Jump to content
BulForum.com

Референдум за новините на турски език

Guest Rumbata

Recommended Posts

Жалък опит за отклоняване на общественото внимание от истински важните проблеми.

Правителството затъва... Не се прави нищо, но пък ББ изглежда добре пред камера. Пиянството на един народ... тежък махмурлук ни чака...

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply
...@Светлия, нямам представа защо толкова ревностно защитаваш ББ, но малко прекаляваш с тона. ;)

...Яне Янев съзря идеята за приватизация чрез референдум. Бахти....

:) Предполагам, че за да не прекалявам с тона трябва всички, единодушно да се оплакваме.

А и не смятам, че защитавам ревностно някой (освен самия себе си разбира се), просто виждам какво прави ББ и според мен, го прави добре, по-добре от всички, които са ни управялвали досега. И имам предвид и в частен и в обществен план. :lol:

...пък той кервана си върви !

За мен е рано да се каже, дали прави нещо или не. Надявам се стратегията да е дългосрочна , а не ефектна - ако мога така да се изразя :)

Аз също гласувах за ББ , най вече с идеята да получи възможно повече гласове, за да може да се "разгърне" без натиск. Т.е. каквото направи - да си понесе отговорността само той , а не да прехвърля на други партньори и т.н.

Ще изчакаме - пък ще видим.

Но не мисли, че е агънце ББ... той си е една мутра от едно време. Това че въплъщава "Добре облечените" бизнесмени + Властта, е съвсем отделен въпрос.

Ако смята да се оправдава с БСП още една година , нали знаеш , че няма кой да го чака...

Съгласен съм, че е пълна глупост! На кой му пречат новините на турски или на анджикапонски или на къвто и да е езк ве??? Мен не ме интересуват и просто не ги гледам. А да се прави референдум е абсолютно малоумие. Освен ако този неколкодневен дебат не е хитър начин за проверка на обществените нагласи, което само по себе си е нещо като мини-референдум. Това - да, така може - да си пофорумим по форумите и да си поджафкаме по тъпичките телевизии с "уж" право на зрителски мнения. Така е "безплатно и почти без пари" и доже по-демократично. Нал тъй?!

Искам референдум за турските сериали. Егати боклуците дават по цял ден. До скоро от всякъде биеше на чалга, сега отвсякъде турски сериали, какво е следващото за промиване на мозъци?

Иначе всяка турска реч ми е противна.

Те сериалите ги пускат по частните телевизии. Никой не те е вързал да ги гледаш. Лично за мен телевизията е напълно ненужно нещо в този си вид. Янев даде смислено предложение (по принцип не съм му фен) - БНТ да се пусне за приватизация. Точно там е проблема и в тези новини, откъде на къде с нашите пари ще се пускат турски новини. Като прибавим и качеството на продукцията по БНТ и нейния рейтинг, то направо бих предложил да се закрие...

БТВ и Нова , дават абсолютно тенденциозни репортажи и новини.

БНТ май по безпристрастно ги обявяват...

Репортаж с/у Слънчев бряг >>> печалба >>> безплатни турски сериали :D (това в кръга на шегата ;) )

Журналисти ли са, не ми ги хвали. Всеки си има глава на раменете и може да мисли и преценя с нея....ако не може - негов проблем си е. За мен всички са един дол дренки, по тази причина не гледам и телевизия.

Точно там е проблема и в тези новини, откъде на къде с нашите пари ще се пускат турски новини.

точно тук "малко" не си прав и точно този довод изобщо не е валиден в тази дискусия... нашите парите на държавната БНТ идват от нас, гражданите на тази държава - аз, ти, Иван, Драган, Мехмед, Мюмюн, Али, Магърдич, Киркор... ако аз имам право да изисквам продукт от нея срещу парите си, също такова право имат и Али и Гюмюш, които също дават пари. Не закачай точно момента с финансирането на държавната телевизия, защото така най-ощетени ще изкараш арменците... те не получават равноправен на останалите продукт от БНТ за парите които й дават. Пропорционално на дадените пари, Али и Атеш получават точно толкова за колкото плащат - десет минути новини на езика, който смятат за майчин. Така че този довод няма стойност за защита на тезата ти. Напротив - защитава обратната теза.

