Jump to content
BulForum.com

Търся някой PRO да ми отключи L2 кеша

Recommended Posts

Аз ще дойда но без процесор, защото PC-то в момента не е при мен. :D

Ники ,а на какво дъно ще се тестват опитните зайчета ??? :D

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

a nqkoi uspql li e da unlockne skritiq l2 cache na procesor, koito e multiplier locked izobshto?

az pone, ne uspqh da unlockna ostanalite 256k l2 cache na edin 2000+ thorton

za da sym siguren, che svyrzvam mosta kakto trqbva, svyrzah i mosta, koito ukazva dali procesora e mobile ili ne, ta rezultata beshe mobile thorton, no cache ne se otkliuchva...

syshtoto, predpolagam se otnasq i za applebred procesorite...

weasel...na thorton ne znam ama na T-bred stava! Ama nqq garanciq 4e vyrvi toq ke6.

toest, na duron ot novite, s qdro na t-bred, na koito mu e zakliuchen mnojitelq i ne moje da se otkliuchi s *nikakyv* mod, moje da se otkliuchi l2 cache i da stane s 256k, taka li?

toest, na duron ot novite, s qdro na t-bred, na koito mu e zakliuchen mnojitelq i ne moje da se otkliuchi s *nikakyv* mod, moje da se otkliuchi l2 cache i da stane s 256k, taka li?

Как така неможе да се отключи с никакъв мод ?Това последното неможах да го разбера :wacko:

Множителя до колкото знам не е голям проблем да се отключи, а има и бройки с фабрично отключен множител, както е моя.Трябва да се запълнят прорезите с лепило и да се свържат 4-те моста.Това е теоритически , а практически не съм пробвал B)

ot izvestno vreme nasam, AMD shipvat procesorite "superlocked", kakto se izrazqvat iz weba, demek, nqma nachin da mu promenish multipliera, tochno kakto sa na intel procesorite, kato edinstveno izkliuchenie sa novite 64 bitovi procesori

dosta se rovih i dosega, nikoi ne e otkril nachin da se promeni multipliera, osven ako ne napravish procesora da e "mobile"

samo ne uspqh da razbera, dali tova lockvane vaji i za cache na thorton i applebred, ama kato gledam, mai vaji :>

namerih samo 3-4 stranici, v koito horata se oplakvat, che ne mogat da unlocknat cache na "superlocked" thorton izobshto, syshto taka, ne uspqh da namerq nikyde informaciq, nqkoi da e uspql da napravi tova izobshto

inache vyprosniq thorton 2000+, v momenta raboti na 2300MHz, 12.5x184, s 1.65v(default 1.6v) naprejenie pri maksimalna temperatura, 67 gradusa :) i na men mi se vijdat toplichyk, ama raboti stabilno, ripnah veche nqkolko dvd-ta pri tazi chestota i problem, ne mi e napravil zasega, smqtam che shte moje i poveche da se nadue, ama shte iska po-seriozen ventilator

weasel...Appalbred SUPERLOCKED mislq 4e nqma. Ili pone dosega ne se e 4ulo takova ne6to. No za Thorton i Barton go ima tva :))). Kakvoto i da s e pipa po mostove ili krakata...NI6TO NE STAVA! No 4esno kazano ne znam za kakvo ti e multiplier...Diga6 voltage mo6no kym 1.7- 1.8 i go puska6 na FSB 200.. Togava i RAMta 6te ti raboti pylnocenno.

BTW Nqmam nabliudeniq za tova kakvi temperaturi vdigat Thorton i Braton...no 67 e dosta za kakyvto i da bilo profesor. Smisyl toi si ba4ka i si4ko e OK...no moje da razvali ne6to okolo nego. Razsyhvat se kondenzatorite glavno, a i i ma edin jiv primer: Edin priqtel si dyrje6e Celeron4eto ot 800 na 1066 i mu dyrje6e 65-66 gradusa okolo godina ; edin den puska render na FL Studio i otiva v banqta; izliza i gleda kompa ne ba4ka. Edin tranzistor razpoen i slqzyl 3 milimetra po nadolu i mu se oprqli gre6no krakata na kontaktite....3 izgoreli kondenzatora + 1 processor :))))

S kakyv cooler si?

abe na men ne mi e problema v overclocka, a v tova, da otkliucha l2 cache

ne si prav, che bridges ne rabotqt, specialno tozi, za mobile/non-mobile, raboti

nadqvah se i tozi za cache da raboti, no uvi, mai ne deistva :)

a temperaturata mnogo me shashka

pri malko po-seriozen overclock, bez da baram naprejenieto na poveche ot 1.65, vdigna temperatura pri full load, 79 gradusa!

bez da zabie, bez da pokaje nikakvi priznaci na nestabilnost...

jalko, che ne mojah da si namerq svqsten cooler

bqh s titan ttc-d5tb, dnes slojih edin titan ttc-d9tb/cu, no razlika osobena nqma

dosta se chudih da li da ne profukam triisetina dolara za thermaltake extreme volcano 12, ama mi se vidqha mnojko

ne znam, dovolen sym ot thortona, ama tiq temperaturi dosta me shashkat... pyk i sa si realni, ne e kato da kajesh, da e kofti termodatchika, po temperaturata na radiatora si lichi

да ви запитам всички вас които се занимавате с такива отключвания... може ли мойто дюронче дето е на 900 MHz да му се отлючи кеша ?

да ви запитам всички вас които се занимавате с такива отключвания... може ли мойто дюронче дето е на 900 MHz да му се отлючи кеша ?

