gavreto Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 Имам един проблем с това дъно http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=1309. До сега процесора ми работеше на 1045 мгз , но вчера след като го рестартирах ми го разпозна като 2200+ и работеше на 19xx мгз , мисля че това ми е процесора AMD AthlonXP 2200+(Thoroughbred,.13u) 266 OK защото еверест го разпознава по това Thoroughbred , та много се чудя какъв ще е проблема? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 Имам един проблем с това дъно http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mother...?ProductID=1309. До сега процесора ми работеше на 1045 мгз , но вчера след като го рестартирах ми го разпозна като 2200+ и работеше на 19xx мгз, мисля че това ми е процесора AMD AthlonXP 2200+(Thoroughbred,.13u) 266 OK защото еверест го разпознава по това Thoroughbred , та много се чудя какъв ще е проблема? Барал ли си биоса? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 Виж колко е точно процесора и си направи ръчни настройки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavreto Posted December 12, 2009 Author Share Posted December 12, 2009 биоса не съм го флашвал , мъчех се но не ми даде да го флашна просто излезна някаква грешка , а ръчно точно как да го направя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 биоса не съм го флашвал , мъчех се но не ми даде да го флашна просто излезна някаква грешка , а ръчно точно как да го направя ? Аз не разбирам как процесора ще си смени сам честотата.Може флаша да се е умазал нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavreto Posted December 13, 2009 Author Share Posted December 13, 2009 по принцип процесора работеше на 950 мгз , но съм му вдигнал херцовете от биоса и стана 1045 по нагоре неще , направо ми забива пс-то. Четох в нета за подобно дъно и също правело проблеми не разчитало правелно процесорите и човека сменил някакъв ата кабел и сичко се оправело. При мен дали ще стане? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 по принцип процесора работеше на 950 мгз , но съм му вдигнал херцовете от биоса и стана 1045 по нагоре неще , направо ми забива пс-то. Четох в нета за подобно дъно и също правело проблеми не разчитало правелно процесорите и човека сменил някакъв ата кабел и сичко се оправело. При мен дали ще стане? Ми пробвай брат,макар че каква връзка има Ата кабела с процесора? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavreto Posted December 16, 2009 Author Share Posted December 16, 2009 Посъветваха ме да преместя ключетата които се намират на дъното и взе че се получи но в момента процесора работи на 1500 + Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Оф ти вярно все едно си от Марс (както пише) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavreto Posted December 17, 2009 Author Share Posted December 17, 2009 Брато ако ги разбирах толкова колкото теб нямаше да кисна из форумите и да ви занимавам , все пак благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Не е кой знае каква философия - атлона ти трябва да се пусне на 1800 реални MHZ със 266 шина, която е умножена по две и в дъното се води като 133, намираш джъмпери, които отговарят на 133 шина или от биоса (не ти знам дъното какви възможности за регулиране има). Множитела ако може да се задава ръчно го даваш на 13.5х и се получава 13,5х266=1795мхз. Рама го пускаш на колкото мхз е - примерно 400 ако има възможност честотата му да се настройва отделно, ако не няма какво друго да се променяш. Може да пробваш да подкараш процесора на 166(333)шина - стават 2240мхз и има 90% гаранция че ще работи добре на толкова, както са семроните, които са фабрично клокнати атлони thoroughbred. Ако объркаш настройките и не ще да стартира вадиш батерииката за 2мин и това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.