Добре де, не прочетох цялата тема назад и не знам дали този въпрос е засяган...., както и да е. Мисълта ми е следната:

Майната им на мангалите! Не мога да им понасям нито езика, нито манталитета, нито кривите им мутри! На мен обаче ми е интересно, след като пари за пенсионерите, земеделците, образованието, здравеопазването и т.н. няма (щото предишните ги били изхарчили) от къде по дяволите се изкопаха тези двадесетина милиона за бутафорният им референдум ? Б.Б. толкова голям зарзават ли е, та не се усеща какви лайна в момента се размазват със собственият му задник..... :wacko:

За мен е рано да се каже, дали прави нещо или не. Надявам се стратегията да е дългосрочна , а не ефектна - ако мога така да се изразя :)

Аз също гласувах за ББ , най вече с идеята да получи възможно повече гласове, за да може да се "разгърне" без натиск. Т.е. каквото направи - да си понесе отговорността само той , а не да прехвърля на други партньори и т.н.

Ще изчакаме - пък ще видим.

Но не мисли, че е агънце ББ... той си е една мутра от едно време. Това че въплъщава "Добре облечените" бизнесмени + Властта, е съвсем отделен въпрос.

Ако смята да се оправдава с БСП още една година , нали знаеш , че няма кой да го чака...

"разгърне" без натиск - такова животно НЯМА. На конкретното- позволиха му да спечели, за да му натресат негативите от кризата. Той никога не е знаел колко струва, за да знае как да си изиграе картите. Като да играеш на ротативка, която точно преди теб е дала супер джакпота, като да пуснеш фиш след като са изтеглили 6-цата...

Добре де, не прочетох цялата тема назад и не знам дали този въпрос е засяган...., както и да е. Мисълта ми е следната:

Майната им на мангалите! Не мога да им понасям нито езика, нито манталитета, нито кривите им мутри! На мен обаче ми е интересно, след като пари за пенсионерите, земеделците, образованието, здравеопазването и т.н. няма (щото предишните ги били изхарчили) от къде по дяволите се изкопаха тези двадесетина милиона за бутафорният им референдум ? Б.Б. толкова голям зарзават ли е, та не се усеща какви лайна в момента се размазват със собственият му задник..... :wacko:

Пари винаги е имало и ще има. Предизвикателството е да се открият по-хубави дупки където да се натъпчат...

Те сериалите ги пускат по частните телевизии. Никой не те е вързал да ги гледаш. Лично за мен телевизията е напълно ненужно нещо в този си вид. Янев даде смислено предложение (по принцип не съм му фен) - БНТ да се пусне за приватизация. Точно там е проблема и в тези новини, откъде на къде с нашите пари ще се пускат турски новини. Като прибавим и качеството на продукцията по БНТ и нейния рейтинг, то направо бих предложил да се закрие...

Те СЕМ да ги забранят със закон пък да видим :devil Поне след 16-17 да не ги дават. Бива ли най-платежоспособните телевизии да пробутват сапунки, които и турците не могат да понасят...

Ама така е... Стигнахме до там малките деца да се вълнуват от Али, Мехмед, Сюндай, Гюлсюм и т.н.

Днес даваха репортаж от село предимно с турци. Един не каза, че гледа нещо друго освен българските новини. Всички останали си гледат турски канали, както е навсякъде.

Рано ми е за задълбочени размисли, но....

Ясно е че пари има поне... щом 20 милиона ще дават за тази глупост... пари има...

@Igniter - ББ сам се натресе. Никой не го е търсил...

Има една китайска приказка: "Маскирай се като свиня, ако искаш да убиеш тигъра".

Направо се радвам да видя как говорите за ББ, а именно: "ръсел тъпизми само", "бил антиполитик", откровен тъпак и т.н. И в същото време човека да ви прави нагледна демонстрация на най-шеметния възход на политик в новата българска история... :lol: Малко се позамислете кой е тъпия ?!?

"...ще се смеете с цяло гърло. ББ"

Нали е ясно, кой се смее най-добре ? :)

П.П. И дали целта на ББ е била да се махнат новините на турски с референдум ? :) Значи почти всички тук се сетиха за няколко хиляди други начина как да се махнат, само Бойко Борисов и екипът му не могат а ? :lol:

ама разбира се, че той всъщност изобщо не е имал намерение да прави референдум, как можа някой да си го помисили? за всяка една тъпа идея, която се ражда в ГЕРБ, в последствие така се казва - ама ние всъщност нямахме намерение наистина да го прави, то само идея беше, ей така някой го подхвърли просто, ама на сериозно не сме го имали... да ти цитирам ли? За абсолютно всяка глупост, която първо изсират, а после като видят отрицателна реакция и веднага дават заден ход - ама то ние само идейка, така... ние не сериозно..

