Jump to content
BulForum.com

Предвижда се либерализиране на режима на ГМО!

second.life.syndrome

Recommended Posts

Аз малко полу-профанска позиция ще заема. Да, аз съм против ГМО. Да, те са вредни за видовете - животински и раститтелни. Не, карантинните зони няма да спрат разпространението на ГМО/просто, защото са направени свръх-устойчиви/. За политиците в България - да ходят да се шибат.

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Това не е генетично модифициране. Това е селекция или подборка и е най-стария начин за култивиране на растения и животни. Генномодифицираните продукти са изкуствено променени в лаборатории и нямат нищо общо с подбирането на най-големи семена - при тях разни химици са бърникали "на най-ниско ниво" нещата.

Чак ДНК-то... но че влияят на организма по доста начини и то неприятни (главно на черния дроб и бъбреците) е ясно и на децата.

И какво сега - не че не е съгласен но е сърдит за преди... в интерес на истината не знам дори за какво говориш - явно съм изтървал въпросната тема тогава но коментирам горното...

E тук позна. Американците поради многото храни с ГМО които консумират направо се търкалят - затлъстяването е най-големия проблем който причиняват тези храни ама не само той...

Та за какво викаш е тази тема? :)

Ако е за протест трябва всички хора от селата да излезнат да протестират защото автоматично ще станат по-бедни понеже продукцията ни ще почне да се котира по-ниско на европейските пазари а оттам и на вътрешните... ама иди обясни сега на баба Пенка какво е това ГМО и как и без това мизерното ѝ съществуване ще стане още по-мизерно...

Ами да... мизерията какво ли не прави. Какво мислиш има в кренвиршите? И колко от марулите и доматите, които се продават на пазара НЕ СЪДЪРЖАТ цялата менделеева таблица в тях. Колко от тях са торени единствено с животински тор? Да ти отговоря ли или сам ще се сетиш?

Имам един познат пчелар който миналата година ми каза че спира да се занимава защото му е писнало да гледа как пчелите изгиват масово заради тъпаците които така пръскат дърветата и гроздето че цели кошери загиват за ден-два. А защо го правят? Защото искат повече продукция, същата работа е и с торенето. Ти доколко си сигурен че това което ядеш като плодове и зеленчуци е по-полезно от нещата с консервантите вътре? Като нищо са на кантар нещата...

Благодаря ти,голям си мозък,направо ме респектира... :)

Нямам нужното време за да ти отговоря на всички цитати,за което моля да бъдя извинен.

1.

Та за какво е темата ли питаш
!!Отговоарям ти веднага:

-Темата е да се защитим от държавния икономически орган да ни "култивира" за пореден път,чрез неприкосновеното ни право на храна-ИСТИНСКА!

Продължавай да мислиш,че хората са тъпи като онази гладна за пари шайка с фалшивото име "европейски съюз" и котират истинското като долнопробно,давай,все така,напред :) към тоталното самзаблуждение.Народът е го е казал бе пич "никой не бяга от хубавото" ;)

-Само ще ти кажа,че в Германия се пръскат луди пари на малки,домашни производители на заленчуци,само за да могат да се насладят на релния вкус на съответния плод или зеленчук.

-Съвет от мен!Недей да бъдеш представител на съвременното интернетно поколение,а наблегни да изучаваш социума!!

EDIT:Бъди далеч от мисълта,че се заяждам за каквото и да било,но ми писна от форумни войводи и "сериозни мислители" като теб в случая.Недей да бъдеш капката катран в меда тук и не пречи на хората с фалшивите ти изводи,базирани на фалшиви и несъществуващи в реалноста факти!!Като ще ме цитираш,ме цитирай с нещо реално,подчертавам,РЕАЛНО,Поздрави.

2.

Чак ДНК-то... но че влияят на организма по доста начини и то неприятни (главно на черния дроб и бъбреците) е ясно и на децата.

-То е ясно и на децата,но май не е ясно на теб,опитай се да преминеш от обективното към субективно!!!Явно си биолог,но каква полза от това!Представи си едно човешко поколение с болни черен дроб и бъбреци,второ поколение,трето поколение със такива болести!!!Какво става по нататака,човека отслабва по всички критерий,имунна защита,фически мутаций(американския синдром) и прочее..Къде според теб се пази тази информация за тезо вече генотипно болни органи,сигурно в главния мозък ще кажеш :),продължавай да си смееш....на теб :P

EDIT:Хей автора!Какво стана,как се раздвижиха нещата!

Ако в България се приеме закон за медицинска марихуана с удоволствие ще стана лицензиран производител на сортове годни за отглеждане на открито,имам няколко декара място на което почвата е доста добра.

Много интересен и показателен филм. Слава богу повечето от тези отрови отдавна са забранени в повечето държави. А използването на ДДТ не знам как да коментирам - живо самоубийство... Къде са държавните органи и защо не се намесят със съответни разпоредби? Аз разбирам, че са намесени сериозни интереси ама това си е чисто изтребление.

