Jump to content
BulForum.com

Продавам/Разменям клавиатура Dell

Recommended Posts

Привет, колеги! За празниците реших да направя подарък на майка ми, и отскочих до ЕРА Компютърс за да ѝ купя клавиатура. Взех една на Lenovo, обаче не я огледах добре и когато се прибрах вкъщи и я отворих, забелязах, че на клавишите няма букви на кирилица :( На следващия ден отидох за да я върна и да взема друга, и тъй като машинката на майка ми е Dell, сметнах за удачно да взема маркова клавиатура Dell. Харесах си ето тази клавиатура, след като видях, че е кирилизирана, и я взех. Прибрах се, разопаковах я и я сложих на компа на майка ми... Когато започнах да пиша на нея, се изненадах от подредбата на клавишите и буквените знаци!!! Убедете се сами, че клавиатурата е на немски език ---> Dell Keyboard :( Вярно е, че присъстват всичките знаци от латинската азбука, но има и допълнителните такива от немската. От дясната част на снимката, непосредствено до клавишите Enter и Backspace, се забелязва, че някои символи, като "наклонена черта" например, както и "+" и "–" са на различни места от стандартните :( Това си е проблем за майка ми, както и за мен, тъй като сме свикнали да пишем с такава подредба на клавишите!

Закупих клавиатурата за 13 лв., но тъй като въобще не е използвана и си е нова, я пускам за 11 лв. в продажба. Да се има предвид, че е USB, но няма никакъв проблем с драйвери, или нещо подобно, работи си безпроблемно както на моята машина, така и на майка ми на компютъра :)

Другият вариант е да я разменя за стандартна клавиатура, но задължително да е нова и за предпочитане също с USB свързване към компа, тъй като машината на майка ми няма PS/2 входове :(

Ако някой колега от форума може да ми помогне, нека ми пише на ЛС или и в темата. Не мисля, че някой ще я иска, тъй като на никого не му върши работа немска клавиатура, но все пак искам да пробвам с тази тема :)

Очаквам отговорите ви! :)

Ако си свикнал с подредбата по принцип и не гледаш много-много няма да имаш проблем.Сега като бях в Германия, на компа в квартирата имаше, естествено, немска клавиатура. Пуснах на US, абстрахирах се от надписите на клавишите и си работех...

Разбирам те, колега, но споменах няколко пъти, че клавиатурата е за майка ми, а тя не е свикнала все още да пише без да гледа, затова описаната по-горе ситуация е проблем! Нека не спамим темата повече ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...