- внасянето на резерва на влог в търговски банки;

- целия цирк около акцизите на алкохола и цигарите - неговата партия зад гърба му, без той да подозира гласува акцизи, та после той ходи да ги "моли" да прегласуват -. и те козируват;

- "импичмънта" на президента - е тва ми е най-любимото - за по-малко от 24 часа си смениха позицията на 180 градуса;

- парите за майките с близнаци - техническа грешка било станало бе, те не искали да ги намалят...

- сега референдума...

Голяма политика има тоя голям политик - казваме нещо, и ако няма бурна реакция срещу него - минава, ако обаче хората реагират - еми техническа грешка, какво сега, Дянков не знае какво говори, те депутатите зад гърба ми го решили това...

Между другото , не мога да дам оценка на Дянков, но страшно много ме дразни начина по който говори...

Най великия на планетата! Надъхано копеленце ми идва нещо ;)

Дянков си е ок. Проблема е именно в това как го ползва Бойко... Пуска го пред журналисти да обявява мерки, а после, когато стане очевидно, че няма как да стане така както са го намислили - Дянков е виновен, не е разбрал, избързал... Бойко е невинен, той дори не знае за какво говори тоя Дянков...

Има една китайска приказка: "Маскирай се като свиня, ако искаш да убиеш тигъра".

Направо се радвам да видя как говорите за ББ, а именно: "ръсел тъпизми само", "бил антиполитик", откровен тъпак и т.н. И в същото време човека да ви прави нагледна демонстрация на най-шеметния възход на политик в новата българска история... :lol: Малко се позамислете кой е тъпия ?!?

"...ще се смеете с цяло гърло. ББ"

Нали е ясно, кой се смее най-добре ? :)

П.П. И дали целта на ББ е била да се махнат новините на турски с референдум ? :) Значи почти всички тук се сетиха за няколко хиляди други начина как да се махнат, само Бойко Борисов и екипът му не могат а ? :lol:

Той тоя възход го прави благодарение на "умници" като теб...

Я сега да се изходим за Курумбашев, този своебразен извор на демократичността в България. Днес съм в лайняно настроение и като му видях противната (за мен) физиономия и как се плюнчи за принципност - беше в СДС, сега е БСП като НЕзависим - ми се додрайфа. Само при мен ли е тъй?

Що за тип трябва да си да говориш са Сл.Т. , Дилов Син, Р. Петров и прочие като стожери на обществото ни и хора за пример как може с лични качества да се издигнеш... личните качества на Павлов, Кюлев, Илиеви? Чии... що за фекална феерия е тръгнала по тия прокажени телевизийки (ТВ7 излъчваше въпросния "политик"). Журналистката само дето не му се обясни в любов като си спомняше как му била подчинена в БНТ.

гледате ли новини в момента? след шест години мандат на супермен, след като общинския съвет е на ГЕРБ, след като той в момента е министър-председател, а кмет на София де факто продължава да е той чрез Фъндъкова... днес от Младост до центъра на града се пътуваше... два часа и нагоре... все едно от Пловдив да тръгнеш... и отново - те чистели бе, още от два часа през ноща чистели... и виновни за всичко това са - познай - хората, които били тръгнали с колите си в тоя сняг. бахти наглите шофьори, а?

И кво очаквате - да дойде някой да ни оправи за 800 дни или просто ей така държавата ни да стане нормална... еми няма да стане. Колкото за Б.Б. рано е още за оценки дали се е провалил или не, има време ще го видим кво ще направи. Тези дето казват има пари, бюджета е умишелно орязан, крият се парите и т.н. - къде са тези пари, от къде да дойдат - от двата милиона пенсионери, от циганите с по 10 деца или от осигуровките и данъци по 100-200 лв дето внасяме тези които работим ? Или от бизнеса като цяло дето направо просперира?Колко фирми са направо пред фалит.... Огледайте се малко, истината е че положението на държавата не е много розово, както казах няма да стане толква лесно и ще трябва да минат много години преди да се подбрят нещата.

п.с. Колкото до новините на турски - всичкото е една голяма глупост, няма да има реферндум - същото като със свалянето на президента - само шум се дигна...

ей сега едно хлапе в малкия коментар с една реплика ковна причината за тоя хаос днес: "Защото Бойко Борисов не отговаря за времето..." тва децата са направо страхотни с такива прозрения - да сложим Бойко да отговаря за времето и да видите тогава как всичко ще е наред - няма снегове, няма жеги...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...