Jump to content
BulForum.com

Подарявам страхотна червенобузеста КОСТЕНУРКА

Recommended Posts

Имам страхотно сладка костенурка, на големина е 10 месеца и на размери е между кибритена кутия и цигарена такава.

Подарявам я на някой който ще се грижи добре за нея. Казва се ПИПИ. Подарявам я със всички аксесоари, атрибути, аквариум, нагревател и храни.

За връзка ме потърсете на 0885 407075.

Пловдив.

Имам страхотно сладка костенурка, на големина е 10 месеца и на размери е между кибритена кутия и цигарена такава.

Подарявам я на някой който ще се грижи добре за нея. Казва се ПИПИ. Подарявам я със всички аксесоари, атрибути, аквариум, нагревател и храни.

За връзка ме потърсете на 0885 407075.

Пловдив.

Може ли една фото сесия на ПИПИ, заедно с жилището и :bgrin: ?Или поне някакви размери на аквариума, за да знам дали ще се събере.

Мерси ;)

... на размери е между кибритена кутия и цигарена такава.

Което отговаря на въпроса ти... друга тема е че до година 2 ще стане доста по-голяма. Майка ми има 1 такава и е малко по-голяма от педята ми (т.е. около 25-30см от главата до опашката). Ако нямаш сериозен аквариум (т.е. поне метър и половина на 50см) по-добре не я взимай.

Между другото имаше и някакви истории че изхвърлянето на тези костенурки във водоемите увреждаше еко-равновесието по някаква причина или поне майка ми твърдеше така когато взех да ѝ мръкам да вземе да го разкара това миришещо огромно нещо, защото тя я държи в един относително малък леген и 1 ден след сменянето на водата почва да мирише на блато... не съм проверявал - може и да не е вярно, но така ми е казвала.

Корекция: Проверих:

"Вносът на четири вида*, представляващи екологична заплаха, е забранен по Рекламент за търговия с диви животински и растителни видове (Регламент N 338/97 на Съвета), който цели основно контролиране на търговията със застрашени видове.

* Чревенобуза костенурка (Trachemys scripta elegans), жаба бик (Rana catesbeiana), петниста блатна костенурка (Chrysemys picta), северноамериканска тръноопашата потапница (Oxyura jamaicensis)

Забранява се вноса в Европейския съюз на Червенобузата водна костенурка

Поради грешка в енкодинга на документа ако не се чете трябва да се избере ръчно UTF-8

Последното го казвам не с цел да се заяждам а за да е наясно човекът който я вземе че ако си промени мнението и реши да я пусне в Марица или някое езеро - това е кофти идея, а въпросните костенурки когато пораснат могат да станат и 30см:

Размерите на новоизлюпените червенобузи костенурки са около 2,5см в диаметър, но след това могат да пораснат до около 30см.

Повече - тук

И тук

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...