Guest Rumbata Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Според мен това е пълна глупост! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 За някои неща просто не можеш да правиш референдуми... например какво би станало ако направим референдум за намаляване на данъците на 50%? или референдум за затваряне в лагери на всички хомосексуални? Нали ви е ясно какъв ще е резултата от такива референдуми? За далеч по-важни решения не направиха референдум, сега за новините на турски ще правят... А ако бяхме направили референдум за влизането ни в НАТО - какъв щеше да е резултата?! А за влизане в ЕС? Ясно ви е какъв щеше да е резултата, нали? Чиста проба популизъм за отвличане на вниманието на хората от реалните проблеми, с които ББ не може да се справи. Като например резила, който предстои, с кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар... Това не е България, там трудно ще скриеш кой си и с кого си свързан - хората в европарламента вече питат и то задават конкретни въпроси за миналото й, за връзките й... за конфликти на интереси... все интересни въпроси за които в България може и да минава да се правят на ударени, но там ще им е по-трудно... или тоя взрив на престъпленията напоследък - само за ден - кусурнайсе обира, грабежи, престрелки... и естествено на ББ веднага му се привидя заговор срещу него - нарочно сега станали тия грабежи... някой ги е накарал сега да ги направят... а всъщност просто се връщаме към времената, когато той беше секретар на МВР... Във всеки момент на слабост всяка власт прибягва към подобни популистки хватки, за да оцелее... но от друга страна е хубаво, че подкрепи Атака - сега и на децата трябва да им е станало ясно що за политик е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Бърза справка да не стават грешки > референдум Не може да се провежда по въпроси свързани с : 1. Изменение и допълнение на Конституцията на РБ 2. Въпроси от компетенцията на ВНС 3. Въпроси на държавния бюджет и данъчното облагане 4. Въпроси от компетенциите на съдебни органи 5. Въпроси от компетенциите на Конституционния съд 6. Въпроси за решаването на които със закон е предвиден специален ред Грозно е да се самоцитира човек, но по-добре от колкото да го пиша наново ______________________________________________________ това е само реверанс към Доганя да си развее турския чеп...извинете, байряк и да почне да говори сега с поучителен тон, размахвайки пръст за "омразата", за "етническата карта". Това е един крайно подмолен и угоднически ход. Не се заблуждавайте от него. Че Сидеров желае такова нещо - нормално, той няма политически аргументи за да е във фокуса на общественото мнение, само конфронтация би го извела напред, но другите субекти зад това нещо... защо правят такава услуга на Доган... Въпроси с интересни отговори. Дали просто не трябва да се направят емисии на арменски, турски, цигански и иврит по 10 мин всяка в 15:00 и 00:00 - да се запуши устата на всеки псевдо борец за свобода и равенство. А ние ще сваляме, ще забраняваме и даваме поводи на знайни и не дотам знайни стратези да се упражняват върху търпението на българското общество. Колко полезно да се влезе в една така "етно" полемика точно 3 месеца преди края на финансовата година, преди да лъсне угодниченето с Гоце по енергийни и политически проекти, преди БарЕката да приема истинската си форма, преди доста играчи да започнат наистина да играят в политическия ни мир... Не, дай ни на нас една хубава псевдо полемика по въпрос без никакво съществено значение, но с много удобно отклоняване на вниманието. Нека се изредят всички скопени мислено патриоти пред мазното задоволство на шепата глашатаи на нашата мила мюсюлманска съседка... Нека... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 По се бих съгласил на един референдум , относно проекта Бургас - Александрополис... @ov3rm4n е АБСОЛЮТНО прав!!! Почват да стават смешни... То от сума години има новини на турски, те сега се сетили!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Според мен ББ иска да си гарантира рахатя от страна на Болен Сидеров и му угажда на прищевките... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 така е. защото се клати. РЗС се разсъхна (напълно очаквано) - ДСБ и СДС вече открито влизат в конфликт с ГЕРБ за определени законопроекти и е очевидно, че няма да може да разчита на тях на 100%... остава му само Болен, който навсякъде тръби, че каквото и да стане е зад ГЕРБ... но си има цена неговата подкрепа... от друга страна - голите предизборни обещания/лъжи лъснаха - питайте животновъдите и земеделците... преди изборите им обеща Света, макар да беше наясно, че пари няма да има за тези обещания, сега те си търсят обещаното... и лафовете за комунистите не минават, защото и при комунистите се знаеше, че пари за тях няма и няма и да има. ако сега се яви ГЕРБ на избори надали ще получи подкрепата която взе на