dragomir375 Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 здравейте 1 познат ми каза да си направя Image file на windowsa каза ми, че когато се скапе windowsa може да използвам тази програма и да си го възстановя наново вместо да го преинсталирам и да ми отнеме доста време става доста по - бързо имам няколко въпроса. Ако случаи но ми се скапе системата и примерно ми даде син екран и изпиши, че ми липсва някакъв файл и не може да се стартира ОС. тази програма ще може ли тогава да помогне? Ако получа някои вирус мога ли да разчитам на тази програма или е нае-добре да си го преинстална за 2h ? И другия ми въпрос които е малко излишен дали има вероятност да ми изтрие някои файлове от другите дялове? Ако имате ваши мнения или предложения за други програми моля споделете. Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 4, 2010 Share Posted February 4, 2010 True Image е най-доброто, което съм ползвал за Виндовс. Enterprise Server версиите обаче, за десктоп не знам. И реално не ми се е налагало да ги ползвам, защото не се е случвал срив за да опра до тях. Въпреки това разиграх ситуация в vmware преди години и се справи както трябва. По принцип има възможност да възстанови само един или колко дяла си указал при създаването на имиджа. Имиджа се прави за възстановяване на цели дялове, при срив. Особено полезно за дял на операц. система, заедно с целия софтуер, настройки и всичко. Правиш имидж на дял С: ако там ти е Вин-а, и после ако стане нещо, можеш да възстановиш дял С: 1:1 както е бил по време на създаването на имиджа. Това е. Към програмата има и драйвер за браузване на имиджи по файлове и директории, и се маунтва като буква, за удобство. Поддържа и инкрементални и диференциални архиви. Въпреки това за мен е най-полезна за дялояве на OS, които не може с прост копи/пейст да се възстановят точно както са били. За дейта дяловете си ползвам нормални Winrar методи, защото почти всичко е просто директории, които с един жест мога да изкопирам на мрежов шаре или на друг хард, закачен примерно по УСБ. Въпреки това Акронис е полезен и в такива случаи особено благодарение на volume shadow copy услугата на Виндовс. Основно за дейтабейз и други заключени файлове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 Като спомена УСБ, цял ден се занимавах да си направя "rescue" усб с всичкото му нужно на него и най-важното... да работи както трябва. Цял ден си играх с това нещо, един приятел ми вкара идеята, защо да нося цдта с цяла торба и прочие, като съм можел да си направя усб където да има всичко? Има си Ubuntu 9.04 Live CD с опция за инсталиране на хард Windows xp pro sp2 инсталация... оригинал (закачил съм виртуално флопи със сата драйверите в менюто на лоадъра за да не променям инсталацията) Windows XP Mini ако ми потрябва файлов мениджър или нещо по-така специфично Hiren's Boot CD 10.1 с което си пускам Acronis true image Xandros OS 4.5 Installation много готина операционна система хах Всички драйвери и програми нужни за оправянето на пц също. Заема около 4ГБ и си буутва без да иска ОС или други допълнителни неща. Та... направих си бакъп... даже няколко с acronis true image и чесно да ви кажа се старая изобщо да не ми се налага да ги ползвам... нито флашката да използвам. П.П. Трябва да си направим тема за Repair Kit, съвети и прочие... няма такава във форума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragomir375 Posted February 8, 2010 Author Share Posted February 8, 2010 Благодаря ви колеги а само да попитам казаха ми, че вин. 7 сам си правил архив и нямала нужда от тази програма. Това вярно ли е и ако е вярно как да си въстановяваш системата от нея? благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 Благодаря ви колеги а само да попитам казаха ми, че вин. 7 сам си правил архив и нямала нужда от тази програма. Това вярно ли е и ако е вярно как да си въстановяваш системата от нея? благодаря предварително Еми не съм сигурен, най-новата версия на true image се справяла много добре с поддръжката на windows 7 и аз лично бих се придържал към acronis, обаче не съм пробвал вградената програма в windows 7 за да изкажа впечатления от нея. Според това което съм чел, работила също толкова добре колкото и acronis true image и все пак, като си работиш с нещо и то ти върши работа за момента, тогава се придържай към него. Така шанса да си останеш без backup е доста по-малък според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct233 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Аз отдавна ползвам Power Quest Drive Image за бакъп на системния си дял. В момента програмата я зареждам от Hiren's BootCD 10.1 и съм много доволен от нея. По принцип този тип програми е добре да се ползват когато си boot-нал от техния диск (или в случая от Hiren's BootCD-то). Тогава windows не е активен и става най-лесно копие на дяла му. Пробвал съм и такива, които работят в windows, но някак си не са толкова надеждни според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonelycondor Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Програмата е отлична! Аз ползвам Acronis True Image Home 2010 13 Build 5055 - отлично се интегрира с Ундоус 7. Създава се "рескю диск" с помощта на програмата. След това като си заредя Уиндоуса и си направя настройките, заредя си необходимите за работа програми и си кача и ъпдейтите - създавам си имейдж файл, който съхранявам на отделен дял от този, на който е качена операционната система. Операцията при мен трае около 2 часа, но поне при скапване на Уиндоуса не си играя с презареждане, настройки, ъпдейти и пр. Засега тази програма ми върши чудесна работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.