Jump to content
BulForum.com

Прграма за звукообработка...?

torbalan

Recommended Posts

Трябва ми звукообработващ софтуер от типа на Саунд Фордж, Адоб Аудишън или за предпочитане Уеивлаб, но искам да бъде максимлано лек, да не заема много място на Хдд-а и в паметта..

Основно ми е нужен за спектрален анализ на честтотния спектър в различните му графични изгледи, ако някой знае такава програма ще бъде добре....

Да бе...и вълкът сит, и агнето цяло. Като гледам кои си посочил - хем професионален с всички функции, хем лек, незаемащ много памет и т.н.

От тия трите само SForge е сравнително най-лека, а и за разлика от Аудишъна, не включва мултитрак, а е само саунд редактор. Предполагам, че има други по-малки приложения, които логично ще са поорязани от функции, но щом ти трябва най-вече спектралния анализатор, би могъл да го ползваш като VST плъгин към някой лек и непретенциозен VST хост.

да, към момента ми трябва основно спектрален анализатор, работил съм преди и с 3те програми, като уейвлаб за мен е най-добрата, но сега търся нещо просто и леко...

А не те ли урежда само спектрален анализатор като самостоятелно приложение? В този случай това ще е някаква малка програмка, заемаща минимално памет и ресурси от компютъра...дори мога да ти пратя един, който ще тръгне даже на 486-ца с 8 мегабайта + Win 95. :P

Едит: Тази вечер ще я потърся, ще я кача някъде и ще ти пратя линк на ЛС.

П.П. И тъй като за мен "довечера" се пада след 2-3 (а сутринта ми започва около 12 на обяд), ако забравя - пусни едно ЛС да ме подсетиш. :P

А не те ли урежда само спектрален анализатор като самостоятелно приложение? В този случай това ще е някаква малка програмка, заемаща минимално памет и ресурси от компютъра...дори мога да ти пратя един, който ще тръгне даже на 486-ца с 8 мегабайта + Win 95. :P

давай тогава

Така ли? Интересно...не съм го получил ЛС-то, или пък съм го изтрил по погрешка преди да го прочета... :wacko:

Иначе наистина те бях забравил...до 10 мин. ще го кача и ще ти дам линк. :punk

Едит: Даже и по-рано...пращам линка на ЛС.

Правил съм записи и обработки с Adobe Audition 1.5 на PII 400/128 RAM навремето, така че не ми е ясно какво му е тежкото?

И сега го имам на стария ми лаптоп P3 на 700 и си работи идеално.

Да, старите версии на Куул едита, както и на доста други подобни програми вървяха перфектно на сравнително слаби системи....само малко повечко рам им слагаш и си готов. :)

takaa, Програмката я пробвах, но нещо не ми бачкаше. Основните функции като опен ню файл и другите ми излизат неактивни..не знам защо..

реших да си инстална няква версия на уейвлаба, но като я поразгледах и тя не ми хареса...и хоп сетих са че в Еак-а имаше някви подобни опции

Оказа се че наистина е така, има си ачх,както и разбивка по време, плюс директно декодиране от апе - файл...

но пак не е идеалното - няма директно декодиране от флак или vw пак (има и други по редки формати)..няма и 3д,,

интересно ми е дали някой от другите софтове имат директно прекодиране от лослес към ваф за последваща обработка..

засега ще карам с добрия стар еак -хехе

мда , интересен софт с доста функции само за спектрален анализ и обща цена 1300 долара..

ще го проуча подобно-на пръв поглед хваща окото...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...