t_tunchev Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 До преди малко се опитвах да направя връзка между 2 компютъра,посредством мрежов кабел ( за пренос на данни ),но така и не успях.Въпреки това успях да прецакам нет-а....В нас има WiFi рутер и си хващам интернет на лаптопа,но на другия компютър почна да ми се появява това съобщение ( there is an ip address conflict with another system on the network ) ,та там интернета се изгуби.В google видях,че и други са имали този проблем,но при други условия и съветите,които им бяха дали не ми помогнаха.Някой има ли идеи как мога да отстраня проблема ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobrata Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Предполагам си с Xp? Цъкаш дясно бутонче на 2те бомпютърчета и даваш Properties -> oт там търсиш Tcp/ip и като влезнеш там даваш да получава адреси автоматично, общо взето това е за win 7 Цъкаш на иконката за мрежа -> open network and sharing center -> Change adapter settings -> properties на лан картата -> Internet protocol version 4 -> даваш да получава адреси автоматично Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted December 20, 2009 Author Share Posted December 20, 2009 Получи се,благодаря ти Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 От днес ми имам странен проблем. Когато стартирам компютъра нямам никакъв интернет, а в панела на мрежите ми се появяват тези: Явно има някакъв конфликт между тях и нямам никаква връзка. Когато изключа едната (заедно с нея се изключва и другата), и след това стартирам мрежата наново имам само тази която желая: И всичко е ок. Но това трябва да го правя при всяко рестартиране или включване на компа. И е много досадно. Та как да разкарам неидентифицираната мрежа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 От днес ми имам странен проблем.Когато стартирам компютъра нямам никакъв интернет, а в панела на мрежите ми се появяват тези: Явно има някакъв конфликт между тях и нямам никаква връзка. Когато изключа едната (заедно с нея се изключва и другата), и след това стартирам мрежата наново имам само тази която желая: И всичко е ок. Но това трябва да го правя при всяко рестартиране или включване на компа. И е много досадно. Та как да разкарам неидентифицираната мрежа? Ми неможе ли да се изтрие conection а от контрол панела? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Ми неможе ли да се изтрие conection а от контрол панела? Пробвах - не става... Но е късно вече, отново минах на ХП. Създава ми в пъти по-малко проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Пробвах - не става... Но е късно вече, отново минах на ХП. Създава ми в пъти по-малко проблеми. Еми който ти е по-удобен в крайна сметка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Еми който ти е по-удобен в крайна сметка. 7 ми е по-удобен, но XP ми създава в пъти по-малко проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.