cMoKo Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 По принцип едва ли щеше да е мн голям проблем ако ми се беше счупил аудио жака на слушалките.Проблемът обаче е , че малкото метално парченце остана в лаптопа и не мога да го извадя(пробвах си пинсети).Таа питам как да го извадя или някой да ми препоръча сервиз.Бтв лаптопа е в гаранция , ама не ми се ще да го пращам чак до София и да чакам със седмици да ми го върнат.Ако трябва да се разглобява по-добре да си го разглобя сам(кофтито в случая е , че си губя гаранцията).Така че бих бил благодарен на всеки отговор Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 С много тънък свредел може да пробиеш дупчица в самия жак и после да го измъкнеш с тънка видия. Само че той не е фиксиран неподвижно та как ще пробиеш дупката не ми е ясно. Другия момент е да не повредиш лаптопа. Най-лесно можеш да "заобиколиш" проблема като си вземеш USB звукова карта Link to comment Share on other sites More sharing options...
cMoKo Posted January 25, 2010 Author Share Posted January 25, 2010 Тва трябва да е баси тънкия свредел :?.Иначе си мислех да пробвам с някъв магнит или пък да залепя останалата част от жака за тва дето е останало вътре и да го извадя.Ама първото ми се струва безрезултатно , а второто малко рисковано... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Не пробвай нищо, има пружинна пластинка която задържа останалата главичка от жака. Само разглобяване и избутване от вътре навън е решението.А може да опиташ и набутване навътре, ако има место и не е затапен отвора на женската букса, но къде ще падне и каква беля ще направи ако окъси... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cMoKo Posted January 25, 2010 Author Share Posted January 25, 2010 ок мерси за отговора Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Първи вариант - отзад пробиваш супер тънък отвор и избутваш с нещо. Може да пробваш да нагрееш някаква игла, с която да пробиеш пластмасата. Втори вариант - смъкване на жака от платката и да се опиташ да го разглобиш. Трети вариант - намираш дъно от такъв лаптоп или подобен жак от някъде и сменяш.И при трите губиш гаранция. Четвърти вариант - носиш го в официалния сервиз, ония ще те изгонят и пак губиш гаранция. Извода е не ползвай евтини слушалки и не купувай евтини жакове никога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 От нездраво любопитство да питам какво си правил че да успееш да счупиш жака? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Абе това е лаптоп бе, Ники - мести се насам-натам, закачат се кабели. Всичко може да стане, а жакчетата са едни такива тънки и чупливи - "нормална" ситуация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Съвсем не е трудно да счупиш жак - вече са толкова калпави, че се разхлабват, предната им част се вади и остава в женския. На мен ми се случи това със голям смесителен пулт, добре че вътре жака беше такъв и не се налагаше да го отварям. Наскоро си правих кабел с 3 нови китайски жака по левче, за 2-3 включвания се бяха разхлабили толкова, че не правеха връзка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Може да ви се стори малко налудничева идеята ... но преди 1-2 седмици се натъкнах на едно секундно лепило което не залепна веднага имаше 1-2 мин време. Идеята ми е да намажеш нещо тънко или другата част на жака със лепило, разбира се без да го оливаш целия а само ... капчица. След това да се допре до частта която е вътре и да изсъхне...след тва дърпаш и би трябвало да излезе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Много е рисковано - трябва да има доста спокойна ръка и силна лупа докато нацелва остатъка от жака в тая миниатюрна дупцица, а и не е много сигурно дали силата на лепилото ще е достатъчна, за да измъкне остатъка от жака, който може и да се е позаклещил....абе - по-добре не, според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cMoKo Posted January 25, 2010 Author Share Posted January 25, 2010 http://img15.imageshack.us/img15/3123/photo00002.jpg Слушалките не са евтини(май бяха някви Pleomax ,които май са на Samsung) и не е имало никакви издевателства над тях - нормална употреба. Нали уж Toshiba имат no matter what guarantee или е просто за парлама? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Ако има пластмасова част останала в счупеното парче, аз бих опитал с нагрята игла да го нацеля и оставя да изстине в него. След това леко да се издърпа. Ако не е игла а парче стоманена тел, с нарези накрая, за да се закрепи по здраво след изстиване е още по-добре. С лепило не бих опитвал и аз. Много е рисковано да се олее и женската букса и така да стане и тя за смяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Метална е предната част на мъжкия жак, вътре през целия жак минава нещо като нит, който е забит към тази предна част. Може да се вземе едножилен кабел, който влиза почти плътно в парчето вътре и да му се сложи съвсем малко лепило. Това с гаранцията е нереално, по-скоро е някаква реклама. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Ако е "no matter what" значи и при насилствена намеса да си го ремонтираш сам пак би трябвало да важи. Или така е само в рекламата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cMoKo Posted January 25, 2010 Author Share Posted January 25, 2010 Всъщност точно това метално нитче е останало , само че вътре.И май няма платсмасова част(има само в това което е изваденето на снимката , ама в това вътре няма пластмаса).Иначе до колкото разбрах от нета toshiba имат 3 сервиза и 3-те в София. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.