Jump to content
BulForum.com

IP.Board 3 Upgrade

Dreamer

Recommended Posts

Форума даваше грешки заради мен, опитвах се да оправя блог-а... но по-късно вечерта ще се пробвам като няма хора. Затова и в момента не работи блога...

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Това не е толкова оплакване, колкото отметка и нова лека критика към дефолтния скин.

Списъка с теми в даден форум - закарфичените теми много по-трудно се различават, преди доста по-отчетливо се открояваха и човек с доста по-малко умствено натоварване нацелваше списъка с обикновените теми. Отделно са сменили шрифотве, големините, цветовете, и по-трудно е различаването на отделните компоненти като дати, заглавия и т.н. Общия изглед може да е направен с по-преливащи се цветове, но контраста като цяло е доста намален, оттам и леснотата, с която мозъка се ориентира. Тия в IPB явно не са работили с експерти в областта.

Според мен (лично мнение) хората тук, които се радват на новия скин, не отчитат тази малка подробност. По-шаренко, вярно. Повече градиенти едно-друго.. На мен не ми харесва от гл. точка на удобство и промени. И не е от консерватизъм. Например който има що годе не от скъпите лаптопи от по-последно поколение, екраните вече са почти само TN, със сравнително лош контраст, ще се съгласи, че на лаптоп повечето от малките разлики във фонове и цветове са почти абсолютно невидими - резултатът е още по-лошо ориентиране и отчетливост на елементите.

Аз да питам, заради ъпгрейда ли ми ги няма емотиконките или проблемът е в моя телевизор? Одеве обърнах внимание, че само полето за тях седи, но не ги показва.

Интересно преди ъпргрейда си ги имаше, а не съм променял нищо по настройките. Както и да е де, ще карам без тях.

:)

Стана, но цялата лента с инструменти(bold, italic, underlinе и другите до тях не могат да се кликнат)

Не става пробвах с всичките скинове сега, появява се ръчичка като искам да кликна на някое от лентата с инструменти, но не става.

Май само при теб ги няма. ;)

Пробвай с друг скин да видиш дали ще се покажат, а за начало опитай да напишеш ръчно - двоеточие и дясна скоба, да видим дали ще излезе коледната иконка...

Преди имаше едно тикче на иконката на темата, ако си писал вътре, а сега изчезна... не че е нещо наистина важно, но беше готино. :) Знаеше къде си писал.

Преди имаше едно тикче на иконката на темата, ако си писал вътре, а сега изчезна... не че е нещо наистина важно, но беше готино. :) Знаеше къде си писал.

Вчера го махнах за да олекне малко форума - така се спестява едно query. Изненадан съм, че някой го е забелязъл :) Така или иначе направих други оптимизации и мога да го върна. Някой друг смята ли го за полезно/удобно?

Е как, аз примерно го намирам за доста полезно когато съм по-активен в един форум. В случая не съм го забелязал, но преди бих.

И все пак не е чак толкова важно ако товари толкова.

При мен продължава да лагва често при навигиране. Зацикля често при преход в тема и т.н. На 3 компа е така, но на един нет.

Не ползвам много IE, но сега докато пиша в това поле, ако имам нов ред и цъкна вдясно от края на предния, курсора не отива в края на тоя ред, а в началото на следващия. Странно, сега в IE8 го забелязвам.

Направи ми впечатление, че брояча за брой прегледи на темите нещо не работи. Аз лично посетих една тема веднъж. След малко забелязах, че прегледите не са се увеличили и влязох втори път - гледаха я още двама потребители. И пак не се промени.

Направи ми впечатление, че брояча за брой прегледи на темите нещо не работи. Аз лично посетих една тема веднъж. След малко забелязах, че прегледите не са се увеличили и влязох втори път - гледаха я още двама потребители. И пак не се промени.

Ctrl+F5 в подфорума в който е темата. Виж даили тогава няма да се е променил.

Вече във всички скинове снимката в профила не изглежда добре. Ако е по-голяма или разбутва всичко около нея или се припокрива с останалите елементи от информацията.

Отваря се в същия прозорец.

Ха! При мен се отваря в нов - дали пък не е per user опция? Значи пише, че трябва .js да е наличен а той винаги е наличен... хмм.

Броячът се обновява веднъж на 3 часа (по спомени) както и някои други counter-и - така е по дефолт с цел да се намали натоварването на сървъра. Но е опция и може да се направи да се обновяват веднага. Та - не е бъг.

Благодаря и на двама ви за поясненията. Ctrl+F5 не променя нещата, независимо в какъв режим съм се логнал (мислех, че има значение). Не ме бърка обновяването на 3 часа, просто споделям да се знае.

На блога не мога да пусна New Entry, запазва ми го само до Draft. Пробвах с опцията да се публикува в определено време, но пак не стана.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...