Jump to content
BulForum.com

Митнически неволи

pamporov

Recommended Posts

Мдам, добре написано... Аз не знаех, че е такава хуйня да си получиш нещата. Носили са ми от Щатите в ръчния багаж само.

Ама то при нас всичко си е така, не са само митниците. КАТ ли не е така, МВР ли, НАП ли?

а също и идиотизма да свалиш необлагаемата стойност на пратки от страни извън ЕС на 15 Евро?!? Какво може да си поръча човек от чужбина на стойност 15 евро или по-малко?! Някой има ли идея?!

другата седмица ще ми дойдат две книги от щатите на стойност 30-на долара... и ще трябва да се занимавам с тая простотия и аз. интересно ми е, след като съм платил за тях преди нова година през 2009, дали важи и за тази доставка границата от 15 евро...

ov3rm4n said:
а също и идиотизма да свалиш необлагаемата стойност на пратки от страни извън ЕС на 15 Евро?!? Какво може да си поръча човек от чужбина на стойност 15 евро или по-малко?! Някой има ли идея?!

другата седмица ще ми дойдат две книги от щатите на стойност 30-на долара... и ще трябва да се занимавам с тая простотия и аз. интересно ми е, след като съм платил за тях преди нова година през 2009, дали важи и за тази доставка границата от 15 евро...

В разказа на пича поръчката също беше от 2009, ама са му казали че важи...

NEO_DDT said:
В разказа на пича поръчката също беше от 2009, ама са му казали че важи...

ми да кажат чисто и просто - няма необлагаем минимум, всичко подлежи на облагане и да се свърши...

твърдо съм решил обаче да не им позволя да ми снимат личната карта. ако трябва ще взема данните на лелките, които настояват и ще ги заплаша с дело персонално срещу тях, а не срещу митницата... ти си мислят, че като служители там, митницата ще ги защити по някакъв начин, а истината е, че изобщо няма да им обърне внимание и ще си изгорят като стой та гледай... няма закон, който да изисква копие от личната карта.

обичам да се разправям с тъпи служители и тъпи измислени порядки - не се ядосвам, не си опъвам нервите, имам време за пилеене - действа ми разтоварващо...

ov3rm4n said:
ми да кажат чисто и просто - няма необлагаем минимум, всичко подлежи на облагане и да се свърши...

твърдо съм решил обаче да не им позволя да ми снимат личната карта. ако трябва ще взема данните на лелките, които настояват и ще ги заплаша с дело персонално срещу тях, а не срещу митницата... ти си мислят, че като служители там, митницата ще ги защити по някакъв начин, а истината е, че изобщо няма да им обърне внимание и ще си изгорят като стой та гледай... няма закон, който да изисква копие от личната карта.

обичам да се разправям с тъпи служители и тъпи измислени порядки - не се ядосвам, не си опъвам нервите, имам време за пилеене - действа ми разтоварващо...

Ами то така и трябва, иначе никога няма да се оправим... И аз обикновенно се разправям, освен ако не бързам

Не съм сигурен дали сте наясно с процедурата в останалите държави, че плюете нашата? В Русия е 10 пъти по-тъпа системата. Там направо ти казват "не можеш да си получиш нещата, защото документите не са изрядни". Няма обикаляне по гишета и т.н. Просто изгаряш.

Ми кво ме интересува пък в останали държави как е, аз живея тук и тук ме интересува....пък баш Русия ли даде за пример.....

vinyl_master said:
Ми кво ме интересува пък в останали държави как е, аз живея тук и тук ме интересува....пък баш Русия ли даде за пример.....

Нищо не трябва да те интересуват другите държави, но не може да се гледа в чуждата градинка само като е по-хубава от нашата, пък като е по-гадна да се казва "ми какво ме интересува". Не върви някакси.

w00x said:
Нищо не трябва да те интересуват другите държави, но не може да се гледа в чуждата градинка само като е по-хубава от нашата, пък като е по-гадна да се казва "ми какво ме интересува". Не върви някакси.

