pamporov Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/...ala_be_mitnica/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Мдам, добре написано... Аз не знаех, че е такава хуйня да си получиш нещата. Носили са ми от Щатите в ръчния багаж само. Ама то при нас всичко си е така, не са само митниците. КАТ ли не е така, МВР ли, НАП ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Това разказче много добре изразява идиотизма и "организираността" на целия ни държавен апарат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 а също и идиотизма да свалиш необлагаемата стойност на пратки от страни извън ЕС на 15 Евро?!? Какво може да си поръча човек от чужбина на стойност 15 евро или по-малко?! Някой има ли идея?! другата седмица ще ми дойдат две книги от щатите на стойност 30-на долара... и ще трябва да се занимавам с тая простотия и аз. интересно ми е, след като съм платил за тях преди нова година през 2009, дали важи и за тази доставка границата от 15 евро... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 а също и идиотизма да свалиш необлагаемата стойност на пратки от страни извън ЕС на 15 Евро?!? Какво може да си поръча човек от чужбина на стойност 15 евро или по-малко?! Някой има ли идея?! другата седмица ще ми дойдат две книги от щатите на стойност 30-на долара... и ще трябва да се занимавам с тая простотия и аз. интересно ми е, след като съм платил за тях преди нова година през 2009, дали важи и за тази доставка границата от 15 евро... В разказа на пича поръчката също беше от 2009, ама са му казали че важи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 В разказа на пича поръчката също беше от 2009, ама са му казали че важи... ми да кажат чисто и просто - няма необлагаем минимум, всичко подлежи на облагане и да се свърши... твърдо съм решил обаче да не им позволя да ми снимат личната карта. ако трябва ще взема данните на лелките, които настояват и ще ги заплаша с дело персонално срещу тях, а не срещу митницата... ти си мислят, че като служители там, митницата ще ги защити по някакъв начин, а истината е, че изобщо няма да им обърне внимание и ще си изгорят като стой та гледай... няма закон, който да изисква копие от личната карта. обичам да се разправям с тъпи служители и тъпи измислени порядки - не се ядосвам, не си опъвам нервите, имам време за пилеене - действа ми разтоварващо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 ми да кажат чисто и просто - няма необлагаем минимум, всичко подлежи на облагане и да се свърши... твърдо съм решил обаче да не им позволя да ми снимат личната карта. ако трябва ще взема данните на лелките, които настояват и ще ги заплаша с дело персонално срещу тях, а не срещу митницата... ти си мислят, че като служители там, митницата ще ги защити по някакъв начин, а истината е, че изобщо няма да им обърне внимание и ще си изгорят като стой та гледай... няма закон, който да изисква копие от личната карта. обичам да се разправям с тъпи служители и тъпи измислени порядки - не се ядосвам, не си опъвам нервите, имам време за пилеене - действа ми разтоварващо... Ами то така и трябва, иначе никога няма да се оправим... И аз обикновенно се разправям, освен ако не бързам Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Не съм сигурен дали сте наясно с процедурата в останалите държави, че плюете нашата? В Русия е 10 пъти по-тъпа системата. Там направо ти казват "не можеш да си получиш нещата, защото документите не са изрядни". Няма обикаляне по гишета и т.н. Просто изгаряш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Ми кво ме интересува пък в останали държави как е, аз живея тук и тук ме интересува....пък баш Русия ли даде за пример..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Ми кво ме интересува пък в останали държави как е, аз живея тук и тук ме интересува....пък баш Русия ли даде за пример..... Нищо не трябва да те интересуват другите държави, но не може да се гледа в чуждата градинка само като е по-хубава от нашата, пък като е по-гадна да се казва "ми какво ме интересува". Не върви някакси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Нищо не трябва да те интересуват другите държави, но не може да се гледа в чуждата градинка само като е по-хубава от нашата, пък като е по-гадна да се казва "ми какво ме интересува". Не върви някакси. Чакай сега ние нали уж се стремим да сме развита европейска страна... То във Афганистан сигурно е и по-зле, ама това не значи че тук трябва да е така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 върви, върви... държавните чиновници и служители ги издържам аз и те трябва много добре да си дават сметка за това. не аз съм там заради тях, а те са там заради мен. много е важно да не се забравя. те работят за мен, не аз за тях. и трябва да се държат човешки и по начин, който не ми губи времето и не ми къса нервите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 извадка от закона за държавния служител носиш ли със себе си? онази част със "чист, спретнат. любезен и компетентен" (карам на спомени) много