Jump to content
BulForum.com

Референдум за новините на турски език

Guest Rumbata

Recommended Posts

Haha, BB pravel politika to4no mi prozvu4a kato 4e "sadi domati". :)

BB ne pravi drugo osven da rusi tupizmi...

:) Aми пожелавам ти и ти да си толкова добър, че ръсейки тъпизми да станеш министър-преседател. Сигурно е рай да управляваш мислещи като теб хора. :lol:

Вероятно си мислиш, че политиката се рисува или може би пее.

Демек (с тази изконно българска дума поздравявам всички наши сънародници в кърджалийско) - по-важно е да се приказва, приказва, приказва.... а дали се върши реално някаква полезна работа няма никакво значение.

Благодаря ти за изключително точното определение на политиката на ГЕРБ. :)

:) И аз ти благодаря за разбирането !

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply
Svetlia, politika i BB nqmat mqsto v edno izre4enie shoto kakto sam kaza politikata ne e sadene na domati.

Boiki bi bil perfectniq sadach na domati, no politikata ne e za nego.

A според мен, грешиш !

Първо защото резултатите от последните избори те опровергават РЕШИТЕЛНО, още повече, е той е познато лице от доста време т.е. не може да се приеме аргумента: "Ми то ако хората знаеха !", понеже хората знаеха !

И второ защото дори и да приемем някоя конспиративна теория за неговото премиерство, то явно хората, които са го издигнали на този връх са преценили, че има определени качества, според които явно става за ПОЛИТИК, от по-нов и близък до хората тип (в пълен противовес на всички досега, и царя и Станишката и дори и Костов), а на такива хора (ако приемем, разбира се, че ги има, МОЖЕШ да имаш доверие). ;)

А няма ли да е по-добре, на базата на този факт - у нас има новини на малцинствен език по държавната телевизия - да поставим искане и да упражим натиск към съседните дръжави в които има български малцинства (вкл. Турция) да осигурят новини на български по държавния си телевизионен канал?! Няма ли това да е по-добър ход за българите от спирането на една десет минутна емисия, която никой не гледа?!

host - за справка как се правят съкращения в ДА у нас питай... Ники Василев... за последния си четири годишен мандат Ники Маус отчете съкращение на над 10000 държавни служители ако не ме лъже паметта... Та ако той е съкратил 10000 и сегашните ни управляващи са съкратили още повече от 10000 - то питам се кой изобщо работи в ДА?! Със същите статистически хватки точно преди изборите БСП се похвалиха, че по време на управлението си били създали намсиколко хиляди нови работни места... което чисто технически е абсолютно вярно. Но съотнесено към броя на закритите работни места - картинката вече не е за хвалене... та така. Съкратихме държавните агенции и какво направихме със служителите им? Уволнихме ги? Пратихме ги на пазара на труда?! Да бе... Нямаме вече държавна агенция за младежта и спорта... но имаме Министерство...

Ти да видиш каква каша е в митниците, ще се смеете с цяло гърло. ББ е толкова политик колкото Доган българин...И това което повечето хора мислят че е близост до простичкия народ при него е селения не добре създадена политика :Х

очевидно има толкова заслепени фанатици на Бойко, че дори и ако им се изсере в чинията, ще си го хапнат сладко-сладко докато е топло, и ще са твърдо убедени, че това е най- ама най-вкусното ястие във Вселената... и ще убеждават и околните с талибански плам в това...

Ти да видиш каква каша е в митниците, ще се смеете с цяло гърло. ББ е толкова политик колкото Доган българин...И това което повечето хора мислят че е близост до простичкия народ при него е селения не добре създадена политика :Х

очевидно има толкова заслепени фанатици на Бойко, че дори и ако им се изсере в чинията, ще си го хапнат сладко-сладко докато е топло, и ще са твърдо убедени, че това е най- ама най-вкусното ястие във Вселената... и ще убеждават и околните с талибански плам в това...

