djadomraz Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Хахахаха подобна беше моята реакция за OS X - Yosemite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Settings->Aps->All-> Google Service Framework -> Force Stop -> Clear Data ->Restart. Още докато търсеше мрежата на глобул след въвеждане на пин-а, се появи иконата за ъпдейт и в момента го свалям. След 20 минути ще съм с 5.0 Пробвано на 2 нексуса -5ци, и на двата стана. Довечера в къщи ще го пробвам и на таблета. Тоя номер го пробвах преди два дни и единственото, което постигнах е че ми се отряза достъпа до Play Store. С 300 зора го подкарах отново и се отказах от такива магии. Ама ти да видиш - сега и при мен се получи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Хората с Nexus 5 и Андроид 5 - какви са ви впечатленията? Че имам чувството, че сега батерията ми върви по-бързо. Изключвам първите дни когато го разцъквах да разгледам тук там. Вчера почна да топли докато си браузвах в нета! И то нищо особено като сайтове - стандартните. Няма да коментирам как изглежда сега информацията за батерията. То там вече нищо не се разбира. Тая графика за никъв не става. Нито мога да разбера колко време е минало от последното зареждане, нито какво точно точи батерията. Останала на 20% а ми показва 5 работи на кръст, че сая точили и те не могат по никакъв начин да направят или 100% от потреблението или да доближат % само на използваната част. За какво са тия % там не е ясно, ама не вършат нищо, Не знам, може да е субективно, но с 4-ка та също често преглеждах батерията и затова имам някакви наблюдения като цяло как се държеше телефона, сега за мен е по-бързо точенето ѝ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Факт - батерията пада с около 30% по-бързо. Вярвам, че това може да се коригира след ресетване на телефона, но още не съм го направил. И да, сборът на процентите не прави нито 100, нито остатъка до 100... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Някои хора споменават за проблем с Google Fit и предложение да бъде деактивирано. Ще го пробвам. Освен тов май има и някакъв проблем с рестартиране на приложения на заден план, което също води до източване и май се чака фикс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 фейсбук ми яде батерията на мен, като го махнах и се нормализира. И без това ползвам Г+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Някои хора споменават за проблем с Google Fit и предложение да бъде деактивирано. Ще го пробвам. Освен тов май има и някакъв проблем с рестартиране на приложения на заден план, което също води до източване и май се чака фикс. Със сигурност не ми е в G Fit проблема, деактивирах го минути след като видях, че е инсталиран по default. От вчера изключих локализацията, да видим дали ще има забележима промяна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Днес и аз спрях следенeто къде съм и какво съм. На 4.4.4. Ми работеше всичко BT, gps, wi-fi нон стоп, но бхя му казал да не събира информация къде какво правя. Сега видях, че е почнало да ми се събира информация къде съм бил - от 21-ви. И днес го спрях и него - ще видя сега как ще е батерията. Тъкмо го откачам от зарядното и ще наблюдавам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Хората са направили тестове спрямо кит-кат Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 22 часа - 50%. За сега май е по-добре след спряното следене къде какво правя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 по описания от мен по-горе начин - 5.0.1, докато излезе 5.1 февруари Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 18, 2014 Author Share Posted December 18, 2014 Аз не издържах снощи и го ресетнах фабрично моя. Сега ще видим дали ще се забърза, защото с Лолипоп беше по-бавен отколкото с KitKat. Батерията също беше около 2 пъти по-зле... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 Аз ще изчакам до февруари да видя как ще се държи с новия ъпдейт и как ще кара батерията и може пак да си сложа имиджа с 4.4.4. И ще забравя да ъпдейтвам докато някое приложение без което не мога не ми откаже работа... Изложиха се с тоя 5, ще каже, човек че не не си тестват собствените телефони Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лъчо Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 Аз сложих 5.0 на таблета, и сега го усещам доста по-бавен и батерията бързо си отива, може и да е заради това, че още не съм го реснал след ъпдейта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 18, 2014 Author Share Posted December 18, 2014 Най-вероятно е заради това, но не би трябвало да си ресетваме устройствата като си ъпдейтнем фирмуера!На всичкото отгоре ми затри и снимки, и всичко! Все едно го вадех нов от кутията. Преди също съм ресетвал телефони, но чак до такова ниво, никога не го е оголвало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 18, 2014 Share Posted December 18, 2014 Е то, при ъпдейта нали се рестартира за да оправи приложения едно друго? Между другото четох, че едни от нещата дето фиксват са някакви ресрати, и случай на зануляване на телефона. Може би си изтеглил късата клечка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 19, 2014 Author Share Posted December 19, 2014 Не не, май не ме разбра. Аз умишлено го factory reset-нах. Просто ресет-а беше някакъв тотално зануляващ.Днес и 5.0.1 получих. Да видим 2-3 дни как ще се държи. Ако пак е зле ще го руутна и му слагам каквото си реша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted December 19, 2014 Share Posted December 19, 2014 Днес си инсталнах Андроид Студио. Засега го разучавам, но общо взето съм доволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 27, 2014 Share Posted December 27, 2014 Мисля, че има подобрение с 5.0.1 за батерията. на 54% след 2-я! ден и това при положение, че съм играл на телефона - верно судоку, което не товари процесора, но екрана е пуснат. И то играх тези дни повече от обикновенно, та нещата изглеждат като на нива 4.4.4. Отделно, че сега процентите отговарят само 1 ми се губи в сметките. Т.е като събера кое колко е ползвало + 1 дава остатъка от 100. Започвам да съм доволен. Да видим до кога Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 27, 2014 Author Share Posted December 27, 2014 При мен още е зле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 27, 2014 Share Posted December 27, 2014 Аз съм спрял позиционирането с висока точност, и Google Fit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 28, 2014 Author Share Posted December 28, 2014 Аз Google Fit също съм го изключил, а Location-а ми е включен, но е на Battery Saver режим. Location Reporting ме кефи и не искам да се лишавам.Не знам дали знаете за това:https://maps.google.com/locationhistory/b/0Много е яко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 28, 2014 Share Posted December 28, 2014 https://maps.google.com/locationhistory/b/0 Много е яко. Това е по-скоро страшно. Като се замислиш колко много информация имат за нас гугъл, фейсбук и прочее... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxi Posted December 28, 2014 Share Posted December 28, 2014 И колко много недоброжелатели най-вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 28, 2014 Author Share Posted December 28, 2014 Това е по-скоро страшно. Като се замислиш колко много информация имат за нас гугъл, фейсбук и прочее... Ами те имат информацията, защото аз съм решил да им я дам. Мен лично ме улеснява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.