добра работа ми вършеше, когато се занимавах с този донкихотовски спорт. едит: доста съм го преиначил. любимия ми цитат всъщност е: Раздел IIЗадължения на държавния служител Задължения към гражданите Чл. 20. (1) Държавният служител е длъжен да се произнася без забава по искането на гражданите. Той трябва да удовлетворява точно и своевременно тези от тях, които са законосъобразни, и да съдейства за признаването на техните права и законни интереси. (2) Държавният служител е длъжен да не проявява грубост, невъзпитание и неуважение към гражданите, които обслужва. Начин на изпълнение на държавната служба Чл. 21. (1) Държавният служител е длъжен да изпълнява задълженията си точно, добросъвестно и безпристрастно в съответствие със законите на страната и устройствения правилник на съответната администрация. целия раздел всъщност е доста удобен при подобни битки с триглави постсоц лами.. едит2: "протокол" или "акт" е по-забавно име на подобен документ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 извадка от закона за държавния служител носиш ли със себе си?онази част със "чист, спретнат. любезен и компетентен" (карам на спомени) много добра работа ми вършеше, когато се занимавах с този донкихотовски спорт. едит: доста съм го преиначил. любимия ми цитат всъщност е: целия раздел всъщност е доста удобен при подобни битки с триглави постсоц лами.. Смятам да ги накарам да ми се разпишат на декларация, че отказват да ме обслужат, понеже отказвам да им предоставя копие от личната си карта. С три имена и прочие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 До миналата година не беше ли над 45 евро? За какви 150 говори? Иначе това не е нещо ново, точно като някоя курва те разнасят, от к*р, на к*р. Дянков като смаля лимита, поне да смали и бумащината. Нямаше ли начин освен да спазариш по-ниска цена да ти пишат, а и да се пише като тестер или тестова техника или нещо подобно, с което се избягваше лимита за цена? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted January 7, 2010 Author Share Posted January 7, 2010 Еленко Еленков - автора на статията - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/...ala_be_mitnica/ ли питаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 До миналата година не беше ли над 45 евро? За какви 150 говори?Иначе това не е нещо ново, точно като някоя курва те разнасят, от к*р, на к*р. Дянков като смаля лимита, поне да смали и бумащината. Нямаше ли начин освен да спазариш по-ниска цена да ти пишат, а и да се пише като тестер или тестова техника или нещо подобно, с което се избягваше лимита за цена? Беше до 150 евро ако сделката е м/у физическо и юридическо лице. Т.е аз примерно ако си го поръчвах от фирма беше до 150 евра, а ако си го поръчвах от човек до 45. Ама вече няма.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 Продължението е забавно ЕС - свободно движение на хора, стоки и капитали... ама не и на изток от Калотина Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 яко - отново евро изискване било било... ама надали... кои са наглите сега!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 яко - отново евро изискване било било... ама надали... кои са наглите сега!? То коментарите веднага го опровергават. http://www.dhl.co.uk/publish/gb/en/informa...d_vat.high.html тук си пише 36 лири... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 7, 2010 Share Posted January 7, 2010 До миналата година не беше ли над 45 евро? За какви 150 говори?Иначе това не е нещо ново, точно като някоя курва те разнасят, от к*р, на к*р. Дянков като смаля лимита, поне да смали и бумащината. Нямаше ли начин освен да спазариш по-ниска цена да ти пишат, а и да се пише като тестер или тестова техника или нещо подобно, с което се избягваше лимита за цена? Има начин. Трябва да ти ги пишат "Лични вещи" и ония от митниците могат да гушнат кашончето само. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Може но повечето онлайн магазини няма да се навият да го правят. Някой разбран може и да го направи но повечето не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 И ся като си поръчам нещо от dealextreme за 25 долара какво правим? Ще трябва да ходя да им плащам на тия идиоти и да се занимавам с простотии? Ебати тъпото правителство, тия само гледат как да изкрънкат повече пари от хората - пълен идиотизъм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Ами просто ще си поръчваме от UK. Там, доколкото знам няма такива проблеми... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 И ся като си поръчам нещо от dealextreme за 25 долара какво правим? Ще трябва да ходя да им плащам на тия идиоти и да се занимавам с простотии? Ебати тъпото правителство, тия само гледат как да изкрънкат повече пари от хората - пълен идиотизъм. Извади си постоянен EROI номер. ДДС се плаща върху всяка доставка от страна извън ЕС при която стойността+транспорта надхвърля 15 евро. За доставки над 150 евро дължиш и мито и трябва да попълваш митническа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.