Jump to content
BulForum.com

there is an ip address conflict with another system on the network

t_tunchev

Recommended Posts

До преди малко се опитвах да направя връзка между 2 компютъра,посредством мрежов кабел ( за пренос на данни ),но така и не успях.Въпреки това успях да прецакам нет-а....В нас има WiFi рутер и си хващам интернет на лаптопа,но на другия компютър почна да ми се появява това съобщение ( there is an ip address conflict with another system on the network ) ,та там интернета се изгуби.В google видях,че и други са имали този проблем,но при други условия и съветите,които им бяха дали не ми помогнаха.Някой има ли идеи как мога да отстраня проблема ?

Предполагам си с Xp?

Цъкаш дясно бутонче на 2те бомпютърчета и даваш Properties -> oт там търсиш Tcp/ip и като влезнеш там даваш да получава адреси автоматично, общо взето това е

за win 7

Цъкаш на иконката за мрежа -> open network and sharing center -> Change adapter settings -> properties на лан картата -> Internet protocol version 4 -> даваш да получава адреси автоматично

:)

От днес ми имам странен проблем.

Когато стартирам компютъра нямам никакъв интернет, а в панела на мрежите ми се появяват тези:

6db32a5a0afda619.jpg

Явно има някакъв конфликт между тях и нямам никаква връзка.

Когато изключа едната (заедно с нея се изключва и другата), и след това стартирам мрежата наново имам само тази която желая:

524b0610cd82e339.PNG

И всичко е ок.

Но това трябва да го правя при всяко рестартиране или включване на компа. И е много досадно.

Та как да разкарам неидентифицираната мрежа?

От днес ми имам странен проблем.

Когато стартирам компютъра нямам никакъв интернет, а в панела на мрежите ми се появяват тези:

6db32a5a0afda619.jpg

Явно има някакъв конфликт между тях и нямам никаква връзка.

Когато изключа едната (заедно с нея се изключва и другата), и след това стартирам мрежата наново имам само тази която желая:

524b0610cd82e339.PNG

И всичко е ок.

Но това трябва да го правя при всяко рестартиране или включване на компа. И е много досадно.

Та как да разкарам неидентифицираната мрежа?

Ми неможе ли да се изтрие conection а от контрол панела?

Ми неможе ли да се изтрие conection а от контрол панела?

Пробвах - не става... Но е късно вече, отново минах на ХП. Създава ми в пъти по-малко проблеми.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...