Не говори такива неща, че съм учил как се прави психологически портрет само по лексиката на даден човек, и в твоя случай... не е добре.

:) А иначе весела тема отвсякъде !

Нека да ви питам тогава всички критици, къде бяхте на изборите, защо не издигнахте ваш човек, защо не агитирахте за вашите хора, защо ББ е премиер и защо ГЕРБ спечелиха изборите, защо след като ВИЕ сте толкова прозорливи и трудни за заблуждаване, не разказахте на всички какъв е ББ и за кой да гласуват,... и защо в крайна сметка не вземете нещата във ваши ръце и да оправите най-после нещата - виждам, че за всичко имате решение. :rolleyes:

А за мен ББ е най-малкото зло (или другоче казано - най-добрия ПОЛИТИК в момента), до което всъщност е сведена ролята ни в демокрацията, да избираме най-малкото зло !

П.П. И нека да кажа. Не е лошо да се критикува политиката, но това от както свят светува се прави във всяка себеуважаваща се кръчма, и ЯВНО самото критикуване само по себе си нищо не решава... А пък когато някой само критикува и нищо друго, това вече си е диагноза или професия и в двата случая незавидна.

Я ми направи един психологически портрет на база на лексиката ми, моля. Интересно ми е, сериозно.

Можеш да се обърнеш към проф. Минчо Драганов, ако толкова ти е интересно - още преподава гледам.

Я ми направи един психологически портрет на база на лексиката ми, моля. Интересно ми е, сериозно.

п.с. - ясно... държиш на принципите си - приказваш си, ама ако опре до защита на приказките с действия... изтриваш си ръцете с някой друг :)

та на мен може и да не направи портрет, но на себе си - направи блестящ.

host-e залагаш на брадва на МВР от Бойко?!?!?!?!?! По-грешен залог от това здраве му кажи...

@ov3rm4n - принципно съм съгласен с теб, особено по темата, но каква беше алтернативата ? И кой да изберем сега?

За мен единствената алтернатива е Костов , но според теб , дали щеше да има промяна в "самолета" който е без пилот сега ?

ББ е една тъпа милиционерска мутра! И няма хал хабер - какво и как трябва да се направи. Лошото е, че даже в неговия "сегмент" - пак е леш!

@Светлия - криза в БГ не виждам да има. Това са извинения! Изкуствено създадена ситуация.

Какво се промени в БГ от септемви 2008 до сега ? Ми само това че се тръби NON STOP как има криза и бла бла , само по Банките се усеща, но там е ясно и трябваше и без криза да се затегнат критериите до МАКС!

Криза си има не е само мит, а и тепърва догодина ще става не мит с кренвирш, а с цял шпеков салам... Добре поне, че взеха да се усещат да говорят за излизане от кризата и подобряване, защото един умен финансов министър дори да вижда криза никога няма да тръби за такава, защото сам ще си я докара, че и с по-голям шпеков салам... Щото от тва пищене за тая криза като всеки реши да си стиска стотинките, банките вдигнат лихвите по кредитите и затегнат кредитирането на бизнеса=> намалее стокообмена и хоп - криза

Не говори такива неща, че съм учил как се прави психологически портрет само по лексиката на даден човек, и в твоя случай... не е добре.

:) А иначе весела тема отвсякъде !

Нека да ви питам тогава всички критици, къде бяхте на изборите, защо не издигнахте ваш човек, защо не агитирахте за вашите хора, защо ББ е премиер и защо ГЕРБ спечелиха изборите, защо след като ВИЕ сте толкова прозорливи и трудни за заблуждаване, не разказахте на всички какъв е ББ и за кой да гласуват,... и защо в крайна сметка не вземете нещата във ваши ръце и да оправите най-после нещата - виждам, че за всичко имате решение. :rolleyes:

А за мен ББ е най-малкото зло (или другоче казано - най-добрия ПОЛИТИК в момента), до което всъщност е сведена ролята ни в демокрацията, да избираме най-малкото зло !

