root666 Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 http://www.speed.bg/root666/FuN/Koran.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slain Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 хехехе ти тва си го написал се едно тряа четем 4-5 реда аз тва като го отворих и ми прилоша.Тва за да го прочетеш трябва да имаш супер много време за губене и поне малко трябва ти е интересно тва има да си го чета цяла седмица (ако бях решил че ще го чета) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 Абе ти да не си мюслим.Не ми и требва да го чета.Да беше пуснал нещо за Библията-на бас,че не знаеш и 1 молитва. А...не го приемай като обида бе човек.То и аз не знам де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Identify_me Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 root666 ти тва чел ли си го? ...и знаеш какви ги ватшат арабите Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 root666 ти тва чел ли си го? силно ме съмнява да го е чел...или поне ако го е чел да обясни за кфо стаа на въпрос тукла,и въобще за кфо го пуска тоя топик... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 Аз съм православен и кръстен. Чел съм Библията - и Стария и Новия завет. Но съм чел и Корана. Какво странно има в това?! Но този който е пуснал топика май не го е чел. Никъде в Корана не се призовава към насилие. Особено към християни. Поради простичкия факт, че двете религии са много близки и произлизат от общ корен - и в двете религии се почита Стария завет. Мусюлманите дори признават Новия Завет за Божие откровение. Интересно ще ви е да научите, че те също смятат Исус за пророк, но под името Исса. В целия Коран има само три жени, които се почитат наравно с мъжете и едната от тях е Мериам - майката на Исса. Богородица за нас, православните. Въобще в целия Коран християните се третират не като неверници, а като почти равни на правоверните - защото също като тях са получили Книга от Аллах. На всякъде където става дума за джихад и борба с неверниците - християните, или "дарените с Книгата", както е израза в Корана, се изключват. Да не говорим за други интересни работи в Корана, като например гарантираното право за развод - нещо което нашата църква позволява само определен брой пъти и то само с разрешение от нея, а католиците въобще отхвърлят. Както и факта, че след като мъжа се раздели със жена си (разведе се с нея) е длъжен да я осигури материално, за да не изпитва нужда от нищо, ако друг не пожелае да я вземе за жена. Доста от нещата в Корана са много по-напредничави в сравнение с останалите религии. Поради простата причина, че исляма е сравнително нова религия, възникнала след тях и взела от тях най-доброто. Но това не става ясно от приказки на маса или от диагонален прочит на текста или само на определени места от него, тенденциозно извадени от контекста си. Не религията е проблем - а фанатизма. Защото той изкривява религиозните послания и ги насочва срещу хората. Четете - не повтаряйте като папагали, това което се опитват да ви внушат. Имате си глава на раменете и сте достатъчно умни , за да си правите собствени изводи, а не да се водите по прищевките на други. Такова непознаване на религиите и сляпо и безкритично вярване на други заля България с какви ли не сектички, пълни с хора дето не искат да мислят сами и да разбират сами - искат някой да им налива в главата. И това незнание и нежелание да се разбере другия ще подпали света. Така че - не бързайте да осъждате нещо преди да сте се запознали с него сами - не от втора ръка. EDIT: Да предупредя от сега: Тук, в този форум, няма да се толерират опити за изразяване на нетърпимост на верска основа или религиозна принадлежност, расов произход или каквото и да било друго делене. Придържайте се в тези рамки. Иначе темата ще бъде затворена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 Доста от нещата в Корана са много по-напредничави в сравнение с останалите религии. Поради простата причина, че исляма е сравнително нова религия, възникнала след тях и взела от тях най-доброто. 