UrandoM Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Здравейте, първо искам да се извиня на модераторския екип за това, че поствам обява където не му е мястото но вярвам, че ще проявите малко разбиране. Вчера си загубих телефона в района на ескалибур. Става въпрос за Нокиа Е51 ( нищо особенно ), но номерата вътре са много важни и от никъде немога да ги възстановя! Ако имате информация моля позвънете ми на: 0883 318 613 или на ЛС. ТЕЛЕФОНА ОСТАВА ЗА ВАС!!!!!!!!!!!!!!!!!! + ТРИ ЦИФРЕНА ПАРИЧНА НАГРАДА. САМО СИМ КАРТАТА МЕ ИНТЕРЕСУВА Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Подай жалба в полицията, добре е да имаш документ за произход - да пише IMEI-a. Може да изкочи нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Мобилният оператор може да ти ги възстанови с разпечатка. П.П. Промених ти заглавието. П.П.2: Ето защо е добре винаги да си правим бекъп на важните за нас неща - телефонни номера, флашки, информация от хардове и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anakin_Sky Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Мобилният оператор може да ти ги възстанови с разпечатка. офф/ Вярно е, че може ги възстанови, но каква е ползата да ти дадат 500 номера (пример) без имена срещу тях... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Вярно е, че може ги възстанови, но каква е ползата да ти дадат 500 номера (пример) без имена срещу тях... Прав си...ползата няма да е голяма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CecoR Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Прав си...ползата няма да е голяма. С разпечатката ще ги прозвъни и ще се чуе с хората , ще се досети с кого и кога е говорил. Има смисъл. Късмет! Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 ако се помолиш на съответният оператор (към който е всеки един от номерата) мисля че няма да е проблем да получиш имента срещу тях, като покажеш че си провеждал разговори с хората. Освен разбира се ако няма чуждоземни, тогава е трудно. но поне за бг-то - сега всичко е регистрирано, няма да има скрити. Другият вариант както те посъветваха - IMEI и повече надежда Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Пробва ли да си звъннеш от някъде другаде? Принципно едва ли ще ти вдигне този който го е намерил, но не се знае има и съвестни хора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 аз намерих една евтина нокия с кутийката направо 3ххх нещо си , звънях на всичките номера които пишеше за да дойде човека да си го прибере и така и не се обади никой повече , минаха повече от 2 месеца и никой Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 аз намерих една евтина нокия с кутийката направо 3ххх нещо си , звънях на всичките номера които пишеше за да дойде човека да си го прибере и така и не се обади никой повече , минаха повече от 2 месеца и никой Моят съвет е да я предадеш в полицията и да не я държиш в теб, защото може да се издирва, а и носиш накателна отговорност принципно по този член от НК: Чл. 207. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., попр. - ДВ, бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който намери чужда движима вещ и в продължение на една седмица не съобщи за нея на собственика, на властта или на този, който я е загубил, се наказва с глоба от сто до триста лева. (2) Същото наказание се налага и на този, който противозаконно присвои чужда вещ, която е попаднала у него случайно или по погрешка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 ебахти подигравката , държах го в нас почти 2 месеца на зарядно само и само някои да си го върне понеже имаше доста номера вътре - нито някой се обади да го търси нито пък телефона изобщо звънна...... тия дни ще ходя да си подновявам личната карта и направо ще го занеса в районното, че за 50лв мога да си набия ебати филма.... или пък просто да му махна картата и да го подаря на някой който му трябва , едва ли някой в районното ще си прави труда да издирва някой .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Sniper™ Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 аз намерих една евтина нокия с кутийката направо 3ххх нещо си , звънях на всичките номера които пишеше за да дойде човека да си го прибере и така и не се обади никой повече , минаха повече от 2 месеца и никой Offtopic: Евала, колега! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anakin_Sky Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Прав си...ползата няма да е голяма. Като споделих с някои приятели... ми казаха, че при всяко включване телефона качвал всички номера с информацията за тях на сървъра на оператора. Хм..., колко е вярно не знам, но ако е така - всеки потребител има шанс да си върне загубеното. Аз лично бих попитал в обслужващия център на оператора какви са възможностите и опциите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamfan Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 ебахти подигравката , държах го в нас почти 2 месеца на зарядно само и само някои да си го върне понеже имаше доста номера вътре - нито някой се обади да го търси нито пък телефона изобщо звънна...... тия дни ще ходя да си подновявам личната карта и направо ще го занеса в районното, че за 50лв мога да си набия ебати филма.... или пък просто да му махна картата и да го подаря на някой който му трябва , едва ли някой в районното ще си прави труда да издирва някой .... офф да така е искаш да помогнеш , а те те съдят. може да имаш доооста разправии , ако е обявен за откраднат , а ако си говорил с някой от този телефон почти сигурно очаквай наказателно постановление от 300 лв. дори и с твоя сим карта да си говорил(но щом до сега не са те потърсили у вас , май не е обявен за откраднат). ако имаш някой познат в рпу-то говори първо с него, да ти каже как стоят нещата. ако се намери човека на който е телефона той трябва да прекрати дознанието и тогава чак ще ти отменат глобата. абе луда работа, точно миналата седмица един приятел получи честитката, е намерихме собственика и ни благодари човека, но процедурите са задействани и сега се обжалва глобата. толква разправия за нищо ,е тва е БГ все пак. така че мисли преди да направиш добро на някой Link to comment Share on other sites More sharing options...
UrandoM Posted January 14, 2010 Author Share Posted January 14, 2010 С полицията всичко е ок, обаче мтел не предлагат опция за това да си свалиш номерата от сим картата, защото представете си, че на някоя важна клечка му изчезне телефона и той иска да си върне номерата и отиде в който и да е от мобилните оператори и каже "Искам си номерата обратно" и след това му ги възстановят, какъв скандал ще стане? Замислете се... Благодаря ВИ на ВСИЧКИ ЗА СЪВЕТИТЕ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted January 14, 2010 Share Posted January 14, 2010 Като споделих с някои приятели... ми казаха, че при всяко включване телефона качвал всички номера с информацията за тях на сървъра на оператора. Хм..., колко е вярно не знам, но ако е така - всеки потребител има шанс да си върне загубеното. Аз лично бих попитал в обслужващия център на оператора какви са възможностите и опциите. то хубаво , стига това да не беше пълна глупост... каквото си е на сим картата си остава там... оператора хич не го и интересува в такива случаи нещо като Ovi на Nokia е много полезно можеш да си save-неш контактите онлаин и да не ти пука ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
instinct233 Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 то хубаво , стига това да не беше пълна глупост... каквото си е на сим картата си остава там... оператора хич не го и интересува в такива случаи нещо като Ovi на Nokia е много полезно можеш да си save-неш контактите онлаин и да не ти пука ... Точно. Всяка седмица един бакъп правя на всичко в лаптоп-а, а и на телефона ще правя ако сметна, че има нещо важно в него... Link to comment Share on other sites More sharing options...
petyr hvorev Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 Когато аз си загубих телефона познаи... Телефона си го открих но сим картата момчето даже и не помнеше в кои шубрак я беше хварлило такаче вероятноста тази карта да се пази е може и да няма такава вероятност . Такива сме си намираш нещо и му се радваш а не мислиш за този които го е загубил за жалост Link to comment Share on other sites More sharing options...