Наш'те красавци твърдят, че е стартирана наказателна процедура срещу България, което не е истина. :sayjin

Напоследък се пробутват всякакви луди промени по законите, които уж трябвало да се хармонизират с някакви несъществуващи европейски изисквания.

И изобщо предоставят някаква твърде смътна информация и манипулират общественото мнение.

Отделно членовете на Комисията по земеделие и гори предоставят заблуждаваща информация и отказват зявките за участие в заседанията на комисията, като твърдят, че това не били заседания, а работни срещи о.0

Как да не си бесен?

къде това? дай линк да раздухаме...

интересно... как ще обясни Найденов на пчеличките и ветровете как да различават чистите култури от тези с модификации и как да не прелитат от едните в другите...

тъп ли е, или на тъп се прави, или нас на тъпи прави?

-Съвет от мен!Недей да бъдеш представител на съвременното интернетно поколение,а наблегни да изучаваш социума!!

EDIT:Бъди далеч от мисълта,че се заяждам за каквото и да било,но ми писна от форумни войводи и "сериозни мислители" като теб в случая.Недей да бъдеш капката катран в меда тук и не пречи на хората с фалшивите ти изводи,базирани на фалшиви и несъществуващи в реалноста факти!!Като ще ме цитираш,ме цитирай с нещо реално,подчертавам,РЕАЛНО,Поздрави.

Ton4o, ти сериозно ли не схвана какво написах или прочете оттук оттам и каквото не разбра си го донагласи по слух? На чия страна съм мислиш? И единия от въпросите на които си ми отговорил въпрос ли беше според изобщо... Поздрави и на теб мързи ме да те бъзикам повече пък и пак ще кажеш че съм дървен философ и се заяждам.

Погрешно обаче е да се смята, че земеделците са прости и лакоми хора, повечето от тях просто не са достатъчно добре информирани.

И от едните има и от другите. За съжаление съм срещал повече от 2рия вид хора. Пък и на думи хората са по-склонни да се съгласят като чуят кое е по-добро но като се стигне до работа в един момент си променят мнението и тръгват по "лесния път"

Прави се, защото някой му е стъпил на вратлето - лично мнение.

Не на вратлето майна... в джобето му е бръкнал ама още не е пуснал това което държи или поне не всичкото :lol:

Аре бе да ва e*a ... няма да ми живеете по 300 години тука. Нали знаете какви са 2та основни проблеми на една икономика ? Една задоволена потребителска нужда, води до нови такива (Като хоризонта е - колкото повече се опитваш да го настигнеш, толкова повече се отдалечава) и освен това имаме оскъдност на ресурси, което засяга пройзводствените възможности, което засяга цените и т.н.

Или иначе с няколко думи: Виждате че цените на водата, на тока, на разсадите, на горивата, на човешкият труд и на други подразделения засягащи пряко земеделието и животновъдството като цяло се покачват, обаче искате и килото домати да е по 60 ст. лятото, нали ? Да, ама хората с нивите, тва много не ги грее, щото не ги устройва финансово. За тва се построява крива на търсенето/предлагането и се вижда къде е фиксацията на пазара. И тя се пада 1.20 лв. на кило домати. За тея пари обаче вие искате 2 кила домати - кат искате ще ядете химии ... или гръцки ...

Смазу, ами по тази логика да отпаднат всякакви ограничения за производство и използване на препарати... Да върнем ДДТ на пазара... Ако ти искаш като станеш на трисетина години да си половин човек, защото я черния дроб се изпържил, я някой бъбрек отказал, я кръвоносната система сдала багажа, аз съм не мерси! Тъпчи си се с боклуци, наливай водка Спирт и живуркай, ама не се опитвай да даваш интелигентни мнения за борба на мислещи хора, срещу поредния бизнес за сметка на здравето

Не конкретизирай така нещата щото не ми миеш члена, съответно нямаш право да ми даваш път в живота.Аз не пуша и мога да дам 1.20 лв. за тва пусто кило домати. Пък ти не яж "увредени от ГМО", пуши си пък да видим на 30-40 години как ще си цял човек с половин бял дроб.

Англичаните са казали : "Нямаме пари за евтини неща" . Мисълта ми от двата поста беше че щом искате нещо качествено, ще трябва да сте готови да платите цената му :) .

ПП. За пушенето не говоря конкретно , не знам дали си пушач.

Аре бе да ва e*a ... няма да ми живеете по 300 години тука.

Определено не, но не искам това да е заради боклуците които ям и то не поради единствената причина че НЯМА ДРУГО. Не знам от какво ще се гътна нито на колко, но ми пука когато НЯМАМ ИЗБОР. Ей за това става дума.

За тея пари обаче вие искате 2 кила домати - кат искате ще ядете химии ... или гръцки ...

Кой ги иска бе Жорко? Аз? Да си ме чул да роптая от цените на доматите? И ако се замислиш ще разбереш че повечето не роптаят от цените на доматите конкретно а от това че са им ниски заплатите или по-скоро пенсиите и че с тези пари ако си купят домати няма да имат за краставици а ако си купят сирене няма и за хляб да им остане. Ей това е истинската причина за недоволството и мисленето "пука ми няма да живея 100 години да става каквото ще" е тъпо.