1:Денят на страшния съд ще дойде и Бог ще накаже неверниците и тези,които копират и изменят християнството(не става въпрос за англикани,протестанти и др.) 2:Религията може и да има смисъл,но е проповядвана от хора с недоразвити мозъчни клетки.(Ама и това не е обида.Много народи и до днес смятат,че топлия климат ''размътва'' мозъка.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 Не религията е проблем - а фанатизма. Абсолютно! Няма истинска религия, в която да са заложени каквито и да било "анти"-идеи, напротив всичко се свежда основно до смирението и хармонията на душата с околния свят - това е основата на ВСИЧКИ важни за човечеството религии. Това, на което сме свидетели през вековете е използването и манипулирането на някои религии в полза на най-различни фанатични и ненормални хора, групи, общества и т.н. Този процес обаче се благоприятства от простия факт, че масата не "мисли с главите си". Затова подобен фанатизъм пуска корени обикновено там, където масите са необразовани, немислещи, абе направо тъпи Не забравяйте какво са представлявали в тъмното Средновековие, народите на днешна Европа и какво "християнство" е властвало тогава. По същия начин сега има подобно явление сред някои мюсулмански общества, но тяхната идеология няма нищо общо с принципите на исляма - просто го използват за параван. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 По същия начин сега има подобно явление сред някои мюсулмански общества, но тяхната идеология няма нищо общо с принципите на исляма - просто го използват за параван. Имам приятели иранци - емигрирали след така наречената ислямска революция в Иран. Те са свидетели именно на това как шепа фанатици манипулират масата с помоща на нейното незнание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 Ov3rm4n, posta ti e perfekten, dori se uchudvam, che znaesh tolkova mnogo za drugite religii, az lichno ne sam mnogo dobre zapoznat, no eto niakolko lubopitni fakti i ot men otnosno Isliama. Zashto viarvashtite v Allah ne iadat svinsko - nosiat se mnogo sluhove po tozi vypros i kakvi li ne gluposti ne sam chuval, che svinskata anatomia mnogo prilichila na choveshkata ala bala dryn dryn, vsyshtnost prichinata da ne se iade svinsko e che povecheto miusulmani obitavat arabski zemi kydeto temperaturite sa mnogo visoki. Konsumiraneto na svinko i alkohol e mnogo opasno za zdraveto na hora zhiveeshti v goreshti zemi. Imenno chrez religiqta te sa se opitali da predpaziat horata ot podobni zdravoslovni problemi. Drugoto interesno neshto e che miusulmanite se moliat po 5 pyti na den i predi vsqka molitva te izmivat rycete, krakata, ochite, nosa, ustata, ushite t.e. mesta koito sa v priak dopir s mrysotiqta okolo nas. Tova e okazano v Korana, a samata molitva predstavliava molene na Allah za zdrave i shtastie (molitvite sa na arabski estestveno) i prez cqloto vreme sa syprovodeni ot razlichni fizicheski "uprazhneniq". Moleshtiq klqka, stava, siada, opyva ryce, kraka itn..Razbira se vsichko tova syshto e okazano v Korana..kakyv e izvoda ? Che miusulmanite moleiki se 5 pyti na den, 5 pyti praviat fizicheski uprazhnenie, 5 pyti se izmivat i 5 pyti si kazvat molitvite. Ta, misalta mi e che vsichko e napraveno za zdraveto na choveka i v tova niama nishto losho. Ne sam prochel celiq Koran, no ot malkoto koeto znam sam ostanal s vpechatlenieto, che mnogo prilicha na nashata Bibliia i ostanah s vpechatlenieto che samo imenata sa zameneni t.e. Za nas kakvoto e Gospod i Iisus Hristos, za tiah e Allah i Muhammed. Neka vseki viarva v tova koeto mu e na syrce, neka ima mir na zemiata..Amin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikisim Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 Вярно е ,че има много ислямски фундаменталисти .Но такива фанатици има в абсолютно всички религии-християни,юдеи,хиндуси даже и будисти.Не мога да кажа ,че Коранът е причината за наличието на толкова много от тях в ислямския свят.Освен тази свещена книга има много "разпоредби"-хадит,които се приписват на Мохамед,които така да се каже регулират джихада.