П.П. И нека да кажа. Не е лошо да се критикува политиката, но това от както свят светува се прави във всяка себеуважаваща се кръчма, и ЯВНО самото критикуване само по себе си нищо не решава... А пък когато някой само критикува и нищо друго, това вече си е диагноза или професия и в двата случая незавидна.

Можеш да се обърнеш към проф. Минчо Драганов, ако толкова ти е интересно - още преподава гледам.

Пич като пишеш прочиай си го по веднъж да видиш какви глупости пишеш... ГЕРБ спечелиха изборите, защото народа е отчаян от всички други и се надява на новото... Ти изборните резултати за качествено мерило ли го имаш?!?!? Царя като спечели той ли беше най-добрия избор? Защо не сме издигнали наш кандидат :blink: :wacko: Ти ли щеше да ни спонсорираш? Да вземем нещата в наши ръце?? Военен преврат да спретнем освен а? Щото аз друг начин не виждам... То в политиката така се влиза - искаш, имаш някоя друга идея и хоп - там си :wacko:

За референдума както каза някой, направо трябваше да си ги махнат без излишни референдуми

Guest Rumbata
За референдума както каза някой, направо трябваше да си ги махнат без излишни референдуми

Напротив, трябва да се вдигне олелия до бога.

Болен в последните месеци е станал по-нисък от тревата, твърдият електорат на Атака недоволства и само така може да се спечели някоя червена точка. С една дума - видите ли кой свали турските новини!

Иначе на мен изобщо не ми пречат.

МВР е едно от местата плачещи за съкращения. ДА специално мога да ви гарантирам, че е изключително положително, че са ликвидирани. Не бих си позволил обаче спекулация с щата на новто министерство. Камо ли на другите. Данните не са ми известни.

Митниците...слушам за кашата. Щото слушам за хванат митничар който е фалшифицирал документи на криминално проявени.

А и не разбирам още нещо. Каква е таз радост от вдигането на шум за неща които просто трябва да се вършат. И то не кой знае какви. От всичко да се прави новина.

Тук новината не е новините на турски, ами въпроса за преструктуриране на БНТ 1 и БНТ Сат. Това вече е съществен въпрос. Кой ще се занимава с него... докато други се плюнчат с патриотщина на думи, а не на дела...хм. Ами цифрофизацията, която ще е изцяло частна и без много ясни - за мен - механизми за контрол от страна на държавата?!

МВР е едно от местата плачещи за съкращения. ДА специално мога да ви гарантирам, че е изключително положително, че са ликвидирани. Не бих си позволил обаче спекулация с щата на новто министерство. Камо ли на другите. Данните не са ми известни.

Митниците...слушам за кашата. Щото слушам за хванат митничар който е фалшифицирал документи на криминално проявени.

А и не разбирам още нещо. Каква е таз радост от вдигането на шум за неща които просто трябва да се вършат. И то не кой знае какви. От всичко да се прави новина.

Тук новината не е новините на турски, ами въпроса за преструктуриране на БНТ 1 и БНТ Сат. Това вече е съществен въпрос. Кой ще се занимава с него... докато други се плюнчат с патриотщина на думи, а не на дела...хм. Ами цифрофизацията, която ще е изцяло частна и без много ясни - за мен - механизми за контрол от страна на държавата?!

Аз не казвам, че не е плачещо за съкращения МВР, но от ББ там съкращения... Абсурд. Даже вероятно нови хора и звена ще назначи там...

...п.с. - ясно... държиш на принципите си - приказваш си, ама ако опре до защита на приказките с действия...