Мисълта ми от двата поста беше че щом искате нещо качествено, ще трябва да сте готови да платите цената му :) .

Мама му стара като че ли си производител на БИО домати и си изхвърлил 1 тон продукция защото никой не иска да ти я купи поради високата цена. Кой не иска и кой не е готов? Дай да се разберем по тази точка и след това се замисли някои промени до какво ще доведат и дали изобщо ще имаме избор? И колко смешно ще е да внасяме качествени домати от Германия??? Защото тукашните ще са боклуци само? Я пак си го повтори на глас - България ще внася качествени домати от Германия? По-голям абсурд от това не е възможно да съществува а е на път да стане реалност.

ПС: Като казах БИО се сетих че един ден купувам от Пикадили краставици и ме гледа момчето там и ми вика "аз само да ви предупредя че взимате от тези краставици които са 4.50 парчето, а другите са 1.50 килото" (точните цифри не ги помня но нещо подобно беше) Аз го питам - а евтините не са ли турски? Той ми вика е да турски са ама аз да ви предупредя да не се изненадате на касата... засилих се да го питам такъв човек ли му изглеждам ама се отказах да се заяждам

Начи горе твърдиш че са ниски заплатите и пенсийте и хората нямат пари за хубави домати, щото щели били от краставици да се лишат, доло твърдиш че едва ли не качествените, скъпи домати ги разпродават още преди да са стигнали до пазара

:laughing:

Последно, зад кое твърдение си ? :lol:

Я пак? Твърдя че пазар за качествени зеленчуци, плодове и т.н. има, твърдя също така че хората разчитащи на една пенсия мрънкат защото едвам свързват 2та края. Едното няма нищо общо с другото. Пенсиите са смехотворно ниски. Не думата не е смехотворно а трагично защото това е подигравка с всички възрастни хора. Ама айде да не зачекваме тази тема. Дай сега като са бедни хората да ги залеем с боклуци и да почнем да си ги произвеждаме тука нищо че по този начин ще увредим и земята и какво ли не още не ама какво ни пука нали пък хората и с най-ниски пенсии ще могат да си го позволят? Това ли е правилния подход според теб?

Твърдя също така че ако се тръгне по тази логика не само че ще падне качеството на произвежданите у нас неща ами и няма да е възможно да се произведе нищо качествено защото както S.L.S. обясни никой не може да каже на вятъра в каква посока да духа нито пчелите откъде да прелитат за да събират нектар.

Я пак? Твърдя че пазар за качествени зеленчуци, плодове и т.н. има, твърдя също така че хората разчитащи на една пенсия мрънкат защото едвам свързват 2та края. Едното няма нищо общо с другото. Пенсиите са смехотворно ниски. Не думата не е смехотворно а трагично защото това е подигравка с всички възрастни хора. Ама айде да не зачекваме тази тема. Дай сега като са бедни хората да ги залеем с боклуци и да почнем да си ги произвеждаме тука нищо че по този начин ще увредим и земята и какво ли не още не ама какво ни пука нали пък хората и с най-ниски пенсии ще могат да си го позволят? Това ли е правилния подход според теб?

Неписано правило е че най-вкусните храни са и най-вредни :lol:

А щом така ще поставяме въпроса, нека хората си взимат 120 лв. пенсия, да си купуват качествено ядене за по 100 лв, на внуцинте да дават по 10 лв и да живеят на тъмно и студено. Може би това е по-добрия вариант , хем и ток от турчалята няма да купуваме.

Аз пък трябва да ти кажа, че ако доживея една преклонна възраст, ще ми дреме на тогава смарангясаното махало дали зеленчуците са заразени, увредени или прочие , при положение че аз самия вече мириша на пръст ...

пазу, гръмни се, да не те гръмна аз.

първо - пълни глупости дрънкаш, като се почне още от там: ГМО зеленчук = качествен зеленчук. Това е виц, но за съжаление не си много умен, за да го разбереш.

второ - производството на ГМО НЕ е по-евтино и по-изгодно за производителя. Хайде върни се и си напиши домашното преди да дрънкаш. Точно обратното е. Излиза доста по-скъпо и в крайна сметка може да разори производителя, ообено дребните. Изобщо не е по-евтино и изгодно и за потребителите - точно обратното е. Защото към всяко кило ГМО зеленчук вървят поне две-три лекарства. But again - ти не си много умен, та да го разбереш. За натискане на три педала и въртене на волана не се иска много мозък, нали? И мечките в цирка ги дресират да го правят.

трето - само пълен гьон като тебе е способен да разсъждава единствено в рамките на собственото си мизерно съществуване и да смята, че с неговата мизерна персона започва и свършва света. Не съм такъв човек и никога до сега не съм го казвал това, но в твоя конкретно случай: ще ми се да се срещнем в деня в който си купуваш мутирали домати за левче килото и ЛЕКАРСТВА за 10 лева на всяко изядено кило домати-мутанти, за да поддържаш разкапания си организъм. Ще миришеш на пръст от всякъде, но дали ще пееш същата песен?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...