Jump to content
BulForum.com

Проверени обяви за Работа.

Recommended Posts

Ето какво мисля.

Ако потребителите на сайта желаят може да направим 1 тема в която всеки да пуска примерно

кога и къде ще бъде провеждано интервю за дадено работно място, изисквания и адрес.

Тъй като този "раздел" стои вечно празен а Кризата е голяма :).

Ако има такава тема лично ще се постарая ако намеря нещо да го побликувам

за да имат и другите шанс ;)

Това е добра идея, но нали се сещаш, че като кандидатстваш чрез интернет и те ти дават място и час, за срещата. За едно место в момента се борят сигурно повече от 30 човека(не знам статистиката).

А и ако си без час не знам дали ще стане.

Днеска бях на интервю за работа(да не повярваш) и имаше хора без час. Приеха ги, но според мен не трябва да е така, понеже той не е одобрен по никакъв начин по документи, а прескача чакането и надяването когато си правиш Автобиографията на дадена обява.

Според мен това е крайно не желано. Не го подкрепям дори и да отива на такава среща.

Пропускаш момента че не е задължително да имаш компютър и интернет в къщи за да си намериш работа и за да разбереш че даден работодател търси хора. Най-ценни всъщност са хората препоръчани от човек който вече работи там всъщност но не за всички браншове е така.

Ghetto_freak Прав си но нали се сещаш че в повечето обяви има телефони на които се обаждаш примерно и ти казват кога и къде. 10 човека като се обадят на дали ще познаят че точно ти си бил 1 от всички тях или не си :) На повечето интервюта на които ходя за работа да не казвам голяма дума ама поне едно 10 човека чакат след мен :) Просто давам идея :)

djadomraz шуро-баджанащината си е присъща за всеки бранш :) А и не винаги "препоръчаните" хора се оказват най-добрите кандидати ;)

djadomraz шуро-баджанащината си е присъща за всеки бранш :) А и не винаги "препоръчаните" хора се оказват най-добрите кандидати ;)

Всъщност големи фирми като SAP плащат за успешно нает човек, препоръчан от техен служител - т.е. дава се бонус който ако не се бъркам е 500-1000лв за човек, който някой е препоръчал и те са го наели, но не са го изгонили преди края на изпитателния срок (3-4 месеца ако не се бъркам). Щуро-баджанащина е когато половината братовчеди на шефа заемат отговорни длъжности. Няма нищо лошо в това да работят наравно с останалите стига да не са нещо привилегировани (има и такива утопични случаи но верно са изключителна рядкост)

Съгласен съм. Нает си, но това дали ще останеш или не, зависи само от теб! Пък и този, който те е препоръчал, си залага задника заради теб. Шуру-муру-буру е когато си некадърен и въпреки това си на работа, защо си брат'чет на шефа. Това дърпа частните фирми назад и според мен се избягва. Било е едно време, когато всичко е било държавно. Аз, ако съм шеф, как ще държа някой, който да ми спира развитието?!

... Аз, ако съм шеф, как ще държа някой, който да ми спира развитието?!

И идея си нямаш колко много фирми има с такива "работници"... :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...