Jump to content
BulForum.com

Проблем с рутер!

NeRoX

Recommended Posts

Ами, преинсталирах си Win-а лаптопа и ми се е затрила паролата на домашната Wi-Fi мрежа. Въвеждам я, но не иска да се свърже. Явно се е сменила или бъркам някъде. Опитах се да вляза в настройките на рутера през PC-то, но безуспешно. Доколкото знам трябва да последвам някой от двата линка -> http://192.168.0.1 или http://192.168.1.1 . Проблема е че нито една от двете страници не се отваря. Какво ще ме посъветвате да направя в този случай?

За да ти помогнат хората, кажи какъв е рутера, че не е еднакво за всеки - напр. в системното меню за моя влизам с 192.168.123.254 . ;)

За да ти помогнат хората, кажи какъв е рутера, че не е еднакво за всеки - напр. в системното меню за моя влизам с 192.168.123.254 . ;)

Да, съжалявам. TP-LINK е рутера. Пробвах и твойте числа, но пак не стана. :(

Закачи се с кабел към рутера, през несвързана безжична връзка как очакваш да имаш достъп до рутера?!

Лаптопа - не, но PC-то ми е закачено с кабела. ;)

Е да, ама след това нали пак трябва да влезе в менюто на рутера... :ph34r:

Доколкото си спомням на ТП-линк адреса наистина беше 192.168.1.1.

reset на рутера и да направиш всички настройки наново ?

Мисля да го оставя като малко по-краен вариант това, че не мога да приема мисълта, че ще трябва да настройвам всичко на ново имайки предвид, че имам 3 устройства в домашната си мрежа. Това определено ми е най-противната работа от всички на компютъра... :angry:

Е да, ама след това нали пак трябва да влезе в менюто на рутера... :ph34r:

Доколкото си спомням на ТП-линк адреса наистина беше 192.168.1.1.

Да, това трябва да е. Дори като го въведа мозилата ми показва отгоре надписче TP-LINK най-вероятно от минали влизания, но сега просто не иска да зареди страницата.

Успях да вляза в настройките на рутера след като видях гейтуея и въведох него в браузера! Сега уж се свързах, но ми дава Limited Connection. Свърза се лаптопа към мрежата, но нета неще да текне.

Успях да вляза в настройките на рутера след като видях гейтуея и въведох него в браузера! Сега уж се свързах, но ми дава Limited Connection. Свърза се лаптопа към мрежата, но нета неще да текне.

Кажи точния модел на TP-LINK-а ?

Рутера с DHCP ли ти дава адресите или не ?

Ако да, то раздава ли и DNS-те или ти си ги пишеш ръчно ?

След като влезе в конфигурацията му - промени ли нещо от преди ?

Междувременно пробвай това:

Избери:

Start -> Run -> (напиши) cmd ............ и там пишеш:

ipconfig /release Local*
ipconfig /renew Local*

ПП: Горното може да помогне с DHCP проблем, ако си на статични настройки не го ползвай.

Кажи точния модел на TP-LINK-а ?

Рутера с DHCP ли ти дава адресите или не ?

Ако да, то раздава ли и DNS-те или ти си ги пишеш ръчно ?

След като влезе в конфигурацията му - промени ли нещо от преди ?

Междувременно пробвай това:

Избери:

Start -> Run -> (напиши) cmd ............ и там пишеш:

ipconfig /release Local*
ipconfig /renew Local*

ПП: Горното може да помогне с DHCP проблем, ако си на статични настройки не го ползвай.

Всичко е автоматично, а като влезнах в настройките не промянях нищо. Засега нета текна, дано нямам повече проблеми... :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...