Jump to content
BulForum.com

Търся някой PRO да ми отключи L2 кеша

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Той още не си е зал ЦПУ ;)

и най-вероятно ще е зелено :) то вече само такива правят ...

ПС: кво стана бе ? нали във фирмата щяха да ти го отключат :D

така и не разбрах коя е тая фирма :rolleyes:

Едит: ни ся надяай мн'о

Те във фирмата, ма тя е в пазарджик, пък ме мързи да хода, и за тва питам ако има някои от тука да ми го отключи, да не се разкарвам. А пък ако няма, ще си пътувам до пз. за тва става въпрос и като го купувам ще гледам да е с пети символ Б...

С тва отклчване не съм наясно изобщо, това означава ли че моя процесор като съм го взел не е отключен ли

Ако ти беше отключен L2CASH - щеше да се води Athlon

Mi ako ne moje da se otklu4i ke6a kakto e pri pove4eto novi broiki

то може - ама е много рисковано.

Първо трябва да се махнат слоевете лак.

После трябва да се свържат L2 мостовете като се използва проводяща паста или някви проводящи моливи бяха /с обикновен молив на става, защото му е прекално голямо съпротивлението/

Общо взето - хамалогия е :)

то може - ама е много рисковано.

Първо трябва да се махнат слоевете лак.

После трябва да се свържат L2 мостовете като се използва проводяща паста или някви проводящи моливи бяха /с обикновен молив на става, защото му е прекално голямо съпротивлението/

Общо взето - хамалогия е :)

Ti puk 6a kaje6 4e seki moje pove4e ot 70% ot novite ne mogat

za6toto tfa sa defektirali Athlon Xp no kogato nqmat dostatu4no defekni zaklu4vat ke6a na athlona i eto ti nov Duron navremeto nqma6e mnogo Athloni i zatova nqma6e i mnogo defektirali sega Athloni kolkoto 6te6 a defekni su6to taka 4e e malka veroqtnosta da popadne6 na takuv.A tezi s novata podlojka ne si struva hamalogiqta za otklu4vaneto

btw novite sa sled 0339

Ti puk 6a kaje6 4e seki moje pove4e ot 70% ot novite ne mogat

za6toto tfa sa defektirali Athlon Xp no kogato nqmat dostatu4no defekni zaklu4vat ke6a na athlona i eto ti nov Duron navremeto nqma6e mnogo Athloni i zatova nqma6e i mnogo defektirali sega Athloni kolkoto 6te6 a defekni su6to taka 4e e malka veroqtnosta da popadne6 na takuv.A tezi s novata podlojka ne si struva hamalogiqta za otklu4vaneto

btw novite sa sled 0339

да де прав си - ако не е дефектен Athlon - с много мъка - може и да стане.

А може и нищо да не стане :)

Mi ako ne moje da se otklu4i ke6a kakto e pri pove4eto novi broiki

Моя процесор си е атлон 2200+ така си го пише в биоса и в уиндоса, кво значи тва ? отключен ли е или не

абе пич Дюроните са с 64 еЛ2 кеш а Атлон-а е с 256 :)

и затва се вина на Дюрона че е заключен щото е с 64 кеш и като се отключи става 256

ПС: моя пък е MIXJB0413CPDW

че тва като е "В" степинга не значи че по-може да се отключи ;)

просто е по-клокващ се :D

ПС: мене ако питаш недей се надявай мн'о мн'о че ...

малка е вероятността да стене ;) :punk

То ако ставаше така лесно фирмите щяха да се търсят само Дюрони а да се продават Атлони :D

Аиде няма ли някои навит ? хехе  :D

Няма чак толкова голяма философия в отключването , така че пробвай сам.Въпроса е дали ще се получи , защото има няколко варианта:

1-во ще отключиш кеша , но той няма да ти работи коректно.

2-ро ще отключиш кеша и ще си направиш Athlon :) :)

3-то изобщо нищо няма да отключиш :rolleyes:

Пробвай с молив 2B , за който си сигурен, че е проводим.Направи си тестовете на процесора да видиш дали работи аджеба тоя кеш и как ги засичат програми като CPU-Z и CPU-ID .Ако си сигурен , че кеша ти е отключен може да пробваш да запоиш контактите но това вече е доста сложно , защото се ползват някои мерки за сигурност като:

Заземен и занулен поялник , задължително с малка мощност перфекно зачистен и калайдисан като по добре е да е изключен от контакта до като запояваш.Зачистени контакти на L2.Идеята е да предпазиш процесора от статичното електричество ,което поврежда прехода на MOS транзисторите.Тинола трябва да е перфектен.Свързваш последния мост на Л2 CPU.jpg

Обаче , за да тръгнеш да запояваш трябва да си сигурен , че кеша ти бачка коректно! :devil

Пробвай с молив 2B

С такъв молив няма да стане. трябва с някакъв проводящ май беше. Поразпитай. :)

to4no starite broiki se otklu4vaha s 2b ili 3b a novite s elektroprovodq6t lak koito ima v Vikivat no posledniq put kato hodih nqma6e

да бе и тоя лак като е 15 кинта :angry:

освен да напраим партиика ;)

За мен ли говориш аз си имам 2 отключени процесора не ми трябва

И с молив става. Не е необходимо да се дават 15 лв за лак, и всичко е до много късмет :( И до майсторлък :D Не съм пробвал новите процесори дали се отключват. Ама и нямам време да си играя сега.

Ами невиждам за какво да им давате 15 лева на тия евреи в Викиват-а.Реално погледнато просто точка "А" трябва да се свърже с точка "Б" :) :) .Една капка калай е достатъчна за целта ..и е много по надеждно от тоя лак.Проблема е, че трябва да съм сигурен , че кеша ми работи за да взема да запоявам.Да има поне за какво да си играя с поялника.За това драскайте... и ако номера стане намерете някой , който запоява добре и знае какво прави.

A kakvo stava

1 ako si otklu4i6 ke6a i toi ne raboti korektno?

2 primerno rabotqt samo 192kb

Когато отключиш мостчето което е прекъснато се отключва целия кеш, ще трябва да се режат мостчета за да се отключи 192кб. :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...