adibas Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Здравейте, значи имам DVD домашно кино с HDМI-out, телевизора ми също поддържа HDMI картина, имам си и необходимия кабел, проблема ми е следния: Филмите за сваляне в секцията на HDTV са във формат *.*mkv (повечето), а DVD-то не иска да го разчете този файлов формат. Въпроса ми е има ли някаква програма (или нещо, с което да измамя DVD-то), с което да премина към файлов формат напр. *.*avi (което си го чете), да се запазва качеството-HD на картината и пак да си гледам филмите? Предварително благодаря за помощта и Весели празници на всички!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 цъкни с десен бутон на файла натисни Rename и промени .mkv на .avi Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 HDMI порт и HD плеър нямат нищо общо. Ако DVD-то ти подържаше HD филми щеше да си пише на него. HDMI изхода е само за да може да хване хубава нативна резолюция на монитора/телевизора - толкоз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 Здравейте, значи имам DVD домашно кино с HDМI-out, телевизора ми също поддържа HDMI картина, имам си и необходимия кабел, проблема ми е следния: Филмите за сваляне в секцията на HDTV са във формат *.*mkv (повечето), а DVD-то не иска да го разчете този файлов формат. Въпроса ми е има ли някаква програма (или нещо, с което да измамя DVD-то), с което да премина към файлов формат напр. *.*avi (което си го чете), да се запазва качеството-HD на картината и пак да си гледам филмите? Предварително благодаря за помощта и Весели празници на всички!!! Така като го излъжеш нищо няма да направиш. DVD плейъра има определена резолюция и bps на филма, които поддържа. Над тези параметри просто няма да ти го пусне, даже и ако ти го покаже на диска. Единствения варианта да гледаш HD филми на телевизора е или чрез кабел директно от компютъра, или чрез HD-DVD/Blu-Ray дискове на съответният HD/Blu-ray плейър, или чрез някоя от нашумелите наскоро мултимедийни станции, които са си направо като компютър, но нямат монитор и се занимават единствено и само с декодиране и пускане на различни файлови формати, от които и MKV. Забравих да кажа, че последните устройства започват от 350лв на горе в зависимост от това, което искаш като функционалност. Свързват се с ЛАН/Wi-Fi към компютъра и се пускат файловете директно от споделени папки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted December 14, 2009 Share Posted December 14, 2009 199лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 много по-достъпно решение, което не разполага с мрежова функционалност или вграден в корпуса твърд диск. Според мен ще легне по-евтино и по-удобно да се дадат още 200лв за друг модел, който поддържа мрежа обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Най-Ефтено е с видео карта и кабел май. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Най-евтино ми излезна на мен през D-Sub изхода (като на 99% от CRT мониторите) на лаптопа и кабел за 3лв. Абсолютно всички резолюции са си достъпни с масово използваните видео карти - nVIDIA, ATi, Intel. За другите производители не знам, тъй като не съм позлвал тяхни устройста, респективно и техни драйвери, но ме съмнява да има някакъв проблем. С Intel имах леки главоболия да направя едни корекции при резолюция 1920x1080, но с DTD Calculator става за нула време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 125лв geforce8600gt преди година сега може и по-малко или по-хубава карта. 20лв dvi2hdmi. corecodec и кво да ти кажа, перфе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 125лв geforce8600gt преди година сега може и по-малко ~50-60лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.