Dreamer Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 T.e. се плаща и ддс и 4лв такса и превод 3-3.50лв... жалко, че не DX не шипват до Босна :/ Но пък от друга страна просто ще спра да си поръчвам глупости от DX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 T.e. се плаща и ддс и 4лв такса и превод 3-3.50лв... жалко, че не DX не шипват до Босна :/ Но пък от друга страна просто ще спра да си поръчвам глупости от DX.Да, наистина прекрасно. Митниците ни връщат в края на 80-те... Като гледам, държавния апарат май не е подминал тези прекрасни години от моето детство...Чудно, дали няма да излезне по-малко трудоемко да намериш някой приятел в европейска държа от ЕС, да ти служи за рутер - да ти препраща стоките... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Трябваше да го прочета това преди да си поръчам тениска от щатите Цената с доставката е точно 25 долaра и 50 цента, което по днешния курс е 17.8 евро. Като и платя и другите неща в митницата, тя ще ми легне златна тая тениска. Неприятно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Ами просто ще си поръчваме от UK. Там, доколкото знам няма такива проблеми... В целия европейски съюз няма такива проблеми. Нещата ти идват на вратата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 И ся като си поръчам нещо от dealextreme за 25 долара какво правим? Ще трябва да ходя да им плащам на тия идиоти и да се занимавам с простотии? Ебати тъпото правителство, тия само гледат как да изкрънкат повече пари от хората - пълен идиотизъм. За 25 долара нямаш грам идея да поръчваш нищо защото над 20лв ще са ти разходите по попълване на митническата декларация изкарването на ЕОРИ номера и не знам си какво още отделно че си е половин ден губене на време и ходене с листчета между 2-3 сгради в пловдивската митница (гледам в софийската е само 1 сградата, тук са обаче няколко) В целия европейски съюз няма такива проблеми. Нещата ти идват на вратата. Да... евентуално ако не се загубят в някоя поща но засега кл. 2 са изключително коректни пък и вече съм направо приятел с хората там Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Да... евентуално ако не се загубят в някоя поща но засега кл. 2 са изключително коректни пък и вече съм направо приятел с хората там Евентуално, но до сега съм получавал само една пратка по пощата и 6 с куриери. Абсолютно никакви проблеми. Тази по пощата дори пристигна 1 ден по-рано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 А някой може ли да обясни, кога една пратка се получава в пощата и кога в митницата? Има ли някакво правило? Аз например един единствен път съм си поръчвал нещо от DX и дойде в кварталната поща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 А някой може ли да обясни, кога една пратка се получава в пощата и кога в митницата? Има ли някакво правило? Аз например един единствен път съм си поръчвал нещо от DX и дойде в кварталната поща. Правилото е, че ако магазина ти я прати с пощата, ще дойде в пощата, ако я пратят по куриер, ще пристигне по куриер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 А някой може ли да обясни, кога една пратка се получава в пощата и кога в митницата? Има ли някакво правило? Аз например един единствен път съм си поръчвал нещо от DX и дойде в кварталната поща. Миналата година правилото беше - ако стойността е под 50 евро се получава директно, ако е над - минава се през митницата, попълва се митническа декларация, плащат се каквото трябва и като се "освободи" се отива и се взима от куриера или от пощата. Бвз значение дали е пратена по пощата или по куриер всичко зависи от стойността на пратката. UPS са ми връчвали документите да ходя в митницата да си освобождавам пратката. Няма такъв филм "пращайте с куриер" да си нямата проблеми - не знам за DHL но конкретно с UPS нямаше никаква разлика между тях и пощата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/08/...malkite_pratki/ http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/07/...procedurite_sa/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Излиза, че единствената работеща институция са медите... Всяват повече респект и от прокуратура и от съд... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Хвала, значи са си постигнали целта. __________________ Впрочем ето ти любимия ми "социално ангажиран човек" въобще > http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2010/01...nternet_zaradi/ пак от същия вестник. Това е класиката, нищо общо нямаш с проблема (като професионална подготовка) обаче гушкаш полярни мечки, храниш 3 деца в Африка и ставаш Господ на интернетя. Това, че не си разбрал от къде идва същината на проблем, че предложението ти е "гениално"... само разни "нещастни злобари" като мен могат да го кажат. Едит 2 - май не ми е за таз тема коментара (2-рата част), съжалявам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 В събота в офиса ми е дошло извеситето