И аз с тоя номер се пробвам да ми направят диагностика на колата, ама не минава - хората са прости, искат пари ! :)

П.П. Пък ако си сериозен и отделиш 500 лева за мен, ще получиш прекрасен (като професионализъм само) портрет (само на база твоята лексика). После можеш да го провериш, ако искаш и ще се учудиш на достоверността му. ;)

Ако направи това и имайки предвид сегашното му поведение - ще го видя утре как ще го раздава шефски при СЛ & Ку-Ку Бенд - е готов да си ходи при другите "разбирачи". Надявам се екипа около него да има увереност и да му обясни, че няма "недосегаеми" в държавните пера освен социалните плащания (просто те идват последни за рязане) и трябва твърдо да се действа.

А и още нещо... тия комунистически заемки "да видите вий ако" "ама знайте ли, че ако" "да ама..." "да не ви казвам" стига..., нека си говорим кой каквото му е на душата и каквото си знае. Такива недомлъвки вървят само при безполовост - политическа - присъща вярвам само на т.н. "политическа класа". Нека не се принизяваме до нея.

:) Понеже гледам, че работата се обърна на ББ тема, защо не я караме по направо.

Нека всеки, който критикува и се оплаква от нещо, да каже конкретно, какво или кое го засяга лично, което е в компетенциите на ББ като премиер и което, ако беше друг избранник на народа (вашия примерно) би направил отдавна и с лекота !

Edit:

Я кажи честно даваш ли интервюта в рубриката Малкия коментар на БТВ? Даваш нали, ама да му се не види все другите интервюирани изръсват по нещо по-смислено и не те излъчват... Ей лоши хора бе тия БТВ...

:) Сега сигурно си мислиш, че си толкова остроумен, че си готов за шампион по (каквото и да е). :lol:

От толкова много акъл (само вие двамата с ov3rm4n сте колкото за 1-2 милиона нормални човеци) що не вземете вие властта и всичко да оправите :confused

А и се чудя как такива като ВАС си губят безценното време да пишат хиляди и хиляди постове по форумите, пък разни блейки като ББ, от милионер е на крачка от това да стане милиардер и то на наш гръб... и то въпреки безценните ВИ съвети, и то въпреки безценната ВИ критика и оплаквания. ;)

:) Понеже гледам, че работата се обърна на ББ тема, защо не я караме по направо.

Нека всеки, който критикува и се оплаква от нещо, да каже конкретно, какво или кое го засяга лично, което е в компетенциите на ББ като премиер и което, ако беше друг избранник на народа (вашия примерно) би направил отдавна и с лекота !

Я кажи честно даваш ли интервюта в рубриката Малкия коментар на БТВ? Даваш нали, ама да му се не види все другите интервюирани изръсват по нещо по-смислено и не те излъчват... Ей лоши хора бе тия БТВ...

Аз критикувам и се оплаквам и конкретното нещо, което ме засяга лично е видгането на минималните осигурителни прагове, което допълнително ще ми влоши резултатите от дейността.

А причината бат' Бойко да стане премиер е, че малоумният български народ никога не е следвал някаква нормална последователност при избора си на управление и единствената логика, която се прилага е "само да не са сегашните" - БСП(95) - ОДС(97) - НДСВ(01) - БСП(05) - ГЕРБ(09). Може ли да си толкова зле, че само два мандата, след като си изгонил насилствено комунистите от парламента да си ги избереш доброволно пак!? Тази тенденция се запазва и в момента - на всички е ясно, че доверието в правителството на ББ е спаднало значително след изборите. И като се има предвид, че нямат и мнозинство - може да стане така, че това да е първото правителство от много време насам, което да не успее да си изкара мандата...

А принципно съм и против провеждането на референдуми в България, камо ли пък малоумен референдум като тоя. Референдумът е един принципно много справедлив инструмент на пряката демокрация, но положителен ефект от него може да се очаква само в държави с развито гражданско общество и висока култура на електората. Да се дава такава власт в ръцете на Бай Ганьо хич не е добра идея...

, но положителен ефект от него може да се очаква само в държави с развито гражданско общество и висока култура на електората. Да се дава такава власт в ръцете на Бай Ганьо хич не е добра идея...

