Agile Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Здравейте, търся си токоизправител от старите, понеже е отоплителния сезон и като се включат на комшиите климатиците, монитора ми почва да мига зверски и ме изкарва извън нерви, да неговорим колко ми дразни очите, бях чул за един подобен случай, когато след включване на някакъв стар, прашасъл токоизправител 17-ка LCD спряла да трепери, ако някой му се намира такова нещо на прилична цена да ми пише, за UPS не искам да чувам, защото съм пробвал и поне с по-ефтините няма файда . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 2, 2010 Share Posted February 2, 2010 Имаш предвид стабилизатор ли (ония дето ги слагаха на руските телевизори), защото токоизправител има всяко импулсно захранване на входа си - и компютърното и на монитора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agile Posted February 3, 2010 Author Share Posted February 3, 2010 Да, прав си, грешката е моя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dravko Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 Здравейте, търся си токоизправител от старите, понеже е отоплителния сезон и като се включат на комшиите климатиците, монитора ми почва да мига зверски и ме изкарва извън нерви, да неговорим колко ми дразни очите, бях чул за един подобен случай, когато след включване на някакъв стар, прашасъл токоизправител 17-ка LCD спряла да трепери, ако някой му се намира такова нещо на прилична цена да ми пише, за UPS не искам да чувам, защото съм пробвал и поне с по-ефтините няма файда . Това, за което говориш се наричаше стабилизатор и се използваше за старите лампови телевизори. За устройства с импулсно захранване, каквито са компютрите и мониторите, няма да ти свърши работа. Моя съвет е, ако имаш DVI вход на монитора да преминеш на такъв кабел, а ако нямаш да смениш обикновение тънък кабел, който си върви с монитора с качествен такъв - дебел и с ферити, това би трябвало ако поне да намали трептенето, а много вероятно и да го премахне. Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asasas Posted February 3, 2010 Share Posted February 3, 2010 То не е лошо,да погледнеш под капака на монитора...нещо не в ред...то иначе мога да изровя входен филтър и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agile Posted February 8, 2010 Author Share Posted February 8, 2010 За сега положението се стабилизира и няма да ми трябва такава джаджа, благодаря на всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.