от пощата, че книгите ми от Амазон US са на гише 13 в Колетна служба на Централна Поща Пратката е на стойност 50 USD, тоест над 15 Евро и е от страна извън ЕС => дължа ДДС върху нея. Оообааачееее.... Пратката от САЩ е слязла в Хамбург, Германия. Там германците по не знайни причини са пъхнали кашона на Амазон в... бяло чувалче и са му сложили нов етикет на чувалчето... и така моята пратка от САЩ изведнъж се е превърнала в пратка от страна в ЕС => не дължа ДДС и не минавам митница, показвам на лелялта в пощата личната си карта и си взимам чувалчето Дължа една бира на някой германец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Дано се намери някой политик или организация да заведе дело в конституционният съд за да отмени заповедта на този педелвайс Дянков като неконституционна и пречеща на българските граждани. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 каква заповед на Дянков имаш предвид? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 каква заповед на Дянков имаш предвид? Най-вероятно тази за намаляването на необлагаемата стойност до 15 евро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Може и да говоря наизуст, въпросните промени за митниците не са ли по заповед на министър Дянков? Всъщност няма значение, дори да не е заповед на министър, а да е приет закон, конституционния съд може да отмени текста от този неблагоприятен за българите закон, ако се атакува. Помня първия път когато излезе заповед от МВР за тотално следене в интернет, една организация атакува решението именно в конституционния съд, където тезата издържа, а заповедта бе отменена. Мисля, че ако се вдигне повече шум ще се стигне или до лобиране и доброволно премахване на изискванията или някой заведе иск в съда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Много ми е интересно, по коя линия очакваш да падне закона в конституционния съд? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slick Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Много ми е интересно, по коя линия очакваш да падне закона в конституционния съд? По същата, по която е 'качен' закона. Поредните своеволия на българските (крадци)политици. От 150 на 15 ми се струва прекалено. От 150 на 75 или 50 по-може, но 15 вече си е "полицейско". Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Беше 150 после стана 50 сега е 15 А колкото до това дали е своеволие или не - щом е минало и са прокарани законите през народното събрание очевидно всичко е законно. Никой не ни спира да си мрънкаме естествено но си е напълно законно Иначе доста интересна идея - да обявиш като противоконституционно плащането на данъците. Това че има праг под който не се плащат защото няма смисъл да се губи времето на хората за жълти стотинки е друга тема, но чак противоконституционно Иначе аз нямам много против да си плащам ДДСто и митото стига да не е такава огромна загуба на време. Ако го улеснят направо при получаването да се плаща нещо ще е ок (не че ще е особено приятно но поне няма да се губи половин ден) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 15, 2010 Share Posted January 15, 2010 Супер смешна история, направо 1 евро и да не могат хората дъвка да си вземат, без да се разкарват като малоумни. Точно това ще откаже хората или ще ги кара все повече да мамят системата, а не да им вкара повече пари... Link to comment Share on other sites More sharing options...
INCINERATOR Posted January 22, 2010 Share Posted January 22, 2010 А сега ако си вкарам нещо на стойност 400 долара + 50 шипинг какви такси дължа в митницата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Дължиш мито + ДДС, което си е направо честитутка... + таксите на самата митница, които не знам колко са (нека някой по-запознат разясни). Вместо държавата да гледа да улесни всичко и да прибира пари, тя всячески се старае да направи така, че buyer-ите на стоки през нета от чужбина да я мамят и да не взима нито леФФ - ако ми пратят нещо на стойност до 40$, на което пише подарък, няма да плащам мито и ддс според новите наредби, които се прокарват. Ами какво ми пречи на покупките ми да пише 38$ 'gift' ? Нищо! Аз съм ЗА да се плаща такса за всяка покупка - примерно 2% от стойността на покупката, както е при куриерските фирми - освен транспорта се плаща 1.5 или 2% от стойността на наложения платеж. За повечето от нас, които поръчваме стоки до 100-на $, няма да са проблем тези 2%. Отиваш на гишето - пратката ти е 25$, плащаш си 2-та % и си тръгваш - а не да обикаляш 16 гишета, 10-на сърдити лелки и чичковци, които са сърдити ЛИЧНО и САМО на теб, задето ги караш да работят още от сряда и да мислиш как да прецакаш системата и да не плащаш нищо. Тъпотия голяма, но да видим с промените какво ще стане... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Сега даваха по Бтв, че в София стартирало тестова получаването на едно гише. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.