toncho_b4 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Колеги, операторите, които ползвате могат на добра воля и срещу съответното заплащане да ви разпечатат разговорите със съответните номера до мисля максимум 2 месеца назад.Никоя сим карта не си синхронизира записаните в нея номера със мрежата, освен фабрично заложените 112, 911, 166, 150,160 и 123(за Глобул и Виваком само), като за 112 мисля че промяна не е възможна, дори да е налична(самите телефони по ГСМ стандарт) са програмирани така. Самата сим карта синхронизира с мрежата ИМЕИ номера на телефона и собствения си сериен номер, като клетката връща информация за съответсващия й номер от мрежата (този който се набира за да се свържат с вас). Телефона получава също информация, за това в коя клетка (уникален идентификационен номер на клетката за всеки оператор) се намира, респективно ако е в роуминг зона се опознава съответния оператор, затова при включване на телефона в зона извън страната, но с възможен роуминг, процеса на регистрация на сим картата в мрежата се забавя до няколко секунди повече(и повече, ако има лошо покритие ).Връзката със съответния оператор в роуминг проверява регистрирания ИМЕИ на телефона и серийния номер на сим модула (чрез който се разбира на кой оператор е сим модула, респективно има ли договор за роуминг помежду им). От гореизложеното можете само да се надявате на добрата воля на този , който ви е намерил телефона и/или сим модула и да ви го върне преди да го обявите за откраднат или изгубен в полицията. И както каза един от колегите преди мен, помислете преди да направите добро, ако се окаже, че вече е обявен въпросния телефон за откраднат, дали като решите да го върнете на собственика, няма някой да ви нареди че сте били вие, а това далеч да не е вярно... И важи за особено скъпи телефони, в крайна сметка не вярвам някой който си е купил телефон за 20 лева и го загуби, да разчита , че обявявайки го в полицията за откраднат и така навреди на добронамерения човек, решил да му го върне, като го закове с глобата от поне 100 лева, само и само да си върне номерата от телефона, въпросния добронамерен човечец, няма да му тръкне уж случайно всичко, поне да има смисъл от иначе бавната и изнервяща процедура с полицията и глобата.... Така че бъдете внимателни, за да не си платите хилядократно с нервите изгубени по бюрокрацията в държавата ни... С най-добри чувства ......................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Е те пък от полицията как ще докажат дали съм го намерил вчера или преди два месеца, при положение, че не е говорено от него?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenh Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 при Мтел, Е-фактурата на www.mtel.bg пази детайлни разпечатки за 12 месеца назад(безплатно) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Di4o Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 В духа на целия разговор искам да ви кажа какво ми се случи - майка ми намира телефон (евтин) в Тракия - съответно я обхваща паника,че това е телефон, с който са отвличани хора и всякакви такива филми - много се смях - никой не се обади половин ден и аз реших да звънна от него на произволен номер - обади ми се съответно собственичката след няколко минути- разбрахме се къде да и го върна - сядам на кафе да я чакам - идва на срещата мъж (шофьорът и), от който разбирам, че телефона е на заместник шефката на данъчното или нои или здравната каса не помня - изкара човека 4 лева,благодари ми и си тръгна, а аз бях на кафето с моята приятелка и сметката беше 5,50 )) Когато и да намеря подобно нещо ще направя всичко възможно да го върна - надявам се и при теб нещата да се развият така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladoy Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 аз пък да си кажа и мойто преживяване Преди година някъде намерих портфейл вътре с 200 лв. 50-60 евро карти документи всичко . Отивам при човека да му го върна (щот съм пич ) ония отваря вратата и вика едно мерси и ми трясна пред носа ... бахти пича майна не съм за 2 лева ама можеше да почерпи 1 бира ... та все тая аз си изгубих портфейла преди 2 месеца пак с 200 лв вътре и да ви кажа ли кво стана от цялата раота ... пих една вода ! Та не се надявай много много на е51-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Виждам, че много ви се иска да споделите историите си, но предвид това, че от пускането на темата вече е минало почти половин година, а разделът за продажби никак не е подходящ за офтопик-дискусии - местя темата в "Разни". Там вече може да си пишете на воля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 аз пък да си кажа и мойто преживяване .... ъф, селяни всякакви има на тоя свят да се чуди човек дали следващият път няма да го набият задето не е върнал намерената вещ на момента ами се е забавил час-два докато намери адреса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.