Само на едно място в Корана срещнах легализация на войнственото им поведение: "Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство"(9.29)... Иначе трябва да се признае,че за тях убийството на невинен е деяние срещу човечеството и посягането на хора ,които не оказват съпротива е престъпление А пресъпленията се наказват жестоко-законодателството на повечето ислямски държави е изградено на базата на Корана и хадит и преобладават членовредителните наказания-режат я ръка,я крак,я нос...а прелюбодейците се убиват с камъни А според други ислямски закони(фатва) самоубийството също е престъпление.Свидетелските показания на жените пък се възприемат като 50% вярни спрямо тези на мъжете . Вярно е ,че след развод мъжът е длъжен да ги осигури, но пък за сметка на това наследствените им права са нищожни . Въобще законите им не са от най-демократичните Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 Всички , които писахте тук сте напълно прави.Ислямът е добра религия , но арабите не са добри хора.Живял съм 3 г. в Либия и знам много неща от личен опит.Почти всички спазват рел.правила само когато им изнася. Не обръщайте обаче този топик на пропаганда срещу арабите , защото за много от техните ”подвизи” са виновни американците. Свинете биохимически и имунологично са изключително близки до хората. Отвори който искаш медицински учебник , ако не вярваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 29, 2004 Share Posted May 29, 2004 Абе ти да не си мюслим.Не ми и требва да го чета.Да беше пуснал нещо за Библията-на бас,че не знаеш и 1 молитва. А...не го приемай като обида бе човек.То и аз не знам де... Shhh tva naistina niama da go cheta ta ako shte kvo shte da stava! Puk i rasist li si kvo si? Vseki si ima viara i kato iska da si viarva. Az dosega ne sum chul niakude Koran da podtikva kum nasilie , tova che arabite si go izopachavat e drug vupros. No tova ne e hubava tema za diskusia taka che ... bye ot men Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted May 29, 2004 Share Posted May 29, 2004 а сега сериозно:проблема на арабите е че манталитета им и културата е много назадничава, това е доказано икономически. Единственото което ги върти е петрола, златото, туризма, демек те от нещо дадено от бога го използват колкото могат, а дай им да направят от нищо нещо, нема как да стане, щото са си мързели по принцип. Това е много вярно.А знаете ли,че Коранът забранява рисуването и по принцип всякакво изобразяване на човешки фигури.Само някои животни са допустими(Сигурен съм,че не позволява и други много полезни и необходими за еволюирането ни неща.).А една религия,която забранява човешкото развитие не може да бъде съвършена. Shhh tva naistina niama da go cheta ta ako shte kvo shte da stava!Puk i rasist li si kvo si? Vseki si ima viara i kato iska da si viarva. Az dosega ne sum chul niakude Koran da podtikva kum nasilie , tova che arabite si go izopachavat e drug vupros. No tova ne e hubava tema za diskusia taka che ... bye ot men А ти какво знаеш за понятието ''Свещена война'',което е толкова почитано от мюсулманите,а?След като останалия свят желае мир и любов.После не подтиквал към насилие. А да не говорим и за гаврите към българите през робството. ---mod note: Трябва ли да ти напомням за бутона ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elabela Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Ислямът е добра религия , хайде моля ви се добра религия ..... К'во му е хубавото на това да видите жена навлечена отгоре до долу с някви тъмни дрехи при темперетура над 40 градуса .... хах много добра религия ... не знам в случая дали е правилно да напомням една от Десетте Божи Заповеди " Аз съм Господ, Бог твой, да нямаш други богове освен Мене" .... ама за мен няма друга религия освен Православното християнство. А това за Корана трябва ли да го чета много е дълго Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Може ли някои да ми каже от къде може да се закупи Корана? Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Ха-ха-ха-ха, Killer, трий го този пост, просто не мога да се сдържа . Islam's fundamental theological concept is tawhīd—the belief that there is only one God Я, каква изненада! И там пише, че няма други богове! ОМФГ, ами сега? :mindfuck Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.