splt-rmx Posted May 23, 2004 Share Posted May 23, 2004 за вторник ми трябва някой, и ще дам там 5лв символично... Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 23, 2004 Share Posted May 23, 2004 ако се навие XeForce3 да ти го направи какъв цвят е CPU-то - заелено или кафяво? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted May 23, 2004 Share Posted May 23, 2004 Той още не си е зал ЦПУ и най-вероятно ще е зелено то вече само такива правят ... ПС: кво стана бе ? нали във фирмата щяха да ти го отключат така и не разбрах коя е тая фирма Едит: ни ся надяай мн'о Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted May 23, 2004 Author Share Posted May 23, 2004 Те във фирмата, ма тя е в пазарджик, пък ме мързи да хода, и за тва питам ако има някои от тука да ми го отключи, да не се разкарвам. А пък ако няма, ще си пътувам до пз. за тва става въпрос и като го купувам ще гледам да е с пети символ Б... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 С тва отклчване не съм наясно изобщо, това означава ли че моя процесор като съм го взел не е отключен ли Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 С тва отклчване не съм наясно изобщо, това означава ли че моя процесор като съм го взел не е отключен ли Ако ти беше отключен L2CASH - щеше да се води Athlon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Mi ako ne moje da se otklu4i ke6a kakto e pri pove4eto novi broiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Mi ako ne moje da se otklu4i ke6a kakto e pri pove4eto novi broiki то може - ама е много рисковано. Първо трябва да се махнат слоевете лак. После трябва да се свържат L2 мостовете като се използва проводяща паста или някви проводящи моливи бяха /с обикновен молив на става, защото му е прекално голямо съпротивлението/ Общо взето - хамалогия е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 то може - ама е много рисковано.Първо трябва да се махнат слоевете лак. После трябва да се свържат L2 мостовете като се използва проводяща паста или някви проводящи моливи бяха /с обикновен молив на става, защото му е прекално голямо съпротивлението/ Общо взето - хамалогия е Ti puk 6a kaje6 4e seki moje pove4e ot 70% ot novite ne mogat za6toto tfa sa defektirali Athlon Xp no kogato nqmat dostatu4no defekni zaklu4vat ke6a na athlona i eto ti nov Duron navremeto nqma6e mnogo Athloni i zatova nqma6e i mnogo defektirali sega Athloni kolkoto 6te6 a defekni su6to taka 4e e malka veroqtnosta da popadne6 na takuv.A tezi s novata podlojka ne si struva hamalogiqta za otklu4vaneto btw novite sa sled 0339 Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Ti puk 6a kaje6 4e seki moje pove4e ot 70% ot novite ne mogatza6toto tfa sa defektirali Athlon Xp no kogato nqmat dostatu4no defekni zaklu4vat ke6a na athlona i eto ti nov Duron navremeto nqma6e mnogo Athloni i zatova nqma6e i mnogo defektirali sega Athloni kolkoto 6te6 a defekni su6to taka 4e e malka veroqtnosta da popadne6 na takuv.A tezi s novata podlojka ne si struva hamalogiqta za otklu4vaneto btw novite sa sled 0339 да де прав си - ако не е дефектен Athlon - с много мъка - може и да стане. А може и нищо да не стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted May 24, 2004 Author Share Posted May 24, 2004 еми значи ще трябва до фирмата да хода на ми го отключват, надявах се някой от плд да се навие, ма квото е тва е, шанс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 Mi ako ne moje da se otklu4i ke6a kakto e pri pove4eto novi broiki Моя процесор си е атлон 2200+ така си го пише в биоса и в уиндоса, кво значи тва ? отключен ли е или не Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted May 24, 2004 Share Posted May 24, 2004 абе пич Дюроните са с 64 еЛ2 кеш а Атлон-а е с 256 и затва се вина на Дюрона че е заключен щото е с 64 кеш и като се отключи става 256 ПС: моя пък е MIXJB0413CPDW Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted May 24, 2004 Author Share Posted May 24, 2004 @JIS ми твоя маи може да се отключи като гледам 5 стринг 'В', ако вече не си де Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted May 24, 2004 Author Share Posted May 24, 2004 Аиде няма ли някои навит ? хехе Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted May 25, 2004 Share Posted May 25, 2004 че тва като е "В" степинга не значи че по-може да се отключи просто е по-клокващ се ПС: мене ако питаш недей се надявай мн'о мн'о че ... малка е вероятността да стене То ако ставаше така лесно фирмите щяха да се търсят само Дюрони а да се продават Атлони Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 Аиде няма ли някои навит ? хехе Няма чак толкова голяма философия в отключването , така че пробвай сам.Въпроса е дали ще се получи , защото има няколко варианта: 1-во ще отключиш кеша , но той няма да ти работи коректно. 2-ро ще отключиш кеша и ще си направиш Athlon :) 3-то изобщо нищо няма да отключиш Пробвай с молив 2B , за който си сигурен, че е проводим.Направи си тестовете на процесора да видиш дали работи аджеба тоя кеш и как ги засичат програми като CPU-Z и CPU-ID .Ако си сигурен , че кеша ти е отключен може да пробваш да запоиш контактите но това вече е доста сложно , защото се ползват някои мерки за сигурност като: Заземен и занулен поялник , задължително с малка мощност перфекно зачистен и калайдисан като по добре е да е изключен от контакта до като запояваш.Зачистени контакти на L2.Идеята е да предпазиш процесора от статичното електричество ,което поврежда прехода на MOS транзисторите.Тинола трябва да е перфектен.Свързваш последния мост на Л2 Обаче , за да тръгнеш да запояваш трябва да си сигурен , че кеша ти бачка коректно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 Пробвай с молив 2B С такъв молив няма да стане. трябва с някакъв проводящ май беше. Поразпитай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 to4no starite broiki se otklu4vaha s 2b ili 3b a novite s elektroprovodq6t lak koito ima v Vikivat no posledniq put kato hodih nqma6e Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 да бе и тоя лак като е 15 кинта освен да напраим партиика Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 да бе и тоя лак като е 15 кинта освен да напраим партиика За мен ли говориш аз си имам 2 отключени процесора не ми трябва Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted May 27, 2004 Share Posted May 27, 2004 И с молив става. Не е необходимо да се дават 15 лв за лак, и всичко е до много късмет И до майсторлък Не съм пробвал новите процесори дали се отключват. Ама и нямам време да си играя сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 Ами невиждам за какво да им давате 15 лева на тия евреи в Викиват-а.Реално погледнато просто точка "А" трябва да се свърже с точка "Б" :) .Една капка калай е достатъчна за целта ..и е много по надеждно от тоя лак.Проблема е, че трябва да съм сигурен , че кеша ми работи за да взема да запоявам.Да има поне за какво да си играя с поялника.За това драскайте... и ако номера стане намерете някой , който запоява добре и знае какво прави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Defender Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 A kakvo stava 1 ako si otklu4i6 ke6a i toi ne raboti korektno? 2 primerno rabotqt samo 192kb Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted May 28, 2004 Share Posted May 28, 2004 A kakvo stava 1 ako si otklu4i6 ke6a i toi ne raboti korektno? 2 primerno rabotqt samo 192kb Когато отключиш мостчето което е прекъснато се отключва целия кеш, ще трябва да се режат мостчета за да се отключи 192кб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.