Чакай сега ние нали уж се стремим да сме развита европейска страна... То във Афганистан сигурно е и по-зле, ама това не значи че тук трябва да е така...

върви, върви... държавните чиновници и служители ги издържам аз и те трябва много добре да си дават сметка за това. не аз съм там заради тях, а те са там заради мен. много е важно да не се забравя. те работят за мен, не аз за тях. и трябва да се държат човешки и по начин, който не ми губи времето и не ми къса нервите.

извадка от закона за държавния служител носиш ли със себе си?

онази част със "чист, спретнат. любезен и компетентен" (карам на спомени) много добра работа ми вършеше, когато се занимавах с този донкихотовски спорт.

едит: доста съм го преиначил. любимия ми цитат всъщност е:

Раздел II

Задължения на държавния служител

Задължения към гражданите

Чл. 20. (1) Държавният служител е длъжен да се произнася без забава по искането на

гражданите. Той трябва да удовлетворява точно и своевременно тези от тях, които са

законосъобразни, и да съдейства за признаването на техните права и законни интереси.

(2) Държавният служител е длъжен да не проявява грубост, невъзпитание и

неуважение към гражданите, които обслужва.

Начин на изпълнение на държавната служба

Чл. 21. (1) Държавният служител е длъжен да изпълнява задълженията си точно,

добросъвестно и безпристрастно в съответствие със законите на страната и устройствения

правилник на съответната администрация.

целия раздел всъщност е доста удобен при подобни битки с триглави постсоц лами..

едит2: "протокол" или "акт" е по-забавно име на подобен документ.

mobo said:
извадка от закона за държавния служител носиш ли със себе си?

онази част със "чист, спретнат. любезен и компетентен" (карам на спомени) много добра работа ми вършеше, когато се занимавах с този донкихотовски спорт.

едит: доста съм го преиначил. любимия ми цитат всъщност е:

целия раздел всъщност е доста удобен при подобни битки с триглави постсоц лами..

Смятам да ги накарам да ми се разпишат на декларация, че отказват да ме обслужат, понеже отказвам да им предоставя копие от личната си карта. С три имена и прочие.

До миналата година не беше ли над 45 евро? За какви 150 говори?

Иначе това не е нещо ново, точно като някоя курва те разнасят, от к*р, на к*р. Дянков като смаля лимита, поне да смали и бумащината.

Нямаше ли начин освен да спазариш по-ниска цена да ти пишат, а и да се пише като тестер или тестова техника или нещо подобно, с което се избягваше лимита за цена?

Vetim said:

Иначе това не е нещо ново, точно като някоя курва те разнасят, от к*р, на к*р. Дянков като смаля лимита, поне да смали и бумащината.

Нямаше ли начин освен да спазариш по-ниска цена да ти пишат, а и да се пише като тестер или тестова техника или нещо подобно, с което се избягваше лимита за цена?

Беше до 150 евро ако сделката е м/у физическо и юридическо лице. Т.е аз примерно ако си го поръчвах от фирма беше до 150 евра, а ако си го поръчвах от човек до 45. Ама вече няма....

Vetim said:

Има начин. Трябва да ти ги пишат "Лични вещи" и ония от митниците могат да гушнат кашончето само.

И ся като си поръчам нещо от dealextreme за 25 долара какво правим? Ще трябва да ходя да им плащам на тия идиоти и да се занимавам с простотии? Ебати тъпото правителство, тия само гледат как да изкрънкат повече пари от хората - пълен идиотизъм.

Dreamer said:
И ся като си поръчам нещо от dealextreme за 25 долара какво правим? Ще трябва да ходя да им плащам на тия идиоти и да се занимавам с простотии? Ебати тъпото правителство, тия само гледат как да изкрънкат повече пари от хората - пълен идиотизъм.

Извади си постоянен EROI номер. ДДС се плаща върху всяка доставка от страна извън ЕС при която стойността+транспорта надхвърля 15 евро. За доставки над 150 евро дължиш и мито и трябва да попълваш митническа...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...