whitesnake69 Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Инсталирах си драйверите за "Asus - My Cinema P7131" тунер.Инсталирах и 5-та версия на Power Cinema с която да търся телевизии.Сканирах за телевизии и намери няколко.До тук добре.Лошото е , че имаше само звук.Защо така се получава и как мога да гледам ТВ с тунера си?Забравих да кажа, че съм под Windows 7. Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 В случая от голямо значение е кабеления доставчик,ня който ще ползваш тунерчето.Може да пробваш да сканираш на друг стандарт или да опиташ с друг софтуер,примерно KMPlayer.Тази тема описва подробно как точно да го конфигурираш: http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=5798 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Пробвай DScaler, не е толкова удобна като flytv, но пък върви под 7-цата Защо по дяволите използваш официалният софтуер, който е дървен и без никаква функционалност? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake69 Posted January 24, 2010 Author Share Posted January 24, 2010 Пробвай DScaler, не е толкова удобна като flytv, но пък върви под 7-цата Защо по дяволите използваш официалният софтуер, който е дървен и без никаква функционалност? Защото с повечето други софтуери имам даже по големи ядове.Или картина няма или звук няма.Под Windows XP си върви идеално с оригиналния player, но не и под Windows 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Ползвай DScaler. Като стартираш програмата отиваш на избор на Tuner. Там от падащато посочваш -Philips TDA8275. Имам същия тунер и само така го подкарвам със 7-цата, но картината е по-лоша в сравнение с ХР. Случайно да имаш излишно S-video кабелче за тоя тунер? Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake69 Posted January 24, 2010 Author Share Posted January 24, 2010 Ползвай DScaler. Като стартираш програмата отиваш на избор на Tuner. Там от падащато посочваш -Philips TDA8275. Имам същия тунер и само така го подкарвам със 7-цата, но картината е по-лоша в сравнение с ХР. Случайно да имаш излишно S-video кабелче за тоя тунер? Нямам излишни S-video кабелчета.Sorry. Какви настройки трябва да направя за да хвана ТВ.Пробвах няколко......Не станаха! Снимка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Dshow > video input > video tuner след това сканиране, преименуване на каналите, посочване кои да са активни и кои не...абе иска играчка и време Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake69 Posted January 24, 2010 Author Share Posted January 24, 2010 Dshow > video input > video tuner след това сканиране, преименуване на каналите, посочване кои да са активни и кои не...абе иска играчка и време Пак не става.Няма оправия.Не знам кво да измисля........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Пак не става.Няма оправия.Не знам кво да измисля........... Смени тунера. Обикновено това съкращава многократно времето до решаване на проблема, свързано е с немного пари, и съхраняване на нервната система. Щом искаш да си с Windows 7. Помисли колко време си изгубил и ще изгубиш докато се мъчиш да го подкараш. Тунерите са едни от най-калпавите устройства що се отнася до читави драйвери и до поддръжка. Аз имам Aver Nanoexpress и съм доволен, нямам грижи с неговия си софт под Виста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.