Jump to content
BulForum.com

IP.Board 3 Upgrade

Dreamer

Recommended Posts

На блога не мога да пусна New Entry, запазва ми го само до Draft. Пробвах с опцията да се публикува в определено време, но пак не стана.

Много се извинявам, аз съм за бой в случая тъй като се наложи да ренастройвам пърмишъните за всички групи. Бях оставил следното на YES:

Prevent member to publish entries?

When set, only (super-)moderators are able to publish the entries made.

Бях избрал следното:

Default entry status

This sets the default entry status for new entries. A member can overwrite this setting in his Blog settings.

Поради, което не очаквах подобно нещо. Но сега като махнах и го сложих отново не виждам някаква особена разлика.

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Качих новата версия на CleanCut скина, която е compatible с новия Blog 2.1.0 и има дооправени неща за 3.0.5 версията. Старият е "CleanCut", a новия е "CleanCut 3.0.5". Ако до ден-два няма оплаквания от него ще force-на всички user-и ползващи CC 302 да минат на CC 305 и ще изтрия стария 302.

Само при мен ли вчера и днес преди 30мин не работеше както трябва текстовия редактор, емотикони липсваха, не можех да слагам цитати, снимки и тн?

Да, и при мен не работят иконите, друго да питам, скриването на форумите активно ли е, щото при мен още не мога да ги скрия. Не е от браъзура, сега проверих в http://community.invisionpower.com/index.php? , работи си перфектно там?

Да, и при мен не работят иконите, друго да питам, скриването на форумите активно ли е, щото при мен още не мога да ги скрия. Не е от браъзура, сега проверих в http://community.invisionpower.com/index.php? , работи си перфектно там?

При мен днес се получи на FF. С другите хром, опера работеше. Обаче Оv3rm4n каза, че с махането на кукитата се оправя. И при мен така стана. Предполагам с другите браузъри е работило, защото не бях отварял сайта с тях и те въобще нямаха кукита.

Иначе multiquote-то не работи - директно дава да отговоря на дадено съобщение, и не мога да маркирам няколко мнения.

Хмммм. Сега работи - може да е било пак от кукитата.

При мен работи без проблем. Смених си специално скин-а за да пробвам и пак нямаше проблеми. Единствено няма опция за скриване на подфорумите.

Нищо не става с триене на куукитата

Пробвай да изтриеш кеша. :unsure:

П.П. При мен форумите си се "крият" нормално. Останалите неща също работят (Classic Blue)

Не става. В индекса на форума, като цъкнете върху някой форум икона, с която да маркиранте целия форум че е прочетен, излиза ли ви loader, щото и това нямам, а преди имаше?

Не става. В индекса на форума, като цъкнете върху някой форум икона, с която да маркиранте целия форум че е прочетен, излиза ли ви loader, щото и това нямам, а преди имаше?

Излиза си...трябва да се установи защо става така при теб и още някои...ще търсим закономерности в съчетанието на операционни системи, браузери и др. ;)

Излиза си...трябва да се установи защо става така при теб и още някои...ще търсим закономерности в съчетанието на операционни системи, браузери и др. ;)

Фарса е там, че в оригиналния сайт на инвижъм всичко си работи както трява, без значение от скина..

Фарса е там, че в оригиналния сайт на инвижъм всичко си работи както трява, без значение от скина..

Ами при мен си беше точно от кукитата - написах да търси bulforum и изтрих всичко, което показа. И се оправи. Ама бях затрил и кеша на браузъра. Може да е комбинация от двете.

Да, това бе разковничето, преди трих кукита със _Delete_Coockies_ от форума, сега ръчно ги затрих и всичко е на местото си. Проблема е решен :)

Имах малко свободно време днес реших да подготвя лого за класическия скин:

s46rnr.png....... v483km.png

Самото лого:

x1g689.png

Архив с логото и .psd'то

Логото е малко по дълго от старото. Височината е спазена.

Вчера не ми работеше нито един бутон от лентата, като се почне със емотиконите до оформянето на текста. Мислех, че е някакъв бъг при мен, защото при всеки скин е така. Днес пак (рестартнах за да видя дали няма да се оправи).

Идеи от какво може да е? Win7 x64, Mozilla.

