Jump to content
BulForum.com

HDTV филмите и mkv формат?!

adibas

Recommended Posts

Здравейте, значи имам DVD домашно кино с HDМI-out, телевизора ми също поддържа HDMI картина, имам си и необходимия кабел, проблема ми е следния: Филмите за сваляне в секцията на HDTV са във формат *.*mkv (повечето), а DVD-то не иска да го разчете този файлов формат. Въпроса ми е има ли някаква програма (или нещо, с което да измамя DVD-то), с което да премина към файлов формат напр. *.*avi (което си го чете), да се запазва качеството-HD на картината и пак да си гледам филмите?

Предварително благодаря за помощта и Весели празници на всички!!!

HDMI порт и HD плеър нямат нищо общо.

Ако DVD-то ти подържаше HD филми щеше да си пише на него. HDMI изхода е само за да може да хване хубава нативна резолюция на монитора/телевизора - толкоз.

Здравейте, значи имам DVD домашно кино с HDМI-out, телевизора ми също поддържа HDMI картина, имам си и необходимия кабел, проблема ми е следния: Филмите за сваляне в секцията на HDTV са във формат *.*mkv (повечето), а DVD-то не иска да го разчете този файлов формат. Въпроса ми е има ли някаква програма (или нещо, с което да измамя DVD-то), с което да премина към файлов формат напр. *.*avi (което си го чете), да се запазва качеството-HD на картината и пак да си гледам филмите?

Предварително благодаря за помощта и Весели празници на всички!!!

Така като го излъжеш нищо няма да направиш. DVD плейъра има определена резолюция и bps на филма, които поддържа. Над тези параметри просто няма да ти го пусне, даже и ако ти го покаже на диска.

Единствения варианта да гледаш HD филми на телевизора е или чрез кабел директно от компютъра, или чрез HD-DVD/Blu-Ray дискове на съответният HD/Blu-ray плейър, или чрез някоя от нашумелите наскоро мултимедийни станции, които са си направо като компютър, но нямат монитор и се занимават единствено и само с декодиране и пускане на различни файлови формати, от които и MKV.

Забравих да кажа, че последните устройства започват от 350лв на горе в зависимост от това, което искаш като функционалност. Свързват се с ЛАН/Wi-Fi към компютъра и се пускат файловете директно от споделени папки.

много по-достъпно решение, което не разполага с мрежова функционалност или вграден в корпуса твърд диск.

Според мен ще легне по-евтино и по-удобно да се дадат още 200лв за друг модел, който поддържа мрежа обаче.

Най-евтино ми излезна на мен през D-Sub изхода (като на 99% от CRT мониторите) на лаптопа и кабел за 3лв. Абсолютно всички резолюции са си достъпни с масово използваните видео карти - nVIDIA, ATi, Intel. За другите производители не знам, тъй като не съм позлвал тяхни устройста, респективно и техни драйвери, но ме съмнява да има някакъв проблем.

С Intel имах леки главоболия да направя едни корекции при резолюция 1920x1080, но с DTD Calculator става за нула време.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...