cheese Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Попадна ми един гълъб, на който крилата са нацапани с нещо като кал. С две думи, не може да лети. Дайте идея какво да го правя? Ако се намери някой гълъбар да приюти хайванчето да ден-два, докато се оправи, най-добре ще е. Помагайте, моля! P.S. И един кафез назаем ще свърши работа. След седмица ще го върна, за толкова, струва ми се, ще се оправи животното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Ако действително не можеш да се справиш с птицата ми я донеси. Пиши ми по въпроса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 21, 2009 Author Share Posted December 21, 2009 Здрасти! Само има само един проблем, с който не мога да се справя - няма къде да държа птицата. За сега съм я оставил в мазето, ама там не е светло, и като оставя лампата, при мене се изтърсват един куп баби и дядовци от блока да реват, че ток се харчи. А и сега установих друго - това по крилата не е кал. Птичката се е накиснала в някаква химия май, защото от маховите мера, последните две-три на всяко крило, са останали само проскубани "клечки", другото я сякаш разтворено от нещо. Не знам какво да ги правя - да ги отрежа, за да порастнат отново, или нещо такова. Освен това си ги държи някак виснали крилата. Пусто, всякакъв добитък съм гледал, от кажи-речи всички континенти на тоя глобус, ама птици - никога. Другото, което ме притеснява е, че не знам как нощуват тия животни - заедно ли, по едно ли, и няма ли да вземе да умре от студ някоя нощ, като е сам. Иначе хайванът е в добро здраве и самочувствие, храни се добре и цвъка навсякъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Здрасти! Само има само един проблем, с който не мога да се справя - няма къде да държа птицата. За сега съм я оставил в мазето, ама там не е светло, и като оставя лампата, при мене се изтърсват един куп баби и дядовци от блока да реват, че ток се харчи. А и сега установих друго - това по крилата не е кал. Птичката се е накиснала в някаква химия май, защото от маховите мера, последните две-три на всяко крило, са останали само проскубани "клечки", другото я сякаш разтворено от нещо. Не знам какво да ги правя - да ги отрежа, за да порастнат отново, или нещо такова. Освен това си ги държи някак виснали крилата. Пусто, всякакъв добитък съм гледал, от кажи-речи всички континенти на тоя глобус, ама птици - никога. Другото, което ме притеснява е, че не знам как нощуват тия животни - заедно ли, по едно ли, и няма ли да вземе да умре от студ някоя нощ, като е сам. Иначе хайванът е в добро здраве и самочувствие, храни се добре и цвъка навсякъде. Добре, не прочете ли какво ти написах? Хайванът е стабилен и вервай ми - може да ти изкълве очите. Но ако ти наистина не знаеш как и какво да правиш с него - нека джойне моето стадо - гарантирам ще се почувства по-добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 21, 2009 Author Share Posted December 21, 2009 Опитвам се да обясня де, спокойно, не се пали! Подробен съм, за да си направиш сметка дали не е болен от нещо, което може на твоите птици да навреди. Благодаря, за предложената помощ! Пиши ми на лични къде да го донеса! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted December 21, 2009 Share Posted December 21, 2009 Ами перата не трябва да ги режеш.Трябва да го опершиш, димек да ги оскубеш та да му поникнат здрави. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted December 22, 2009 Author Share Posted December 22, 2009 Като не разбирам от пилци, по-добре да не пипам. Ще разчитам на помощта на колегата RaproR за решаване на съдбата на добитъка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.