Може пак да има нещо общо с кукитата макар за бутоните да е малко вероятно. Все пак можеш да пробваш ако ти се занимава. Особено ако и с друг браузер е така. Можеш също така да си смениш вида на бутоните с другия от личните опции.

Аа не, форума явно тотално е разбъзикан. Постоянно спира едно или друго да ми работи, сменят се бехавиорите на някои линкове, бутони.

Например беше се появил проблем горе с падащото меню за профила ми, с дефолтния скин (вече само с него, уж да нямам проблеми (даже емотиконите не работят в момента).

Да не говорим че вече не работят и бутончетата за скриване на форуми, както и оня бутон за скриване/показване на десния панел се прее*а и не работи и той.

Отделно направих бърз тест като инсталирах една 3.0.5-ца на IIS6, тези проблеми не ги видях, но има други. Но айде, може нещо при ИИС6 да е проблема.

Ако не се бърника в момента по форума, за мен новата версия е по-бъгава от всичко което съм виждал напоследък от IPB (и изобщо). Все повече си мисля, че парите за IPB са все повече на вятъра, и vBulletin, че и пхпбб май са по-добри.. Къде го безплатния модел за правене на милиарди тука.. :)

Нямам идея какво става... факт е, обаче, че при мен досега проблеми с бутони, неработещи бутони и липсващи такива е нямало. Това на три различни машини - XP в IE7, две 7-мици с Chrome 4 и Firefox. Но все пак трябва да има някакво обяснение тъй като не 1-2ма се оплакват.

PhpBB e безплатен хаос. vBulletin отскоро е с нов мениджмънт и версия 4 е най-бъгавото и тежко нещо, което някога са пускали от Jelsoft. Главните кодъри напуснаха още преди половин година в комплект. За мен в момента най-приятната алтернатива е SMF - Simple Machines. А дали са си стрували парите - аз бих казал, че да. Доста години сме ползвали софтуера и сме били доволни и смятам, че това е един начин за да покажа(покажем) признанието си към developer-ите.

Офф, и ти си прав.

Аз vBulletin го гледам от години в HWBG, много приятен ми се струва, но щом казваш че 4-ката е така... Все пак съм планувал тестове и с нея скоро, да видя какво става на нейния фронт.

За phpbb също е така, разбира се не бих го ползвал, одеве малко се нервирах и затва..

Иначе не знам и аз, в момента съм в друга OS, с FF 3.0.10. Вчера работеше, не съм спирал изобщо FF-то от 2 дена, сега не ще, чистих кукита, не помага. Бутончето za скриване на десния панел седи като Х, а панела е скрит. И не работят стрелкичките за скриване на форумите (секциите). Все едно като да е спрян JS-a. Нещо с JS-a ще да е проблема, примерно да не може да намери някой .js файл, а при доста хора да е кеширан. Защото май и аякс редактирането на пост не работи а отваря фулл едитора. В същото време при "бърз пост" най-отдолу като цъкна в полето за писане, се разширява и покава визивиг контролите. В някои теми липсва изобщо това поле за бърз отговор.

P.S. Имам тука една стара опера 9.10, в нея работи всичко като хората. Нещо по кеширането ще е..

btw. Multiquote бутона на IP.Board Classic Blue обаче не работи ами все едно съм натиснал reply. Не че е важно но да спомена :)

Кукитата - изтрих ги и се оправи, когато и аз имах този проблем.

Реално всички линкове ми се отварят в същия таб.

Знам, че е коментирано, но това бъг ли е, с дефолтния скин съм?

Явно е бъг, инсталирах две инстанции на ИПБ локално, и при двете го има тоя проблем, освен него не зачита и сетинга дали да слага rel="nofollow" на линковете. Много досадно.

Един от проблемите, на които се натъкнах беше по повод факта, че mysql-а ми работи в strict mode, което явно не му харесва на ИПБ, и трябваше да се намесвам в стил "направи си сам" да фиксвам глупавия бъг дето са сътворили. Кой знае по този параграф къде още ще гърми в бъдеще. Това точно е много глупав бъг, не ми е ясно защо са го допуснали, според мен съзнателно не са го оправили, или са го счели за маловажен. Но това с линковете изби рибата за мен. И тук ли НАПРАВИ си сам....

Едит: Опа, забелязвам че май "проблема" го има с google като линк (с такъв пробвах). Сложих друг линк, и ми го отвори както трябва в нов таб. хм..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...