A кой е казал, че трябва ефекта да е положителен? От грешна концепция изхождате ;) Какво си избират хората няма значение, въпроса е, че те са си го избрали.

Компетентни, умни, граждани, селяни... няма никакво значение. Има значение, че каквото си изберат за тях си е. Дали е добро или лошо - не всеки е пророчица.

Така и така темата се разми, да попитам аз какво мислите за по-интересния казус дали да приемем затворници от Guantanamo bay? Щото за мен това е опит за измиване на ръцете на американците...

Нека да има рефередум ама не за някакви безмислици а за това което наистина ги интересува хората - за мен една държава трябва да се управлява като се допитва до обикновенните хора колкото може повече. Омръзна ми съдбата да ми се решава от 20 човека които не само са забравили че са българи ами са забравили че са и хора. Искам поне веднаж като се провали нещо държавата да кажат ето провали се заради вота на хората, не заради грешката на някакъв идиот с фалцетен глас, защото каквото и да си говорим послените 20 години каквото са направили политиците все е грешно, поне ако бяха питали хората какво мислят можеше поне 1 правилно решение да вземат.

Аз критикувам и се оплаквам и конкретното нещо, което ме засяга лично е видгането на минималните осигурителни прагове, което допълнително ще ми влоши резултатите от дейността.

А причината бат' Бойко да стане премиер е, че малоумният български народ никога не е следвал някаква нормална последователност при избора си на управление и единствената логика, която се прилага е "само да не са сегашните" - БСП(95) - ОДС(97) - НДСВ(01) - БСП(05) - ГЕРБ(09). Може ли да си толкова зле, че само два мандата, след като си изгонил насилствено комунистите от парламента да си ги избереш доброволно пак!? Тази тенденция се запазва и в момента - на всички е ясно, че доверието в правителството на ББ е спаднало значително след изборите. И като се има предвид, че нямат и мнозинство - може да стане така, че това да е първото правителство от много време насам, което да не успее да си изкара мандата...

А принципно съм и против провеждането на референдуми в България, камо ли пък малоумен референдум като тоя. Референдумът е един принципно много справедлив инструмент на пряката демокрация, но положителен ефект от него може да се очаква само в държави с развито гражданско общество и висока култура на електората. Да се дава такава власт в ръцете на Бай Ганьо хич не е добра идея...

А твоята логика при избора на правителствата, както ги представяш, каква щеше да е? А, да, сетих се - ти просто нямаше да гласуваш. То и за тва после се върнаха БСП на власт, защото младите, а и не чак толкова младите хора се разочароваха, с право и то, от предните правителства, надеждата, която носеше СДС беше брутално попарена и хората решиха да не гласуват (то не че имаше и за кой тогава) и логично пенсионерите си избраха БСП-то...

Доверието в ББ може да е спаднало, но не толкова, че да се преизбират правителствата. На повечето им е ясно, че нещата отиват на добре, само вие, които така и така никога не сте намирали нещо добро в действията на управляващите продължавате да недоволствате.

Това, че вдигнаха минималния осигурителен праг си е съвсем логично - не може да искате повишение на заплатите, а да продължавате да се осигурявате на 200лв, как ще стане тая? Вярно, още не са увеличили заплатите, но съм сигурен, че догодина ще има и такова. Още повече, че сигурно 90% от хората се осигуряват на минималната, а реално получават в пъти повече.

Иначе ви е много лесно да критикувате. То винаги е било лесно. Много ми е чудно само, кой друг можеше и имаше воля да свърши това, което ББ върши?

е хайде избройте какво точно е свършил ББ де - какво е свършил, което друг нямало било да има воля да свърши... хайде де?

host - МВР вече се раздува: възстановява се ГДБОП... В момента сме дъжавата в ЕС с най-много полицаи на глава от населението. Без това да означава, че имаме най-малката престъпност и най-високата разкриваемост на престъпленията.

