Jump to content
BulForum.com

Предвижда се либерализиране на режима на ГМО!


second.life.syndrome

Recommended Posts

  • Replies 140
  • Created
  • Last Reply
според мен проблема е в самото "заменяне" на лозе например с киви... не че кивито ще причини нещо. но просто измества традиционна култура.

 

Лозе не, а 6-8 асми. И каква култура като всичко отива за ракия освен Болгара? Направи си сметка да видиш колко пръскания има гроздето на сезон и ако искаш заповядай да ми помагаш догодина. :laughing:

Link to comment
Share on other sites

остави трите си асми на мира... не говоря за тях. от тях тръгна, но с тях не се свършва. понякога е полезно да вдигнеш глава и да погледнеш по- на едро. :woot

Link to comment
Share on other sites

Утре по бтв и в "Тази сутрин" и в "Денят е прекрасен" ще говорят на тази тема. Като цяло и без ГМО има толкова много боклуци, които се ядат и се продават, че човек трудно може да намери нещо качествено. Контрола и законите ни куцат отвсякъде. Имаше предложения да се върне БДС, защото при сегашното положение всички Е-та - вредни, опасни и т.н. са позволени и нищо не може да се направи... Не се ли работи в тази насока, ще става само по-зле.

Link to comment
Share on other sites

Аз пак да попитам - има ли някъде място откъдето да ви купя марули, домати и краставици които да не са блъскани с нитрати? Случайно някой да знае? (не, нямам баба на село да ми ги дава)

Link to comment
Share on other sites

Аз пак да попитам...

Не...сега мисля, че пак трябва да попиташ за краставиците на Гимел, дето ги продават в Пикадили, че отдавна не си питал за тях. :lol:

 

Иначе напълно съм съгласен с host, гледайки една моя детска снимка - седнал съм в детско камионче, а до мен има второ камионче пълно с огромни праскови-мутанти. Тъй като това е снимка от времето, когато у нас никой не беше чувал, че може да се модифицират гени с някаква цел, още си спомням какъв вкус имаха плодовете и зеленчуците, дори и да нямаха търговския вид, който вид сега докарват много лесно. Доматите напр. имаха вкус на домати и нищо друго, а сега повечето от излъсканите сортове имат вкус на всичко друго, но не и на домат...и т.н.

Link to comment
Share on other sites

За Гимел разбрах, че няма да ми отговори никой, но за другото да попитам пак, въпреки че съм загубил надежда да е възможно по друг начин освен с баба на село... или ако почна да си сядя домати на терасата...

 

Доматите напр. имаха вкус на домати и нищо друго, а сега повечето от излъсканите сортове имат вкус на всичко друго, но не и на домат...и т.н.

 

Особено турските... имат вкус на нещо средно между картон, пластмаса и домат... иначе хубаво изглеждат и дръжки си имат :)

Link to comment
Share on other sites

Title: Organ Damage In Rats From Monsanto GMO Corn

Author: help@slashdot.org

Date: Wed, 13 Jan 2010 15:16:00 +0200

Link: http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashd...nsanto-GMO-Corn

 

jenningsthecat writes "A study published in December 2009 in the International

Journal of Biological Sciences found that three varieties of Monsanto

genetically-modified corn caused damage to the liver, kidneys, and other organs

of rats. One of the corn varieties was designed to tolerate broad-spectrum

herbicides, (so-called 'Roundup-ready' corn), while the other two contain

bacteria-derived proteins that have insecticide properties. The study made use

of Monsanto's own raw data. Quoting from the study's 'Conclusions' section:

'Our analysis highlights that the kidneys and liver as particularly important

on which to focus such research as there was a clear negative impact on the

function of these organs in rats consuming GM maize varieties for just 90

days.' Given the very high prevalence of corn in processed foods, this could be

a real ticking time bomb. And with food manufacturers not being required by law

to declare GMO content, I think I'll do my best to avoid corn altogether. Pass

the puffed rice and pour me a glass of fizzy water!"

 

Read more of this story[1] at Slashdot.

 

Links:

[1]: http://science.slashdot.org/story/10/01/13...O-Corn?from=rss (link)

Link to comment
Share on other sites

Абе вие модифицирате храната още като я сложите в тиган/микровълнова/тенжера/пара - това последното се води уж здравословно, ама за това не сте се замисляли когато една храна вдигне темепратура от порядъка на малко по-висока от човешката за няколко минути 97-98% от храната остава само въглехидрати т.е. енергия а такава храна много голяма част хората приемат на ден почти 100%.

За спорт ала-бала, чист въздух да не говорим :)

Link to comment
Share on other sites

TNT, не винаги се минава през термична обработка, то по принцип и заразено месо може да се яде след като се сготви хубаво, ама не е това целта. За зеленчуци и прочие да не говорим. По-добре без тях, поне докато учените в световен мащаб не стигнат до едно и също мнениние по тия въпроси.

Link to comment
Share on other sites

в днешно време голяма част от храните на пазара са генномодифицирани !

Защо се репчите толкоз не мога да разбера.

Доматът в днешният му вид дали е от село или на "четвъртък пазара" или от "Била" е генномодифициран.

Такова разстение без човешки грижи не би оцеляло но пък плодът който дава е десетки пъти повече

Истинският домат е с големината на слива

Link to comment
Share on other sites

Има и истински огромни домати, както и да е. Това че масово е пълно с боклуци, не значи, че обществтото не трябва да се бори това да се промени или както е в случая - да не се влоши положението. Аз не знам скоро в България да се е стигало до такъв глад, че да се налагат подобни мерки. Виж в Африка сигурно не биха се и замислили...е да ама сме в Европа.

Link to comment
Share on other sites

В днешно време е доказано че човешкият живот може да стигне до 90 години даже и да ги надхвърли.

В миналото живота със еко храните трудно е достигал 50

Link to comment
Share on other sites

В днешно време е доказано че човешкият живот може да стигне до 90 години даже и да ги надхвърли.

В миналото живота със еко храните трудно е достигал 50

 

:Facepalm: :Facepalm: :Facepalm:

Викаш преди еко храните са убивали хората на 50? Не болести, не ниска хигиена, не липса на хиляди лекарства които ги има днес, а точно био храните...

Link to comment
Share on other sites

всъщност много преувеличавате нещата това малко мяса на проблема със сиренето

Уж искаме БДС и сиренето да е както трябва ама тогава трябва да се бръкнем за по над 10лв/кг а уж искаме да е ефтино

И въпреки че се разшумя толкоз много хората продължават да взимат такова сирене с тебишир и квото имаше още там.

Между другото и сега има сирене без тебешир но на съответната цена

а сега трябва ли да махнем сиренето от 2.50лв/кг и да сложим БДС или не ?

Въпросът е реторичен - всеки сам избира

Link to comment
Share on other sites

Ами аз си купувам хубаво сирине, да съм казал някъде обратното. Въпроса е, че при сиренето и да го направи някой като "тебешир" няма да има проблем друг да го направи хубаво. Я сега си представи една нива с ГМ-пшеница например и около нея такива с био...според теб ще останат ли био?!

Link to comment
Share on other sites

Дано направят банан а като го обелиш - от вътре кренвиш, а вместо орехи - кифтета да видим тогава дали няма да искате гмх

Link to comment
Share on other sites

Ако искаш да направим експеримент, правим ти застраховка живот за моя сметка, почваш да се храниш само с кремвирши пак за моя сметка. Така 10г.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...