Jump to content
BulForum.com

Принудително съкращаване от работа?

Kpu3a

Recommended Posts

Как може да действа човек който бива съкратен от работа без 30 дневно писмено уведомление ?

също така какво може да се направи ако си поискаш копие от договора но не ти го дават?

иии ... какво се прави ако не ти дават заповед за уволнение с която да се отиде до бюрото по труда :unsure:

Копие от трудовия договор по принцип се взима още в първите дни на започване на работа. Той затова и се издава в два екземпляра. Единия за теб, другия за работодателя.

Как може да действа човек който бива съкратен от работа без 30 дневно писмено уведомление ?

също така какво може да се направи ако си поискаш копие от договора но не ти го дават?

иии ... какво се прави ако не ти дават заповед за уволнение с която да се отиде до бюрото по труда :unsure:

Казаха ли ти по кой член ще бъдеш уволнен? Не подписвай взаимно съгласие. Нищо не могат да ти направят, без да имаш 3 предупреждения за изгонване.

Дори при взаимно съгласие май имаше някакво минимално обещетение.

Но общо взето трябва да ги поразпиташ, за да можеш добре да се защитаваш.

Сезират се съответните власти.

Най добре консултация с адвокат.

Не се търси решение по форуми!

аз си питам тъй като може да има по-компетентни хора от мен (което е 100% сигурно)...

все пак не всички си знаят правата :(

Щом ние ще го заблудим, да си почете кодекса на труда, там всичко си е много ясно, а и ще научиш членовете. Като видят, че си знаеш правата ще омекнат набързо. Ако не - има органи, които ще ги накарат да омекнат.

Името му е Криза, пък ще скача веднага на адвокат. Най-важното е да не подписваш нищо.

Ако все пак имаш някакви въпроси питай.

щом нямаш договор всичко е безмислено,

ако си в изпитателен срок договорът обикновенно е в полза на работодателя

а ако си имаш договор ама като си подписвал договора са те накарали да подпишеш и молба за напускане без дата (както повечето хора правят) си преебан... :)

И аз имам въпросченце. Та сменяха името на фирмата (няма да я споменавам).Накараха ни да подпишем по взаимно съгласие че напускаме и веднага попълнихме нов договор.Сега съм на изпитателен срок 6 месеца към същата фирма само че с сменено име.Говори се че ще има съкращения.Предполагам че могат да ме накарат да подпиша че напускам по взаимно съгласие и още на другия ден да не съм на работа. Мога ли да направя нещо и ако евентуално откажа да подпиша какво следва.

Щом вече си го подписал по взаимно съгласие не виждам какво можеш да направиш

Положението тук в БГ не е розово нито за работодателите нито за работниците и точно заради много разправии повечето работодатели (разбирайте едно 90% включително големи фирми като БАУМАКС , ПИКАДИЛИ и т.н. карат работниците да подпишат такова чудо) използват тази вратичка в закона.

Щом вече си го подписал по взаимно съгласие не виждам какво можеш да направиш

Положението тук в БГ не е розово нито за работодателите нито за работниците и точно заради много разправии повечето работодатели (разбирайте едно 90% включително големи фирми като БАУМАКС , ПИКАДИЛИ и т.н. карат работниците да подпишат такова чудо) използват тази вратичка в закона.

Май не ме разбра.Смениха името на фирмата и за да продължа да работя в нея трябваше да подпиша договор за доброволно напускане и след това подписах нов договор за работа към същата фирма.Проблема е сега че веднага след попълването на новите договори започнаха да махат хората като ги карат да подписват доброволно напускане и още на другия ден си без работа защото си на изпитателен срок от 6 месеца и нищо не може да направиш. Въпроса ми беше че ако реша да не подписвам мога ли да направя нещо по въпроса.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...