последните. защото то всъщност не беше дори подкрепа за ГЕРБ, а гласуване против ДПС-БСП-НДСВ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Глупост казваш. И от коя гледна точка точно мислиш, че е глупост ? За огромна част от българите това не е глупост, а напротив. За повечето от останалата част от народа им е все едно. И според мен никак не е "глупост" ПОПУЛИЗМА. И ov3rm4n, няма власт на нашата планета, от преди 5000 години до сега, която да не ползва популистки техники. Чудя се понякога, какво си мислим, че представлява политическата власт - не само у нас, а където й да е - там няма принципи, освен един, няма скрупули, няма и морал (освен привидни принципи, скрупули и морал, като за пред хората)... Това което можем да очакваме от една власт е, поне за пред хората да прави нещо за народа, така да го кажем - защото другия вариант на една власт е дори и това да не прави... Както беше последната такава у нас ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Ами то и вкарването на хомосексуалните в лагери не е глупост за ОГРОМНА част от народа... Да направим референдум за това ли?! Глупости. Че аз не съм видял още ГЕРБ да са направили нещо?! Освен пред всеки изпречил им се микрофон да обясняват как БСП и ДПС били изхарчили парите и как щели министри да влизат в затвора... Ама колко може да го повтаряш това на хората, преди да им писне и да те попитат: "Добре, разбрахме, стига повтаря нещо, което много добре всички знаем... Дай да видим какво правиш ТИ, за да оправиш положението?! И колко министъра вкара в съда за половин година?" Истината е, че държавата е на автопилот от изборите насам... но не може да кара вечно на автопилот. Предстои катастрофа и то грандиозна... щото няма пилот в самолета... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 ...Истината е, че държавата е на автопилот от изборите насам... но не може да кара вечно на автопилот. Предстои катастрофа и то грандиозна... щото няма пилот в самолета... Бъркаш и то много сериозно, но вместо да спорим, времето ще покаже ! ...Че аз не съм видял още ГЕРБ да са направили нещо?! ... Ами сложи си макроикономически очила тогава. Мислещ човек, не може да очаква 6 месеца след поемането на управлението на една държава от ново правителство, към него да потече манната небесна - да му скочи стандарта в пъти, примерно... Започва се от макроикономическите показатели и ако там нещата се задържат и яървят добре, ще се усети от всеки след ГОДИНИ ! А за мен новини като тази: ...За първи път през октомври България е страната с най-нисък политически и финансов риск в региона в сравнение с държавите на Балканите и Прибалтика, съобщи финансовият министър Симеон Дянков. Той посочи, че рисковата премия за България - т. нар. CDS - защита от неплатежоспособност на държавата, през октомври е 212, за Естония е 229, за Румъния - 280, а за Латвия - 553. Този индекс е важен показател за влизане на страната ни в зоната ERM2... са показателни именно за правилна макроикономическа политика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 и остана да уточним на базата на какъв период е изчислен този политически и финансов риск, тази рискова премия... а лафа за времето... изтърка го още царя (който всъщност "кръсти" ББ в политиката)... нормалната практика е да се дава 100 дена толеранс на нова власт, защото 100 дена са достатъчни, за да се направи наблюдение на къде е тръгнала тя и какво може да се очаква от нея. Та викаш на ББ му трябват не 100, а 330, че и повече, за да се ориентра на къде да върви и какво да прави? Колко повече? Години?!? Ми няма кой да му даде години - няма кой да го чака... щото след години ще е късно, твърде късно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 и остана да уточним на базата на какъв период е изчислен този политически и финансов риск, тази рискова премия... а лафа за времето... изтърка го още царя (който всъщност "кръсти" ББ в политиката)... нормалната практика е да се дава 100 дена толеранс на нова власт, защото 100 дена са достатъчни, за да се направи наблюдение на къде е тръгнала тя и какво може да се очаква от нея. Та викаш на ББ му трябват не 100, а 330, че и повече, за да се ориентра на къде да върви и какво да прави? Колко повече? Години?!? Ми няма кой да му даде години - няма кой да го чака... щото след години ще е късно, твърде късно... Колко точно ще ти помогне на базата на какъв период е ? Дори и да е момента оценка - само за деня - пак е показателна ! И за твое съжаление или пък радост, ББ си има перфектното извинение и действителна причина да иска повече, МНОГО повече време - върлува най-дивата глобална криза в последните 100 -на години ! Не ти ли е достатъчно ? А по-горе беше споменал за вкарани в затвора министри... не че ще е лошо де, но от това по-чист популизъм няма. Т.