N_Igma Posted July 24, 2004 Share Posted July 24, 2004 ОК ето я цялата конфигурация AMD Atlon XP 1700+ с дъно K7S5A, 256MB DDR RAM, GeForce 4 MX 440 (64MB) и едно мизерно охлаждане (не знмам кво) харда едва ли ви интересува 40GB Maxtor (Не помня другите детайли). От къде идва тая мизерия? Странно- има бая "real memory" но твърд не иска да уползотвори повече от 83МБ за изчисленията . Ако са нужни още факти за да изкажете присъдата си казвайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 24, 2004 Author Share Posted July 24, 2004 на какви тайминги работи памета? Амам е съмнява че нещо драйве може да ти е проблем? Или проблема идва от дъното? То не е ли и с SDR (слотове има?) Защото такива "мелези" са доста ниско пройзводителни и цялата система "умира". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted July 25, 2004 Share Posted July 25, 2004 ОК ето я цялата конфигурация AMD Atlon XP 1700+ с дъно K7S5A, 256MB DDR RAM, GeForce 4 MX 440 (64MB) и едно мизерно охлаждане (не знмам кво) харда едва ли ви интересува 40GB Maxtor (Не помня другите детайли). От къде идва тая мизерия? Странно- има бая "real memory" но твърд не иска да уползотвори повече от 83МБ за изчисленията . Ако са нужни още факти за да изкажете присъдата си казвайте. <{POST_SNAPBACK}> probvai onaq specialna programka i shte trygne po dobre http://warezru.veno.biz/invision/index.php?showtopic=11336 Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted July 25, 2004 Share Posted July 25, 2004 Ще видя какво може тая ламарина... Аз съм под XP, как трябва да го качя тва чудо??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted July 25, 2004 Share Posted July 25, 2004 Ще видя какво може тая ламарина... Аз съм под XP, как трябва да го качя тва чудо??? <{POST_SNAPBACK}> XP e kato NT ekstrakni tova v edna papka i startirai NT versiqta Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted July 25, 2004 Share Posted July 25, 2004 И аз така реших, ама нищо (наистина нищо) не става Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted July 25, 2004 Share Posted July 25, 2004 И аз така реших, ама нищо (наистина нищо) не става <{POST_SNAPBACK}> jalko pri men se poluchi e ne na taq mashina a na durtata daje 3dmark kachi 400-500 tochki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 На PC Mark 2004 фанах 2500 точки. Картинка мога да постна утре ако толкова ви интересува. Намерих между другото една много готина програма за бенчмарк на цпу-то и вече я изпробвах даже. Единственото дето не ми харесва е че е немска Утре други ден ще я кача да видим вашите атлони кво ша изкарат. Така де като сме почнали с тестовете. А специално за на този пич машината ,той си казва че е с ДДР , а и дори да е с СДР тва не значи че ще изостава с 40 секунди от вашите резултати. Някъде другаде му е проблема. При мен едно време ме беше пипнал един такъв вирус че ми тормозеше цпу-то постоянно и в таск мениджъра - цпу юседж-а беше винаги на 100%. Сичко лагваше ,нищо не вървеше както трябва,абе грозна картинка. Тва е от мен за сега Link to comment Share on other sites More sharing options...
peachlover Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Е сега вече ще ви ударя в земята всичките с моя Atlon 1100 i s 256 SDRAM .. до тук нищо но сега идва изненадата със Линукс съм .. Слак и емулирам програмата с winex3 резултатите са покъртителни като се има предвид че самия емулатор реже достъпа до рама 2 мин 49 секунди предизвиквам всеки който емулира да мери резултата с моя EDIT: Това е за 1 МБ преди някой да е попитал EDIT2: Ако някой я намери опен соурце да каже да видим там какви резултати ще дам Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted July 27, 2004 Share Posted July 27, 2004 Хайде ако му се занимава на някой да тества с една от последните версии на Hot CPU Tester Pro.В нея има доста доволен и не комерсиален бенчмарк, включващ SuperPi, Prime95 и много други тестове.Ще покажа и моите резУлтати , след като си зглобя компютъра.Интересно ми е тук какво ще покажат AMD™ и Intel®~Inside . Kaкто казах вече, теста не е комерсиален и пичовете , които са писали софтуера не ги е*е кой е по добрия процесор.Теста поддържа всички по-нови инструкции. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted July 27, 2004 Share Posted July 27, 2004 Е сега вече ще ви ударя в земята всичките с моя Atlon 1100 i s 256 SDRAM .. до тук нищо но сега идва изненадата със Линукс съм .. Слак и емулирам програмата с winex3 резултатите са покъртителни като се има предвид че самия емулатор реже достъпа до рама2 мин 49 секунди предизвиквам всеки който емулира да мери резултата с моя EDIT: Това е за 1 МБ преди някой да е попитал EDIT2: Ако някой я намери опен соурце да каже да видим там какви резултати ще дам <{POST_SNAPBACK}> Ne si misli che e zaradi emulaciqta. I na moq athlon950 postignah podoben otchaivash rezultat pod winXP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peachlover Posted July 27, 2004 Share Posted July 27, 2004 Ne si misli che e zaradi emulaciqta.I na moq athlon950 postignah podoben otchaivash rezultat pod winXP. <{POST_SNAPBACK}> Не е изцяло от него но сега изнамерих един по-добар емулатор изкарах 2:11 на 1МБ което доказва че си зависи и от ему-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted July 27, 2004 Share Posted July 27, 2004 Да бе ,ти го изкара тоя атлон златен,като е под линукси като е с емулатро. Я дай да ги видим тия 2м11с на скрийшот. Аз със служебния туалатин ги права за над 3 мин ,а той е на 1,3Гхз та ти ша ми ги докараш на 2 минути. Както и да е. Тук качих този тест за който ви говорих,ако някой иска може да се пробва. Аз искарах 10480 точки на теста на цпу-то. А тук ми е резултата от PC Mark 2004. Ще чакам да видим вашите постижения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted July 27, 2004 Share Posted July 27, 2004 ....10480 точки на теста на цпу-то..... Jalko moq e po baven Vadi poveche tochli http://free.bol.bg/gorgar//bench.JPG Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted July 27, 2004 Share Posted July 27, 2004 Мойто бартонче направи 18347 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted July 28, 2004 Share Posted July 28, 2004 Пичове, дайте някъв бенч за двупроцесорна машина? Сичките тия дет са тука мерят само единия процесор /визирам Супер ПИ и онзи другия бенч на Ael/ Иначе Р3 733 вади 5116 точки на него Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted July 29, 2004 Share Posted July 29, 2004 Ето бъртон 2500+ (1840), пуснат на 1100Mhz. Съответно и резултата. Паметта и шината на процесора са синхронни за да е най близко до SD. тук 1100MHz BARTON BenchONE III тук До няколко дена може да сложа и на реалната му честота на последния тест. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted September 11, 2004 Share Posted September 11, 2004 Noviq mi procesor si kaza teshkata duma 25 sekundi na 512 kb Super PI. 3DMark 2001 SE 11111 tochki. Konfiguraciqta mi e CPU Celeron Prescott D 2,8 Ghz, 512 MB DDR Kingston 333 Mhz, GF Titanium 4200 64 MB. Utre shte klokna CPUto na 3,55 Ghz i videoto kum 600-650 i da vidim kakvi rezultati shte vadi togava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted September 11, 2004 Author Share Posted September 11, 2004 Noviq mi procesor si kaza teshkata duma 25 sekundi na 512 kb Super PI. 3DMark 2001 SE 11111 tochki. Konfiguraciqta mi e CPU Celeron Prescott D 2,8 Ghz, 512 MB DDR Kingston 333 Mhz, GF Titanium 4200 64 MB. Utre shte klokna CPUto na 3,55 Ghz i videoto kum 600-650 i da vidim kakvi rezultati shte vadi togava. <{POST_SNAPBACK}> Ами ние въртим теста на 1 МБ може и ти да се пробваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted September 11, 2004 Share Posted September 11, 2004 Ами ние въртим теста на 1 МБ може и ти да се пробваш <{POST_SNAPBACK}> Am sorry, az prochetoh samo purvata stranica, a tam ste pochnali testovete na 512 kb Znachi na 1 MB SUPER PI 59 sekundi. Kato gledam purvite si rezultati toq Prescott shte se okazhe 2-3 po burz ot stariq mi Celeron na 2 Ghz kloknat na 2,66 Utre nepremenno shte probvam kak shte e s kloka, shte kacha i snimki. Inache bez nikakvi testove vizhdam che tfa CPU kurti mifki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 Inache bez nikakvi testove vizhdam che tfa CPU kurti mifki <{POST_SNAPBACK}> koe kyrti Athlon 1,9 dal si tolkova pari za 2 sekyndi po byrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
little Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 ....Znachi na 1 MB SUPER PI 59 sekundi.............. Inache bez nikakvi testove vizhdam che tfa CPU kurti mifki <{POST_SNAPBACK}> ако това да изкараш с 16т. по слаб резултат от процесор който е с много по-ниска тактова честота(~800Mhz) е къртене на мивки много ми е интересно какво ще бъде ако успееш поне да изравниш резултата може би "къртене на цяла баня"(или кухня зависи от гледната точка) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 Старата песен на нов глас Кфо ми се фукате с тиа амд-та дето шината им фарчи и от там идат тия резултати на супер пи-то. Gorgar ъндерклокни го твоя на 133 и тогава ми кажи колко ти дава супер пи. Селерон Д е лудница за парите си ,а тва че му е ниска шината не го прави по слаб процесор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 Старата песен на нов глас Кфо ми се фукате с тиа амд-та дето шината им фарчи и от там идат тия резултати на супер пи-то. Gorgar ъндерклокни го твоя на 133 и тогава ми кажи колко ти дава супер пи. Селерон Д е лудница за парите си ,а тва че му е ниска шината не го прави по слаб процесор. <{POST_SNAPBACK}> Zashto az da si namalqvam shinata Neka toi si vdigne negovata i pak da probva. Ot sega moga da ti kaja che nqma efekt. Selerona si e seleron ( bez znachenie kak mu vikat veche ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted September 12, 2004 Share Posted September 12, 2004 Gorgar ъндерклокни го твоя на 133 и тогава ми кажи колко ти дава супер пи. <{POST_SNAPBACK}> Грешка мислех , 4е му проказваш да ъндерклоекне Селерона За парите си е доста добър , аз успях без проблем да лепна един на 180 шина и се държеше доста добре с BOX-овото си му охлаждане. Кешът си казва думата при този Селерон След овърклока , се доближава доста до реалната P4-ka , така че мисля че няма да се представи зле след овърклок този професор на PI-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.