Не може да му се отключе (той се е отключен 64к) защото няма какво да му се отключва на кеша, може да се опиташ да си отключиш множителя.

:) Момчета, намерих електропроводима паста ама е 13лв досега има още един човек за партийката иска ли оче някой да се включи? Ако се включи още един цената ще легне по 4,нещо начовек, а ако се включат още двама ще стане по 3.25 на човек. Има ли желаещи? ;)

Не може да му се отключе (той се е отключен 64к) защото няма какво да му се отключва на кеша, може да се опиташ да си отключиш множителя.

това е идея ама незнам как става и честно казано не ми се занимава,за да не взема да направя някоя беля с него :P

това е идея ама незнам как става и честно казано не ми се занимава,за да не взема да направя някоя беля с него  :P

Да ти кажа по добре не се знанимавай.Продай старото CPU и доплати 15-20 лева и си вземи някое яко DURON-че.Смисъл да отключиш множителя има ако пуснеш процесора на 133MHz шина х 6,5 или там на колкото запали т.е. System Bus -а да ти стане 266МHz. B)

[Edit]

За проводящия лак ще направим партийка с Ники-то ще се радвам да се включат хората , които искат да отключват множители и кешове.Идеята тия 13 лева да си ги раздилим по някакъв начин.

Два отключени DURON-а :) Добичетата работят перфектно.За процесора на DJ Nicolaeff оставам сам да разкаже...определено беше голям купон.Разцепих моята машинката от тестове и направо съм очарован.За стойности немога да кажа, защото тествах повече за стабилност.Пуснах PC MARK 2002 pro ,CPU Burning , Burn теста на Sandra, Super Pi и Prime95.Накрая пуснах всичко заедно ;).Проблеми нямаше абсолютно никакви.Преди с PC MARK 2002 правих 4500 точки сега правя към 4900 (точни стойности не си спомням) това е на 9.5х 166MHz.Степинга ми е 0 ... т..е. не става за клок, но и на мен това не ми е целта.В момента навсякъде ( BIOS , Sandra, CPU-Z, CPU-ID , PC MARK ) разпознават процесора като Athlon 1900+ с L2 -256kb cache.Тествах кеша с една програмка Memtest86 , която общо взето не ми даде много голяма информация за него. Просто ми отчете, че имам 256kB кеш ..и какъв е трансфера на информация през него. Програмката може да източите от тук.Основно тества рам паметта.Правите си боот дискета и от тествате под дос.Ако някой е срещал някоя друга програма за тестване на кеш-а нека се обади ;).До момента за 30-на часа работа нямах проблеми с машинката.Особенно разликата се усеща при архивиране и конвертиране на CDDA -> mp3.

Едит: Стана няква грешка и поста ми излезе два пъти, за това ще напиша още нещо:

Лак има ...така , че ако някой иска да се включи ..нека се обади.Само да предупредя , че това не е работа за хора с ПАРКИНСОН ;).Вчера двамата с Ники се срещнахме с пълен комплект идей като :тук ще резнем, там ще свържем.. ;), обаче нещата не са така прости..и както винаги се наложи да импровизираме.Ако е само за кеша няма проблеми .., но ако се бъзикат мостовете за напреженията вече става сложно.Нека Ники разкаже повече.В момента ЦПУ-то му бачка на 1.70V при 12x 183MHz :) Аз неисках да бъзикам моите , защото и на 1.85 да го пусна.. повече от 1800MHz немога да изкарам . :angry:

nqkoi tuk mai se interesuva6e ot otklu4vane na Duron

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20030908004407.html

Това е превоd от статията на overclockers.ru :) и ние от там взехме идеята.Който не знае руски нека чете от този сайт.. ;) :sayjin ,но в списание "бъг" не по лошо е обяснено как става всичко.Тук руснаците са запоявали.Аз пробвах на моя процесор, но това е много трудно.Занимавам се с електроника от доста време и ви казвам, че е почти невъзможно да се запоят тези точки, особенно на тези с зеления корпус, на които контактите са покрити с лак.Чиста работа е електро-проводимия лак.Ако не се получи, лесно се маха с лакочистител или ацетон.

Тези дни се заех сериозно да търся добър тестващ софтуери по специално за тестване на L2 кеша, и сега ще ви дам линкове към много готини tools-чета и бенчмаркове.Повечето ви са познати от XeForce3, искам да обединя всичко на едно място, и на който му се наложи да може лесно да ги изтегли.

Започвам с Hot CPU Tester Pro v.4.0.0.578 .Eдна много готина програмка с приятен интерфейс, за цалостен тест на компютъра, включващ диагностикаи тест на L1 , тестване на L2 , тестване на хард дискове и памети, калкулиране на Pi, Prime Test.Download

CPU burn-in - Prime тест , на който просто се задава колко часа и минути да бъде натоварено CPU-то и накрая отчита грешките ако има такива ;)

Memtest31 - много полезна програмка тестваща под DOS паметта и кеша на процесора.Прави се боот дискека, боотва сe ot floppy-то и веднага започва теста.

Prime95 - познатия prime тест :)

Super Pi - тест по скоро за оптимизиране настройките на рам -а

AMD CPU ID - офицялен тоол на AMD за идентифициране на AMD процесори

Първата програма е особенно подходяща в случайя, ако сте си отключили кеша на Applebred-a.С нея най - лесно се разбира дали кеша работи коректно! B)

Ще се радвам ако и вие дадете някоя полезна програмка.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...