Jump to content
BulForum.com

unmountable_boot_volume

didkoo

Recommended Posts

Както си работех на компютъра (лаптоп Тошиба с Windows 7), изведнъж всички програми блокираха а лампичката че чете от хард диска не спря да свети. Мисля че е от uTorrent-а но както и да е. Рестартирах, и ми даде син екран със съобщение unmountable_boot_volume.

Не разбирам много но изглежда че компютъра е зациклил в записване на харда и съм го прекръснал. Рестартирах още няколко пъти, пробвах с разните там Windows Recovery-та и се стигна до там че не ми дава вече синия екран. Windows зарежда със закъснение, но като зареди е абсолютно безполезен - мога само да мърдам курсора и нищо друго. Никоя клавишна команда не работи, нито иконка и т.н.; потърсих в google и хората казват че тоя проблем се оправял с инсталационното CD, и оттам имало разни recovery команди като fix boot и т.н.

Добре, обаче не мога да заредя и boot CD-то на Win 7, нито това на Win XP. Не стига даже до "Press any key to load CD". Явно CD-то се опитва да разчете нещо от харда, не успява и зацикля.

Е, добре но какво да правя? Ако стартирам Win-а все едно гледам screenshot само дето мога да мърдам курсора; ако ще да е safe mode или каквото и да било. Ако се опитам да заредя boot CD-то на Win 7 или XP също не ми зарежда защото явно се опитва да разчете нещо от харда което е скапано.

Знам че има вариант да извада хард-а и да го сложа на друг компютър и т.н. но точно сега не мога да го направя.

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Има ли някоя програмка която мога да подкарам по някакъв начин? И само да не се стига до format. :(

Update: Мога да влизам в Safe Mode. Има ли какво да направя оттам?

До формат няма да се стигне, спокойно

Направо го хвърляй този харддиск. Ако лаптопа е в гаранция е добре, и настоявай да го подменят/

Весела Коледа!

пп Закачи си външен хард и си свали каквото може. После е най добре преинсталиране с формат, но не бърз. Иначе не се сещам за програма за тест на ХДД която да работи с Вин7. Намери с нещо да прочетеш SMART статуса на диска.

ОК, ама сега разбрах че в Safe Mode наистина всичко си работи, даже го пуснах на Safe Mode With Networking и сега пиша от компютъра. Наистина ли харда е за боклука?

М/у другото CD-то не бачка

ОК, ама сега разбрах че в Safe Mode наистина всичко си работи, даже го пуснах на Safe Mode With Networking и сега пиша от компютъра. Наистина ли харда е за боклука?

М/у другото CD-то не бачка

В гаранция ли е лаптопа?

В гаранция ли е лаптопа?

Конкретния проблем май е софтуерен, а гаранцията покрива ли софтуера и функционирането на уиндоуса (май не)??

Да, в гаранция е, но ще мога да го занеса в сервиза в София чак на 5-и; не ми се чака дотогава

След преинсталация може да се говори със сигурност дали е софтуерно.Какъв windows имаш?

Фабрично беше с Vista, но му сложих 7 :pirate ; вече му изчезнаха симптомите на развален хард, но пък почна да прегрява без причина и се изключва. Явно е хардуерен проблем :blink:

Фабрично беше с Vista, но му сложих 7 :pirate ; вече му изчезнаха симптомите на развален хард, но пък почна да прегрява без причина и се изключва. Явно е хардуерен проблем :blink:

Ами можеш да му пуснеш Hiren boot cd сигурно има bad

Оказа се че просто вентилаторчето е спряло. Изсмуках го с прахосмукачката и тръгна. Тва с харда явно е било нещо временно, а CD-тата дето не чете били кофти записани просто :laughing:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...