kicko Posted June 1, 2004 Share Posted June 1, 2004 instaliral sam i EasyStudio-to. s diska za IrDA-ta ne varvi nikakuv software, a samo draiverite. OK, дотук добре, сега кажи в менюто за настройки на EasyStudio появява ли ти се IrDA и избрал ли си го ? Случва се ако си инсталирал EasyStudio преди IrDA-то, в settings да имаш само COM портове. Ако си избрал IrDA от настройките, след като си пуснал програмата и доближиш GSM-а с enable-нат IR до пъхнатия в USB-то приемник, какво става ? Програмата не реагира по никакъв начин ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien® Posted June 2, 2004 Author Share Posted June 2, 2004 da, vsi4ko e pravilno. ot nastroikite sam dal na IrDA port i kato doblija telefona do IrDA-ta programata ne reagira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted June 2, 2004 Share Posted June 2, 2004 сменял ли си IrDA-то на различни USB портове ? при мен работи само на този на който го бях сложил първия път когато го инсталирах, като го сложа на друг USB порт и Windows-а го разпознава, но ми се струва че му слага друго име (една цифра 2, или 3, 4 слага накрая в името, зависи на кой USB порт го слагам), съответно предполагам и накякво вътрешно ID в системата му се смяня и затова програмата на Самсунг не го разпознава и се получава същия ефект като при теб. Ако при доближаване на телефона към IrDA-то ти се появява иконката за IR в traybar-a, но EasyStudio не иска да се усети че има включен телефон - тогава бих препоръчал да деинсталираш EasyStudio и после при включено IrDA в USB-то да направиш инсталацията наново, дано си го разпознае. Също така, може да пробваш на друг компютър на който досега не е инсталирано за да си сигурен, че това е бил проблема, ако вземе че стане. Обаче ако при поднасяне на телефона към IrDA-то не се появява иконата в tray-а, незнам, свършиха ми се идеите какво може да се направи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien® Posted June 2, 2004 Author Share Posted June 2, 2004 po-gore kazah, 4e nomera stava s Samsung C100 i na nego se poqvqva IR-to v tray-a, ama moq izob6to ne go hva6ta i ni6to ne se poqvqva v tray-a. izob6to vse edno nqma telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 10, 2004 Share Posted July 10, 2004 Дай на програмата от about да се updateне - вероятно ще свали 15 мб update (нищо, че си дръпна 65мб софт от сайта на Самсунг *кххх*). Между другото можете да ми честитите новият ми X600. Сега съм в процес на търсене на дата кабел, че IRDA-то става като че ли само за телефони и смси, но не и за картинки и т.н. по-сложни неща (така четох в някои ревюта). По тази причина днес ходих в Урал (Магазин ВЕГА) и гледах оригинални кабели на Самсунг за 45 и 55 лева (обирджии!) и попитах дали има неоригинални - казаха ми, че няма, но стрували към 15 лева - единствено не разбрах в момента ли ги няма или въобще ги няма при тях (и няма да ги има). Някой да има инфо? Гледам, че някои кабели за Самсунг са за специфични модели телефон и дали това значи, че не ползват една и съща схема !? В Германос пише, че имат за Самсунг кабели към 40 кинта ама не съм ходил да ги видя на живо все още - някакси не ми се дават толкоз пари, но 15 кинта давам без проблем То пък и IRDA-тата са скъпи, гати. 50 лева кабел, 50 лева irda-то, 50 лева е и bluetootha (не, че X600 поддържа) - то излиза по-скъпо от телефона P.S.: "Светкавицата" е много смешно нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted July 11, 2004 Share Posted July 11, 2004 Гледам, че някои кабели за Самсунг са за специфични модели телефон и дали това значи, че не ползват една и съща схема !? <{POST_SNAPBACK}> Хи-хи, Dreamer, този път на тебе трябва да ти казваме "Search is your friend !" тук например бях писал за видовете кабели за самсунг, наистина имат разлики в схемите гаднярите, или по-точно схемата може и една и съща да е, ама от към телефона са различни пиновете и затова по руските сайтове има доста указания как да се преработи от един кабел в друг... Иначе и аз все още търся кабел, ще ми побелеят косите вече с тоя Самсунг. А пък като си намериш кабел, виж тази полезна програмка. А, и честито за новия телефон все пак де ! edit: IrDA-та се намират и по 25-28 лв. но конкретно за тези самсунги е по-добре кабел, защото по IrDA не можеш да качваш Java и да flash-ваш firmware със сменени оригиналните картинки, мелодии, анимации, игри. Има patches всякакви, най-добре ми звучи този дето правил 8MB free space-то за Java. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 11, 2004 Share Posted July 11, 2004 Е, то аз не съм задавал въпрос за кабелите тук Търсих вчера към 2 часа в гугъл и единствено, което разбрах е, че кабел за E700 става за X600 (останах с впечатлението, че е различен за X100). Намерих и в eBay доста хора, които продават и то различни видове за E700 и то със снимки. Някой даже са packaged с 2-цд-та с много стаф вътре Thanks за линковете - единият го видях в темата на Sammy в TechBG, в която си писал за E700/E715. Честно казано май не ми се занимава да flashвам firmware-и, но може някой патч да сложа. Като гледам обаче как не е особено сигурно кабел с com-порт как е, кабел с usb.. ще взема да дам 50 лева за оригиналния и да съм сигурен, че ще работи (as advertised, както се казва). А относно IrDA-то за моделите S300, S500 наистина като, че ли става, но не и за C100, X600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien® Posted July 12, 2004 Author Share Posted July 12, 2004 a ot kade da se nameri nai-noviq firmware za X600?i pi6e li nqkade kakvi sa promenite v nai-novite versii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted July 12, 2004 Share Posted July 12, 2004 a ot kade da se nameri nai-noviq firmware za X600?i pi6e li nqkade kakvi sa promenite v nai-novite versii? <{POST_SNAPBACK}> ами не, досега доста места с firmwares съм видял и никъде не пише кой кво ново има, освен ако не става дума за 'моднат' firmware. на повечете места хората казват - try and see for yourself ! за съжаление, аз си колекционирам само линкове за E700, но все пак успях да намеря тези неща : Samsung Firmware and Flashing Патчи для Samsung X-100, X-600, S-500, E100, E700 тук има X60XEWL1, X600XEDC2, X60XEDA1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 Hora za6to tolkova se ma4ite s toq software.Telefonite SAMSUNG davat mn fabri4ni defekti.Moq SAMSUNG go nosih dva pati na remon a toi e o6te samo na 6 meseca!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 А с кой софтуер да се "мъчим"? Или предлагаш въобще да се откажем от идеята? Сори, но това не е опция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien® Posted July 15, 2004 Author Share Posted July 15, 2004 koq ot tezi 2 e po-nova? X60XEWL1, X600XEDC2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 koq ot tezi 2 e po-nova? X60XEWL1, X600XEDC2 <{POST_SNAPBACK}> предполагам втората -> изглежда буквата W означава 2003 а пък D означава 2004, това е предположение базирано на следното : E70AIWL1 Thu Dec 18 18:34:56 2003 E70XEWJ7 Sat Nov 01 01:21:16 2003 E70AIWJ2 Wed Oct 15 15:31:17 2003 E78ZCWI2 Thu Sep 25 15:37:22 2003 E70AIWI1 Mon Sep 08 20:52:18 2003 E70XAWI1 Thu Sep 04 11:15:06 2003 E70XAWH5 Wed Aug 27 16:36:17 2003 E70BBDA2 : Thu Jan 15 12:55:02 2004 E70ABDA1 : Wed Jan 14 20:00:03 2004 E70BGDA1 : Wed Jan 14 11:04:46 2004 E70XADA1 : Wed Jan 07 11:25:35 2004 Nqkoi moje li da mi pomogne s ka4vaneto na kartinki i melodii 4rez data cable za Samsung X600? S EasyStudio butonite za ka4vane na kartinki i melodii sa zakriti използва се бутона File Manager, другите за картинки и мелодии са disabled, така си е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien® Posted July 15, 2004 Author Share Posted July 15, 2004 smqna na softuera s programata Downloader 3.3 li stava? i ako da to kak se pravi korektno - stapka po stapka. ako ne se updeitne pravilno softuera telefona ve4e za "ko6a" li e ili se kara na serviz i tam go opravqt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 15, 2004 Share Posted July 15, 2004 Не би трябвало. Все пак си правиш бекъп преди да flashваш - след това можеш да си върнеш стария firmware ако нещо се прецака. Подхождай просто с повече внимание и чети внимателно всички readme-та Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 ами стъпка по стъпка не мога да кажа, мога само да ти преведа от руски някакви указания нямам кабел все още иначе ако дадеш кабела за малко съм навит моя телефон да е опитното зайче, не ме притеснява това че може да се обърка нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 А с кой софтуер да се "мъчим"? Imah predvid 4e moje da e povreden samiq IRDA port na telefona(nqma zna4enie 4e e nove vse pak) i za tova da ne stavat rabotite!