е. за теб едно може, а друго (същото по природата си не може) ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 @ov3rm4n - принципно съм съгласен с теб, особено по темата, но каква беше алтернативата ? И кой да изберем сега? За мен единствената алтернатива е Костов , но според теб , дали щеше да има промяна в "самолета" който е без пилот сега ? ББ е една тъпа милиционерска мутра! И няма хал хабер - какво и как трябва да се направи. Лошото е, че даже в неговия "сегмент" - пак е леш! @Светлия - криза в БГ не виждам да има. Това са извинения! Изкуствено създадена ситуация. Какво се промени в БГ от септемви 2008 до сега ? Ми само това че се тръби NON STOP как има криза и бла бла , само по Банките се усеща, но там е ясно и трябваше и без криза да се затегнат критериите до МАКС! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Нещо конкретно ще кажеш ли, ov3rm4n ? Защото виждам огромно недоволство, но срещу кое точно? Срещу отпуснати пари от евро фондове ли, срещу съкращаване на администрация ли - впрочем залагам на здрава брадва в МВР, което е една от най-неефективните структури в България? За мен проблем е забавянето на промените в данъчната политика и подобряване на бизнесклимата за малки и средни предприятия. Обаче май се измества центъра на конкретната тема, а той си е за новините на "майчин език". ________________ А не знам защо толкова искате присъди ако може без съдебна фаза. Не казвам, че е по-добре да са ненаказани, но няма нищо по-страшно от една съдебна и политическа система действаща на принципа на произвола. криза в БГ не виждам да има. Това са извинения! Изкуствено създадена ситуация. Виж междуфирмената задлъжнялост Виж отпуснатите кредити, виж забавените плащания. Виж ръста на инфлацията. Дали е мит или е мит с кренвирш кризата в България? ________________ За референдума http://ivo.bg/2009/12/16/%D1%82%D0%BE%D1%8...0-%D0%B8%D0%BB/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Колко точно ще ти помогне на базата на какъв период е ? Дори и да е момента оценка - само за деня - пак е показателна ! не, аз за друго питам... а ако се окаже, че оценката включва период от преди идването на батко ти?! За Бойко и перфектните извинения - абсолютно си прав - той ВИНАГИ има перфектни извинения. За каквото и да го попитат. Само извинения има и нищо друго. И много моля - присъдите ги иска Бойко, аз просто припомням обещанията и заканите, които така щедро сипеше. Но едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто - да го направиш. Не аз съм обещавал на обикновените хора, че ще има осъдени министри - напротив, на мен ми е пределно ясно, че НЯМА да има осъдени министри. Както му е ясно и на Бойко, но това не му попречи да лъже по изборите, защото знае че точно това е което искат да чуят хорицата... Къде е това съкращаване на администрацията?!? Закриват се едни комисии и комитети и се отварят други. Преливане на администрацията му викам аз. Типично за периода на зрелия социализъм, ако си го спомняте - тогава така правеха реформи. Школата си е школа. Отпуснатите пари от еврофондовете не са заслуга на Бойко - айде реално малко да гледаме нещата... и друг да беше на негово място, фондовете пак щяха да бъдат оптуснати след правилните стъпки (а за правилните стъпки - за тях няма избор какви са са и как да са - те са ясни, не ги е решавал Бойко)... В МВР брадва няма да дочакаш... МВР е суперминистерството. По-скоро очаквай брадва от МВР. Ще я дочакаш. Забавянето на промените в данъчната политика скоро ще спре. Щото ще спрат промените. И няма да има какво да се забавя, спокойно - времето ще покаже... то показва вече. Подобряването на бизнесклимата нали видя как си го представя Бойко? Като строи банките в редичка пред себе си и им изкомандва "Лихви Дооо-ЛУ!"... Само дето то така не става. Това не е пожарната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Обаче май се измества центъра на конкретната тема, а той си е за новините на "майчин език". Не се измества, а просто се казва ЗАЩО е нужен този референдум точно сега? Нали пари нямаше за глупостти ? Коалицията се разпада и трябват материални и не материални облаги за да получи подкрепа от Волен! Пак казвам , новини на труски има от мнооооого време , та сега стана от обществено значение! Дрън Дрън! @hostВиж междуфирмената задлъжнялост Виж отпуснатите кредити, виж забавените плащания. Виж ръста на инфлацията. Дали е мит или е мит с кренвирш кризата в България? Аз до сега съм нямал инфо за размера на между-фирмената задлъжнялост, така че не е ясно до колко данните са обективни. Отпуснатите кредити се даваха на ВСЕКИ и е нормално когато пазара се нормализира, хората с големи експозиции и големи планове за големи печалби, да не могат да връщат и почват да завличат и малките подизпълнители и т.