Да не говорим за други интересни казуси около МВР. Като например връщането на СРС операциите срещу служители на МВР... обратно в МВР. А бяха изнесени в ДАНС - не може да очакваш МВР да разработва МВР, наивничко е някак си. Закриване на комисията за контрол на СРС и връщане на контрола над СРС обратно в МВР... тоест - очакваме крадеца да контролира крадеца... опити за прокарване на промени в ЗЕС, които да им дадат практически безконтролен достъп до трафичните данни на гражданите... ей такива ми ти интересни промени в МВР и правомощията му... А ти очакваш съкащения там... има да чакаш...

Сега като разбрах и колко ще струва този ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важен референдум, затвърждавам позицията си срещу него! БСП направиха доста добро изказване и са прави.

То и прословутия ББ знае това , ама прави "политика" ;)

@Светлия, нямам представа защо толкова ревностно защитаваш ББ, но малко прекаляваш с тона. ;)

ПП - Отново казвам, че трябва да бъдат махнати новините без много шум...

Яне Янев съзря идеята за приватизация чрез референдум. Бахти....

A кой е казал, че трябва ефекта да е положителен? От грешна концепция изхождате ;) Какво си избират хората няма значение, въпроса е, че те са си го избрали.

Компетентни, умни, граждани, селяни... няма никакво значение. Има значение, че каквото си изберат за тях си е. Дали е добро или лошо - не всеки е пророчица.

За мен е много важно ефектът да е положителен, защото бизнесът ми зависи пряко от глупостите, които сътворяват. И ако се разчита на милионите цигани и селяндури без основно образование и пенсионери, за които най-важното нещо в света е да пътуват безплатно в рейса, да взимат правилни, логични и последователни решения - не виждам как ще стане. Няма по-сигурен начин да се баталясаме окончателно, от това да се въведе някаква форма на пряка демокрация.

А твоята логика при избора на правителствата, както ги представяш, каква щеше да е? А, да, сетих се - ти просто нямаше да гласуваш. То и за тва после се върнаха БСП на власт, защото младите, а и не чак толкова младите хора се разочароваха, с право и то, от предните правителства, надеждата, която носеше СДС беше брутално попарена и хората решиха да не гласуват (то не че имаше и за кой тогава) и логично пенсионерите си избраха БСП-то...

Доверието в ББ може да е спаднало, но не толкова, че да се преизбират правителствата. На повечето им е ясно, че нещата отиват на добре, само вие, които така и така никога не сте намирали нещо добро в действията на управляващите продължавате да недоволствате.

Това, че вдигнаха минималния осигурителен праг си е съвсем логично - не може да искате повишение на заплатите, а да продължавате да се осигурявате на 200лв, как ще стане тая? Вярно, още не са увеличили заплатите, но съм сигурен, че догодина ще има и такова. Още повече, че сигурно 90% от хората се осигуряват на минималната, а реално получават в пъти повече.

Иначе ви е много лесно да критикувате. То винаги е било лесно. Много ми е чудно само, кой друг можеше и имаше воля да свърши това, което ББ върши?

Батка, нещо си се объркал. Няма избори, на които да не съм гласувал. Надеждата беше брутално попарена, само за тези дето гласуват за да "им вдигнат заплатите". Те ще са разочаровани и сега, защото заплатите не са нещо, което се вдига ей така - "Вдигайте заплатите!". Толкова произвеждаме - такива са ни заплатите. Ти си от същата група "Верно, още не са вдигнали заплатите, ама обещаха догодина да ги вдигнат" :laughing:

А нещата отиват на добре основно заради настъпващото подобрение на международните пазари, не заради някакви конкретни действия на Бат' Бойко... Както и да е - закъснявам, а трябва да се работи, защото ако не се работи има да чакаме цял живот "да ни вдигнат заплатите"...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...