NeRoX Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Ами, преинсталирах си Win-а лаптопа и ми се е затрила паролата на домашната Wi-Fi мрежа. Въвеждам я, но не иска да се свърже. Явно се е сменила или бъркам някъде. Опитах се да вляза в настройките на рутера през PC-то, но безуспешно. Доколкото знам трябва да последвам някой от двата линка -> http://192.168.0.1 или http://192.168.1.1 . Проблема е че нито една от двете страници не се отваря. Какво ще ме посъветвате да направя в този случай? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 За да ти помогнат хората, кажи какъв е рутера, че не е еднакво за всеки - напр. в системното меню за моя влизам с 192.168.123.254 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
EEK! Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Закачи се с кабел към рутера, през несвързана безжична връзка как очакваш да имаш достъп до рутера?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted January 1, 2010 Author Share Posted January 1, 2010 За да ти помогнат хората, кажи какъв е рутера, че не е еднакво за всеки - напр. в системното меню за моя влизам с 192.168.123.254 . Да, съжалявам. TP-LINK е рутера. Пробвах и твойте числа, но пак не стана. Закачи се с кабел към рутера, през несвързана безжична връзка как очакваш да имаш достъп до рутера?! Лаптопа - не, но PC-то ми е закачено с кабела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 reset на рутера и да направиш всички настройки наново ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 1, 2010 Share Posted January 1, 2010 Е да, ама след това нали пак трябва да влезе в менюто на рутера... :ph34r: Доколкото си спомням на ТП-линк адреса наистина беше 192.168.1.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted January 1, 2010 Author Share Posted January 1, 2010 reset на рутера и да направиш всички настройки наново ? Мисля да го оставя като малко по-краен вариант това, че не мога да приема мисълта, че ще трябва да настройвам всичко на ново имайки предвид, че имам 3 устройства в домашната си мрежа. Това определено ми е най-противната работа от всички на компютъра... Е да, ама след това нали пак трябва да влезе в менюто на рутера... :ph34r: Доколкото си спомням на ТП-линк адреса наистина беше 192.168.1.1. Да, това трябва да е. Дори като го въведа мозилата ми показва отгоре надписче TP-LINK най-вероятно от минали влизания, но сега просто не иска да зареди страницата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted January 3, 2010 Author Share Posted January 3, 2010 Успях да вляза в настройките на рутера след като видях гейтуея и въведох него в браузера! Сега уж се свързах, но ми дава Limited Connection. Свърза се лаптопа към мрежата, но нета неще да текне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exo Posted January 3, 2010 Share Posted January 3, 2010 Успях да вляза в настройките на рутера след като видях гейтуея и въведох него в браузера! Сега уж се свързах, но ми дава Limited Connection. Свърза се лаптопа към мрежата, но нета неще да текне. Кажи точния модел на TP-LINK-а ? Рутера с DHCP ли ти дава адресите или не ? Ако да, то раздава ли и DNS-те или ти си ги пишеш ръчно ? След като влезе в конфигурацията му - промени ли нещо от преди ? Междувременно пробвай това: Избери: Start -> Run -> (напиши) cmd ............ и там пишеш: ipconfig /release Local* ipconfig /renew Local* ПП: Горното може да помогне с DHCP проблем, ако си на статични настройки не го ползвай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted January 4, 2010 Author Share Posted January 4, 2010 Кажи точния модел на TP-LINK-а ?Рутера с DHCP ли ти дава адресите или не ? Ако да, то раздава ли и DNS-те или ти си ги пишеш ръчно ? След като влезе в конфигурацията му - промени ли нещо от преди ? Междувременно пробвай това: Избери: Start -> Run -> (напиши) cmd ............ и там пишеш: ipconfig /release Local* ipconfig /renew Local* ПП: Горното може да помогне с DHCP проблем, ако си на статични настройки не го ползвай. Всичко е автоматично, а като влезнах в настройките не промянях нищо. Засега нета текна, дано нямам повече проблеми... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.