н. Нали нямаше ръст на инфлация , а се борихме с дефлацията ? Нали казваха как с 1 лв преди, бил по-малко от 1лв сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 ... криза в БГ не виждам да има. Това са извинения! Изкуствено създадена ситуация... Недей така. Бизнеса ми е в недвижимите имоти (целия сектор), не ми казвай, че няма криза. А как е създадена е съвсем отделен въпрос. Не се измества, а просто се казва ЗАЩО е нужен този референдум точно сега? ... Референдума е НУЖЕН, защото ББ прави ПОЛИТИКА, а не сади домати. И правенето на политика, включва ВСЯКАКВИ методи, техники, способи и др. за манипулиране на общественото внимание. Не ми е ясно какво искате, всички други по целия свят политици, да ги ползват..., само наш Бойко не :confused Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Този референдум ми напомня малко за историите около личния живот на Саркози - докато медиите бълваха новини кога е срал и кога е**л и насочваха общественото внимание в тази посока, той си вършеше тихомълком мизериите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 О, боже. Сякаш сме политици и се надлъгваме! Защо на черното-бяло и обратното. Хорица, ЗАКРИХА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ. Вие това зарбавихте ли го. Преливане... ама нека не лъжем поне, да се стараем към обективност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Според мен референдума е излишен. Първо, резултата му е предизвестен и няма никакъв смисъл от провеждането му. Правят го само и само да си имат оправдание за спирането на тази безумица. Да ги спират новнините и да не се занимават с глупости. 1000 пъти по-евтино ще е да седнат няколко юриста да потърсят по коя линия да разкарат новините законно. ББ няма да спечели нови "избиратели" или нови "врагове", ако решението се вземе еднолично вместо с референдум. Като цяло аз лично съм против референдумите, защото съм привърженик на експертната преценка, а не на купчина неграмотни гласоподаватели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Недей така. Бизнеса ми е в недвижимите имоти (целия сектор), не ми казвай, че няма криза. А как е създадена е съвсем отделен въпрос. Точно там е отговора?! Добре, аз пак да кажа - защо не направят референдум за петролопровода? Защо ще наливат маса пара за глупост като тая за която пишем? Turn OFF на новините на турски и това е! Даже щеше да е по - добре да е без обяснения и т.н. Ама нали "ПОЛИТИКИ" правели? Здравеопазването - пари нямало , ама за глупави референдуми - ИМА ?!?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 А няма ли да е по-добре, на базата на този факт - у нас има новини на малцинствен език по държавната телевизия - да поставим искане и да упражим натиск към съседните дръжави в които има български малцинства (вкл. Турция) да осигурят новини на български по държавния си телевизионен канал?! Няма ли това да е по-добър ход за българите от спирането на една десет минутна емисия, която никой не гледа?! host - за справка как се правят съкращения в ДА у нас питай... Ники Василев... за последния си четири годишен мандат Ники Маус отчете съкращение на над 10000 държавни служители ако не ме лъже паметта... Та ако той е съкратил 10000 и сегашните ни управляващи са съкратили още повече от 10000 - то питам се кой изобщо работи в ДА?! Със същите статистически хватки точно преди изборите БСП се похвалиха, че по време на управлението си били създали намсиколко хиляди нови работни места... което чисто технически е абсолютно вярно. Но съотнесено към броя на закритите работни места - картинката вече не е за хвалене... та така. Съкратихме държавните агенции и какво направихме със служителите им? Уволнихме ги? Пратихме ги на пазара на труда?! Да бе... Нямаме вече държавна агенция за младежта и спорта... но имаме Министерство... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Светлия Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 В крайна сметка целта на референдума е оправдана, дори и заради съществуването на теми като тази и на произведените в големи количества, новини, интервюта, дискусии и прочее по въпроса. Демек: Mission accomplished ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Референдума е НУЖЕН, защото ББ прави ПОЛИТИКА, а не сади домати. Haha, BB pravel politika to4no mi prozvu4a kato 4e "sadi domati". BB ne pravi drugo osven da rusi tupizmi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 В крайна сметка целта на референдума е оправдана, дори и заради съществуването на теми като тази и на произведените в големи количества, новини, интервюта, дискусии и прочее по въпроса. Демек: Mission accomplished ! Демек (с тази изконно българска дума поздравявам всички наши сънародници в кърджалийско) - по-важно е да се приказва, приказва, приказва.... а дали се върши реално някаква полезна работа няма никакво значение. Благодаря ти за изключително точното определение на политиката на ГЕРБ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Btw, overman, vqrno vsi4ki do edin sa bokluci, no koi spored teb trqbva da upravlqva ? BB e absurd, taka e. Pitam prosto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.