Jump to content
BulForum.com

IP.Board 3 Upgrade

Dreamer

Recommended Posts

Всички външни линкове се отварят в нов прозорец (вече), а в същия продължават да се отварят линкове към теми и постове във форума.

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Всички външни линкове се отварят в нов прозорец (вече), а в същия продължават да се отварят линкове към теми и постове във форума.

Мда. Специално за "линкове към същия форум" видях, че може да се оправи като се барне един .js :) . Било така by design.

Е да ама не. На мен още ми се отварят в същия таб линкове навън.

Заедно с бъга, че на места не работи явно JS някакъв. Бързия едит на мнение не работи, както и бутоните за скриване/показване на секции.

Абе само на мен ли, под Chrome, ми се налага в полето за ново мнение/редактора да използвам html тагове, за да си редактирам адекватно поста? Щото... нов ред, нов ред, ама ако не напиша {br} - си го слива с останалия текст.

Абе само на мен ли, под Chrome, ми се налага в полето за ново мнение/редактора да използвам html тагове, за да си редактирам адекватно поста? Щото... нов ред, нов ред, ама ако не напиша {br} - си го слива с останалия текст.

мне, явно и на мен тва ми е проблема. XP+Chrome.

нито един от бутоните на редактора не ми работи, независимо от скина.

edit: добавих нови редове да има все пак. :)

Обаче съм сигурен че никой няма проблем като моя - ако курсора е съвсем в ляво и не се вижда :) Освен това кирилицата ми работи на всеки четен reboot... последното няма нищо общо с Chrome защото не е само в него този интересен ефект ама да споделя :)

Ефекта е в Chrome... във FF го няма

интересно.сега ще мигрирам към опера тогава, защото моята лисица се разболя бенадеждно, а не ми остава време да преинсталирам тотално.

едит: дотук добре.

откъде може да предположи човек, че на някой браузър няма да му се работи точно с тоя форум.

даже и нови редове си имааааам. чудно.

интересно.сега ще мигрирам към опера тогава, защото моята лисица се разболя бенадеждно, а не ми остава време да преинсталирам тотално.

едит: дотук добре.

откъде може да предположи човек, че на някой браузър няма да му се работи точно с тоя форум.

даже и нови редове си имааааам. чудно.

Явно не е samo до комбинация от ИПБ + някой браузър. Както споделих, нова инсталация на точно 3.0.5 при мен локално работи с всеки пробван браузър, даже стара опера, както трябва.

Явно IPB продължават да имат проблеми при ъпгрейдите на софтуера си. И загубата на тук-таме някое съобщение или информация, е бял кахър. Да не забравяме, че булфорум е претърпял доста на брой ъпгрейди през годините. И всеки носи след себе си разни негативи и бъгове. Че то аз забелязам подобни мизерии и при всеки софт почти. Затова аз ъпгрейди не правя, преинсталирам каквото трябва, на чисто. За съжаление сys софт като форум това почти не е възможно поради натрупана база.

Даже препоръката е следната: При ъпгрейд не трийте старите файлове, те не пречат... ;) То хубаво, съгласен съм, че е по-сигурно така да не стане гаф, но нищо чудно от там да се получават разните му проблеми.

Guest Rumbata

Ползвам Класик Блу и като отворя някоя тема подзаглавието трудно се чете.

На 1680Х1050 е ситно, но се чете. По-голям проблем ми е когато се опитам да копирам текста в заглавието или подзаглавието докато съм в самата тема и пиша пост. Другият момент с копирането е, че когато копираш никнейм го взима барабар с линка, цвета и големината на шрифта, та после се налагат още няколко цъкания в редактора, за да го уеднаквиш с другия текст.

Толкова проблеми не е имало при никой предишен ъпгрейд на ИПБ версии.

При мен локално се оказа, че като насложих блоговете, порталите, почна при смяна на езика 50% от случаите да гърми в PHP с някакви стек оверфлоу, аццесс виолейшън и т.н. В момента тествам на пхп 5.2.0, мъсял 5.0.27, памет мамет всичко е дадено бол да има, работи под IIS6 като ISAPI. Четох на разни места, че проблемът е комбинацията ISAPI+IIS. Под 2008 ще пробвам днес-утре, там съм с фастцги+иис7, дано няма проблеми.

Такива грешки не съм срещал с никой друг пхп софтуер. Вярно, че с други съм срещал други хави, но да гърми директно пхп-то показва някакви бъгове или глупави решения в ипб-то, например смотани рекурсии или нещо, което да кара пхп-то да крашва.

Кофти... май са почнали няколко човека да го пишат IPB-то, а не както преди само Matt Mecham да бърника. Сега ov3rm4n ми обърна внимание, че са махнали и архивирането на PM-та...

Не знам дали планирате добавяне на български към езиците, но вероятно ще срещнете нови трудности. След слагането на блог към IPB 3.0.5, добавянето на български език (просто копиране на английския като така го подготвям за превод), след това смяната на езика води до краш. Деинсталирам блога, и работи нормално. Пробвано на 3 инсталации, различни версии Windows Server, IIS, ISAPI и FastCGI. Различни PHP версии, все е така. Вече ми писна да им тегля майни, и не ми се тества на Linux сървър дали ще се държи добре. И да се държи, не е решение за мен. Ще се мъча да интегрирам Wordpress MU, майката .... ***** @^%@$#^%@#.

Абе, версия 2.1.0 RC ли е още?! Мислех, че е финална.

Форума почна да праща значително по-малко писма за нови писания по разните теми... освен това на Chrome не работи "insert link" a преди работеше...

Нещо търсачката се бъгва. Не вади резултат за:

DDR

800

и

ram

(пускани като думи по отделно)

в раздел "Продава", което е просто невъзможно.

тва па последно си мислих, че може да е.. :)

май беше настройван Cookie Domain-а и не трябва да го бърка ввв или без..

Да ама не е.

Cookie Domain

Cookie Path

Cookie Prefix

Кое и как е добре, според теб, да се въведе?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...