Jump to content
BulForum.com

Проблем с User-ите под Линукс

Recommended Posts

Прецаках се нещо с тези user-и и пароли.Исках да премахна опцията с която ми иска парола като да речем искам да вляза в някой дял или други системни финкции а сега маи се оказа че съм в другия user на Линукса и ми иска няква парола дето не я знам каква е!Ето снимка за повече инфо.Никът ми е : whitesnake69 , а този 'root' не знам от каде се появи.Да не би да съм го активирал по някакъв начин.Моля помогнете.

СНИМКА

Благодаря предварително.

On 1/16/2010 at 8:17 PM, whitesnake69 said:

Прецаках се нещо с тези user-и и пароли.Исках да премахна опцията с която ми иска парола като да речем искам да вляза в някой дял или други системни финкции а сега маи се оказа че съм в другия user на Линукса и ми иска няква парола дето не я знам каква е!Ето снимка за повече инфо.Никът ми е : whitesnake69 , а този 'root' не знам от каде се появи.Да не би да съм го активирал по някакъв начин.Моля помогнете.

СНИМКА

Благодаря предварително.

този root ти го има винаги.Това е юзър с който може да правиш всякакви промени по конфигурацията на машината.Нещо като Administrator при Windows XP.Паролата която ти я иска, би трябвало при инсталацията на Linux-a да си я задал.

On 1/16/2010 at 8:52 PM, pcworm said:

този root ти го има винаги.Това е юзър с който може да правиш всякакви промени по конфигурацията на машината.Нещо като Administrator при Windows XP.Паролата която ти я иска, би трябвало при инсталацията на Linux-a да си я задал.

Единственото което съм задал при инсталацията на Линукс-а до колкото си спомням е паролата за моя акаухт, който в случая се казва " whitesnake69 ".ОК, а мога ли по някакъв начин да сменя паролата на този "root" user без да му знам сегашната парола>Ако ли не значи ще трябва да преинсталирам Линукс-а.Дайте идея как да се справя.

Благодаря предварително.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...