KraSezZza Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 Привет, колеги! За празниците реших да направя подарък на майка ми, и отскочих до ЕРА Компютърс за да ѝ купя клавиатура. Взех една на Lenovo, обаче не я огледах добре и когато се прибрах вкъщи и я отворих, забелязах, че на клавишите няма букви на кирилица На следващия ден отидох за да я върна и да взема друга, и тъй като машинката на майка ми е Dell, сметнах за удачно да взема маркова клавиатура Dell. Харесах си ето тази клавиатура, след като видях, че е кирилизирана, и я взех. Прибрах се, разопаковах я и я сложих на компа на майка ми... Когато започнах да пиша на нея, се изненадах от подредбата на клавишите и буквените знаци!!! Убедете се сами, че клавиатурата е на немски език ---> Dell Keyboard Вярно е, че присъстват всичките знаци от латинската азбука, но има и допълнителните такива от немската. От дясната част на снимката, непосредствено до клавишите Enter и Backspace, се забелязва, че някои символи, като "наклонена черта" например, както и "+" и "–" са на различни места от стандартните Това си е проблем за майка ми, както и за мен, тъй като сме свикнали да пишем с такава подредба на клавишите! Закупих клавиатурата за 13 лв., но тъй като въобще не е използвана и си е нова, я пускам за 11 лв. в продажба. Да се има предвид, че е USB, но няма никакъв проблем с драйвери, или нещо подобно, работи си безпроблемно както на моята машина, така и на майка ми на компютъра Другият вариант е да я разменя за стандартна клавиатура, но задължително да е нова и за предпочитане също с USB свързване към компа, тъй като машината на майка ми няма PS/2 входове Ако някой колега от форума може да ми помогне, нека ми пише на ЛС или и в темата. Не мисля, че някой ще я иска, тъй като на никого не му върши работа немска клавиатура, но все пак искам да пробвам с тази тема Очаквам отговорите ви! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 18, 2010 Share Posted January 18, 2010 Ако си свикнал с подредбата по принцип и не гледаш много-много няма да имаш проблем.Сега като бях в Германия, на компа в квартирата имаше, естествено, немска клавиатура. Пуснах на US, абстрахирах се от надписите на клавишите и си работех... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted January 18, 2010 Author Share Posted January 18, 2010 Разбирам те, колега, но споменах няколко пъти, че клавиатурата е за майка ми, а тя не е свикнала все още да пише без да гледа, затова описаната по-горе ситуация е проблем! Нека не спамим темата повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted January 26, 2010 Author Share Posted January 26, 2010 Поради очакваната липса на интерес към темата ми, моля тя да бъде затворена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.