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 Не е повреден, в темата сме написали, че просто няма такава функция в X600. IrDA-то става само за предаване на телефони и такива нещо, но не и мелодии, снимки, etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien® Posted July 16, 2004 Author Share Posted July 16, 2004 ne6to ne iska da se updeitne. telefona se vodi 4e e na COM3 , zatova zadavam v Downloader 3.3 na COM3, zadavam Speed na 115200, zadavam na BIN & Nand, na Model e BSI & T2 i izpisva Turn on the mobile phone. Time out! ima li drug flasher za X600? 4etoh 4e sas Serial Data Cable moje da se ka4vat Java prilojeniq v telefona. Ima li na4in tova da stane i s USB Data Cable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted July 16, 2004 Share Posted July 16, 2004 izpisva Turn on the mobile phone. Time out! <{POST_SNAPBACK}> преди да натиснеш Старт, изключваш ли телефона ? според това което прочетох, трябва да го изключиш, натискаш Старт и като ти каже да го включиш, натискаш бутона ON на телефона еднократно ско не стане повтаряш процедурата от load-ването на BIN и TFS файловете нататък. За качването на Java - пробвай де - после ще ни кажеш става ли. Правип direct connection via serial vable, PC-to da e host, влизаш в скритото меню на телефона и правиш PPP UP, ако стане май би трябвало да се появи икона до часовника на Windows че има connection, след това пускаш програмата на руснака Uploader и зареждаш midlet-ите които искаш, после пак в скритото меню и пускаш Serial download и стискаш палци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien® Posted July 17, 2004 Author Share Posted July 17, 2004 преди да натиснеш Старт, изключваш ли телефона ?според това което прочетох, трябва да го изключиш, натискаш Старт и като ти каже да го включиш, натискаш бутона ON на телефона еднократно ско не стане повтаряш процедурата от load-ването на BIN и TFS файловете нататък. За качването на Java - пробвай де - после ще ни кажеш става ли. Правип direct connection via serial vable, PC-to da e host, влизаш в скритото меню на телефона и правиш PPP UP, ако стане май би трябвало да се появи икона до часовника на Windows че има connection, след това пускаш програмата на руснака Uploader и зареждаш midlet-ите които искаш, после пак в скритото меню и пускаш Serial download и стискаш палци. <{POST_SNAPBACK}> kicko blagodarq za informaciqta! uspe6no updeitnah firmware na telefona. tova za javata ne stava, telefona blokira a nqkoi 6te obqsni li kak se svalqt igrite prez wap ot http://wap.spel.ws/ ? kato dam na nqkoi .jar mi izpisva "Sadarjanieto ne se poddurja" , a kato dam na nqkoi .jad ni6to ne stava... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien® Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 razbrah kak se ka4vat igri s USB data cable. eto link s igri http://wap.ranova.org/java.shtml Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Аз от там бях пробвал през wap, но ми даваше, че midleta не съпортед нещо. В сряда трябва да ми дойде кабела и ще тествам по тоя начин. Alien®, ти откъде си взе кабел и за колко пари? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien® Posted July 20, 2004 Author Share Posted July 20, 2004 Аз от там бях пробвал през wap, но ми даваше, че midleta не съпортед нещо. В сряда трябва да ми дойде кабела и ще тествам по тоя начин. Alien®, ти откъде си взе кабел и за колко пари? <{POST_SNAPBACK}> ot edin magazin na centara 30lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 20, 2004 Share Posted July 20, 2004 Това се води неоригинален, нали? Че ми казаха вече в два магазина, че има за 15 лева такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.