ov3rm4n Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 мисля, че лозето и кивито са частен случай в случая... просто пример, който RaptoR подхвана. но вероятно не съм прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 според мен проблема е в самото "заменяне" на лозе например с киви... не че кивито ще причини нещо. но просто измества традиционна култура. Лозе не, а 6-8 асми. И каква култура като всичко отива за ракия освен Болгара? Направи си сметка да видиш колко пръскания има гроздето на сезон и ако искаш заповядай да ми помагаш догодина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 остави трите си асми на мира... не говоря за тях. от тях тръгна, но с тях не се свършва. понякога е полезно да вдигнеш глава и да погледнеш по- на едро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 11, 2010 Author Share Posted January 11, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Утре по бтв и в "Тази сутрин" и в "Денят е прекрасен" ще говорят на тази тема. Като цяло и без ГМО има толкова много боклуци, които се ядат и се продават, че човек трудно може да намери нещо качествено. Контрола и законите ни куцат отвсякъде. Имаше предложения да се върне БДС, защото при сегашното положение всички Е-та - вредни, опасни и т.н. са позволени и нищо не може да се направи... Не се ли работи в тази насока, ще става само по-зле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Аз пак да попитам - има ли някъде място откъдето да ви купя марули, домати и краставици които да не са блъскани с нитрати? Случайно някой да знае? (не, нямам баба на село да ми ги дава) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 Аз пак да попитам... Не...сега мисля, че пак трябва да попиташ за краставиците на Гимел, дето ги продават в Пикадили, че отдавна не си питал за тях. Иначе напълно съм съгласен с host, гледайки една моя детска снимка - седнал съм в детско камионче, а до мен има второ камионче пълно с огромни праскови-мутанти. Тъй като това е снимка от времето, когато у нас никой не беше чувал, че може да се модифицират гени с някаква цел, още си спомням какъв вкус имаха плодовете и зеленчуците, дори и да нямаха търговския вид, който вид сега докарват много лесно. Доматите напр. имаха вкус на домати и нищо друго, а сега повечето от излъсканите сортове имат вкус на всичко друго, но не и на домат...и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 За Гимел разбрах, че няма да ми отговори никой, но за другото да попитам пак, въпреки че съм загубил надежда да е възможно по друг начин освен с баба на село... или ако почна да си сядя домати на терасата... Доматите напр. имаха вкус на домати и нищо друго, а сега повечето от излъсканите сортове имат вкус на всичко друго, но не и на домат...и т.н. Особено турските... имат вкус на нещо средно между картон, пластмаса и домат... иначе хубаво изглеждат и дръжки си имат Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 12, 2010 Author Share Posted January 12, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 12, 2010 Share Posted January 12, 2010 http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2697211 Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 12, 2010 Author Share Posted January 12, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Title: Organ Damage In Rats From Monsanto GMO Corn Author: help@slashdot.org Date: Wed, 13 Jan 2010 15:16:00 +0200 Link: http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashd...nsanto-GMO-Corn jenningsthecat writes "A study published in December 2009 in the International Journal of Biological Sciences found that three varieties of Monsanto genetically-modified corn caused damage to the liver, kidneys, and other organs of rats. One of the corn varieties was designed to tolerate broad-spectrum herbicides, (so-called 'Roundup-ready' corn), while the other two contain bacteria-derived proteins that have insecticide properties. The study made use of Monsanto's own raw data. Quoting from the study's 'Conclusions' section: 'Our analysis highlights that the kidneys and liver as particularly important on which to focus such research as there was a clear negative impact on the function of these organs in rats consuming GM maize varieties for just 90 days.' Given the very high prevalence of corn in processed foods, this could be a real ticking time bomb. And with food manufacturers not being required by law to declare GMO content, I think I'll do my best to avoid corn altogether. Pass the puffed rice and pour me a glass of fizzy water!" Read more of this story[1] at Slashdot. Links: [1]: http://science.slashdot.org/story/10/01/13...O-Corn?from=rss (link) Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Абе вие модифицирате храната още като я сложите в тиган/микровълнова/тенжера/пара - това последното се води уж здравословно, ама за това не сте се замисляли когато една храна вдигне темепратура от порядъка на малко по-висока от човешката за няколко минути 97-98% от храната остава само въглехидрати т.е. енергия а такава храна много голяма част хората приемат на ден почти 100%. За спорт ала-бала, чист въздух да не говорим Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 TNT, не винаги се минава през термична обработка, то по принцип и заразено месо може да се яде след като се сготви хубаво, ама не е това целта. За зеленчуци и прочие да не говорим. По-добре без тях, поне докато учените в световен мащаб не стигнат до едно и също мнениние по тия въпроси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 в днешно време голяма част от храните на пазара са генномодифицирани ! Защо се репчите толкоз не мога да разбера. Доматът в днешният му вид дали е от село или на "четвъртък пазара" или от "Била" е генномодифициран. Такова разстение без човешки грижи не би оцеляло но пък плодът който дава е десетки пъти повече Истинският домат е с големината на слива Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Има и истински огромни домати, както и да е. Това че масово е пълно с боклуци, не значи, че обществтото не трябва да се бори това да се промени или както е в случая - да не се влоши положението. Аз не знам скоро в България да се е стигало до такъв глад, че да се налагат подобни мерки. Виж в Африка сигурно не биха се и замислили...е да ама сме в Европа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 В днешно време е доказано че човешкият живот може да стигне до 90 години даже и да ги надхвърли. В миналото живота със еко храните трудно е достигал 50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 В днешно време е доказано че човешкият живот може да стигне до 90 години даже и да ги надхвърли.В миналото живота със еко храните трудно е достигал 50 Викаш преди еко храните са убивали хората на 50? Не болести, не ниска хигиена, не липса на хиляди лекарства които ги има днес, а точно био храните... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 всъщност много преувеличавате нещата това малко мяса на проблема със сиренето Уж искаме БДС и сиренето да е както трябва ама тогава трябва да се бръкнем за по над 10лв/кг а уж искаме да е ефтино И въпреки че се разшумя толкоз много хората продължават да взимат такова сирене с тебишир и квото имаше още там. Между другото и сега има сирене без тебешир но на съответната цена а сега трябва ли да махнем сиренето от 2.50лв/кг и да сложим БДС или не ? Въпросът е реторичен - всеки сам избира Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Ами аз си купувам хубаво сирине, да съм казал някъде обратното. Въпроса е, че при сиренето и да го направи някой като "тебешир" няма да има проблем друг да го направи хубаво. Я сега си представи една нива с ГМ-пшеница например и около нея такива с био...според теб ще останат ли био?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Дано направят банан а като го обелиш - от вътре кренвиш, а вместо орехи - кифтета да видим тогава дали няма да искате гмх Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Ако искаш да направим експеримент, правим ти застраховка живот за моя сметка, почваш да се храниш само с кремвирши пак за моя сметка. Така 10г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.