Jump to content
BulForum.com

Проблем с дъно и процесор

gavreto

Recommended Posts

Имам един проблем с това дъно http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=1309. До сега процесора ми работеше на 1045 мгз , но вчера след като го рестартирах ми го разпозна като 2200+ и работеше на 19xx мгз

, мисля че това ми е процесора AMD AthlonXP 2200+(Thoroughbred,.13u) 266 OK защото еверест го разпознава по това Thoroughbred , та много се чудя какъв ще е проблема?

Имам един проблем с това дъно http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=1309. До сега процесора ми работеше на 1045 мгз , но вчера след като го рестартирах ми го разпозна като 2200+ и работеше на 19xx мгз

, мисля че това ми е процесора AMD AthlonXP 2200+(Thoroughbred,.13u) 266 OK защото еверест го разпознава по това Thoroughbred , та много се чудя какъв ще е проблема?

Барал ли си биоса?

биоса не съм го флашвал , мъчех се но не ми даде да го флашна просто излезна някаква грешка , а ръчно точно как да го направя ?

биоса не съм го флашвал , мъчех се но не ми даде да го флашна просто излезна някаква грешка , а ръчно точно как да го направя ?

Аз не разбирам как процесора ще си смени сам честотата.Може флаша да се е умазал нещо.

по принцип процесора работеше на 950 мгз , но съм му вдигнал херцовете от биоса и стана 1045 по нагоре неще , направо ми забива пс-то. Четох в нета за подобно дъно и също правело проблеми не разчитало правелно процесорите и човека сменил някакъв ата кабел и сичко се оправело. При мен дали ще стане?

по принцип процесора работеше на 950 мгз , но съм му вдигнал херцовете от биоса и стана 1045 по нагоре неще , направо ми забива пс-то. Четох в нета за подобно дъно и също правело проблеми не разчитало правелно процесорите и човека сменил някакъв ата кабел и сичко се оправело. При мен дали ще стане?

Ми пробвай брат,макар че каква връзка има Ата кабела с процесора?

Посъветваха ме да преместя ключетата които се намират на дъното и взе че се получи но в момента процесора работи на 1500 +

Не е кой знае каква философия - атлона ти трябва да се пусне на 1800 реални MHZ със 266 шина, която е умножена по две и в дъното се води като 133, намираш джъмпери, които отговарят на 133 шина или от биоса (не ти знам дъното какви възможности за регулиране има).

Множитела ако може да се задава ръчно го даваш на 13.5х и се получава 13,5х266=1795мхз.

Рама го пускаш на колкото мхз е - примерно 400 ако има възможност честотата му да се настройва отделно, ако не няма какво друго да се променяш.

Може да пробваш да подкараш процесора на 166(333)шина - стават 2240мхз и има 90% гаранция че ще работи добре на толкова, както са семроните, които са фабрично клокнати атлони thoroughbred.

Ако объркаш настройките и не ще да стартира вадиш батерииката за 2мин и това е.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...