преди 5 години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 (edited) Светът е пълен с глупаци и затова разни "предприемачи" карат Ес класи... Асене, в момента правя пристройка на къщата си на село, като раздъвам хола двойно с още 25 квадрата, като добавям и още две помещения и е бая над 33 квадрата общо. В момента върви грубия строеж, като дядо ми без да ме пита тръгна да го прави с рамбалки, та после слагах пълнеж, па трите части са на три различни нива и покрив ще правя с плоча на две нива. Точно вчера се върнах след поредните 2000 за материали и кофраж (бах маа му кофражни дъски на 550 кубика с отстъпката). Та - дотук по мои сметки съм дал няма 8000 лева със сигурност, като всичко е налято и изградено. Предстои ми бетон за колони и трегери, плочи, бетонпомпа и още сериозни надници - работи ми мой човек на 120 лева!!! - като грубото мисля да затворя за под 20000 лева. Нататък имам сигурно няма и толкова още преди да стигна до обзавеждане по груби мои сметки. Ако си на равен терен без копане на мазета и бла бла бла 33 квадрата са един хол място... Демек смях в залата в сравнение сцената на къщата и с цената, която някакви кретени са ти поискали. Иска се само да намериш читави хора (най-трудното) и с познания в областта да си куппиш материалите изгодно. Трябват си и познания за материалите разбира се. Edited September 8, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 Видене, честно брат, не ми се занимава с тая мъка да търся материали, хора и дивотии. Искаше ми се на тези основи на плевня, които са каменни и около метър високи да направя нещо, защото и самото им премахване си е бая игра. Те са доста големи камъни, пък и в нотариалния акт има записана двуетажна постройка по 33 кв. на етаж и ми се искаше да направя нещо сглобяемо. Не съм се отказал още от идеята, едни познати ми казаха за някви фургони, които са прспособени за жилищни и излизат доста по евтино. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 Фургони или контейнери? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 11 minutes ago, w00x said: Фургони или контейнери? Едни му викат Иран, други Ирак Еба ли му мамата, всъщност май контейнири са. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 Opinion: What’s Wrong With Shipping Container Housing? Everything. | ArchDaily Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 (edited) 3 hours ago, charmock said: Видене, честно брат, не ми се занимава с тая мъка да търся материали, хора и дивотии. Искаше ми се на тези основи на плевня, които са каменни и около метър високи да направя нещо, защото и самото им премахване си е бая игра. Те са доста големи камъни, пък и в нотариалния акт има записана двуетажна постройка по 33 кв. на етаж и ми се искаше да направя нещо сглобяемо. Не съм се отказал още от идеята, едни познати ми казаха за някви фургони, които са прспособени за жилищни и излизат доста по евтино. Сега навлизат силно тия схеми с контейнерите, там не съм гледал цени, но не си мисли, че е по-малко играчка. Edited September 8, 2022 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 42 minutes ago, RaptoR said: Сега навлизат силно тия схеми с контейнерите, там не съм гледал ценим но не си мисли, че е по-малко играчка. Нещо ей такова ми харесва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 51 minutes ago, charmock said: Нещо ей такова ми харесва. Точно към тези щях да те насоча. Преди се намираха малко след кръговото на Асеновградско шосе в посока Асеновград. Живял съм в подобен контейнер 9 месеца. За вила са подходящи и като пари излизат евтино. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted September 8, 2022 Share Posted September 8, 2022 Асене, тва отскоро се появи в Банкя - от няколко контейнера е, но не съм спирал да видя 20-ки или 40-ки. Много приятно е направено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts