w00x Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 2 глупави въпроса: 1 При ъпдейти на ОС променя ли се версията на радио модула? 2 Ако не - как мога да разбера коя версия на телефона имам(Nexus S) от всичките варианти? 1. Зависи от ъпдейта. Някои съдържат Radio, други не. 2.1 Изключваш телефона. 2.2 Задържаш Volume Down и Power бутона едновременно. Трябва да буутне във Fastboot. Там ще ти пише версията на Radio-то и SPL/HBOOT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Защото искам да си върна 2.3.6 stock, но не знам кой точно модел е. 9020t или 9020a. Затрих си фактурата с поръчката и сега се чудя... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 Ами виж по коя информация във Fastboot можеш да ги различиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 При регистрацията в Самсунг по IMEI излиза I9020FSTTMB. Но пък като го избера а разглеждане дава Nexus S (Open/Generic GSM) Android Smartphone GT-I9020T - та може и да е T версията. Иначе боот I9020XXKL1 / радио I9020XXKI1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 6, 2012 Author Share Posted January 6, 2012 В интернет има информация как да познаеш кое устройство имаш, гледайки това дето го пише във Fastboot. Това е най-сигурния метод. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 6, 2012 Share Posted January 6, 2012 Аз пък никога не съм си слагал телефона на вибрация без да отключвам екрана. Винаги съм го отключвал и съм го намалят с копчетата за звука. всъщност съвсем случайно открих, че е направено със задържане на power бутона да се избере дали искаш тих или нормален режим Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 12, 2012 Share Posted January 12, 2012 Слагам един малко офтопик пост (ако пречи ще го махна), тъй като новината все пак ми се видя любопитна... Компанията Polaroid представи на CES 2012 в Лас Вегас SC1630 Smart Camera. Особеност на продукта е, че той работи под управлението на операционна система Android. http://www.youtube.com/watch?v=e7b7DNlr0tI&feature=player_detailpage Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Привет, must have apps са различни за различните потребители. Относно ром-овете, http://www.androidbg.com/forum/topic15615-samsung-galaxy-gio.html - тук има тема за смартфон-а Root-ване: http://www.androidbg.com/forum/topic18546-urokruutvane-na-samsung-galaxy-s-gio.html Винаги има риск да си скапеш телефона при руутване или смяна на ром-а. Пиеш едно голямо и се молиш да не се скапе при процедурите Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 15, 2012 Author Share Posted January 15, 2012 Зависи от телефона. Някои модели няма как да се скапят до ниво "тежест за листи". А и скапването не се получава при руутването. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 26, 2012 Author Share Posted January 26, 2012 Така, реших да си ъпгрейдна Gio-to с по-нова версия на Андроид (2.3.5) през Odin. Трябва ли да махам руута за да си го ъпгрейдна? Как мога да си Backup всички приложения? Не можеш да сложиш официален ъпдейт на руутнат телефон. После пак няма да е руутнат. А може и да се прецака повече от това. Затова първо махни руута преди да слагаш официални ъпдейти. Или му сложи официалния ъпдейт, преработен с руут. Ако го намериш. Приложенията можеш да ги запазиш с Titanium Backup, но при такъв ъпдейт, приложенията се запазват така или иначе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 прехвърлих едни бележки от samsung на sony ericsson x8. получиха се файлове с разширение *.vnt въпроса ми е - с какво мога да ги отворя или с какво мога да ги приложа към "бележник", който е за андроид? изтеглих един colornote, но той не ги визуализира както трябва. ::edited:: ей тук са дали програма, с която става преобразуването на vnt в txt. особеното е(поне при мен), че се получава с "влачене" на vnt файловете към vnote2txt.pyw ::edited:: тази colornote не е кирилизирана. някой ще ми препоръча ли бележник, в който може да се използва кирилица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 SwiftKeyX - много добра клавиатура. И струва някакви стотинки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 На мен ли ми се струва, или наистина батерията ми държи абсурдно малко - между 24 и 36 часа? Това нормално ли е, телефонът е samsung 5830i Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 36 часа при сериозна работа си е постижение. Нищо абсурдно няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted March 20, 2012 Share Posted March 20, 2012 pri seriozna rabota < 24h. 36 izkarwa ako samo govorq. :pp izvinqvam se za maimunicata ne sum vkushti Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 20, 2012 Author Share Posted March 20, 2012 По принцип ако говориш, трябва да можеш да изкараш към 3-4 дни. Процесора е слаб, екрана е малък, а батерията е като на предишния ми телефон, който караше по 4-5 дни на едно зареждане само с разговори и изключена Data връзка към оператора. Всичко зависи до софтуера. Ако имаш root си сложи някоя програма като Startup Auditor да видиш какво се стартира като зареждаш и изключи ненужните неща. Сложи си и Current Widget, за да си видиш моментното потребление. След отключване на екрана, при idle, трябва да е към 4-5mAh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 Имам леко гаден бъг,когато слушам музика песните се смесват или прескача само и това много ме дразни.Някакви идеи от какво може да е ? Днес пробвах с песни качени от компа и веднага след това ги пуснах и се получи това "замацване". Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Хм малко двоен пост,но няма нищо Кажете някакъв laucher подобен на Launcher Pro,че тоя на SE ме дразни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 4, 2012 Author Share Posted April 4, 2012 Какво означава "подобен на Launcher Pro"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Да свалих Go Launcher по-добре е от Launcher Pro.Сега сложих и link2sd,защото ми писна от бъгави ромове и се върнах на 2.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
no7 Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Един малко тъп въпрос:понеже ще сменям номера скоро,трябва ли на новата карта пак да правя регистрация в Gmail или нещо подобно?В смисъл какво трябва да направя,след като си сменя картата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 4, 2012 Author Share Posted April 4, 2012 Един малко тъп въпрос:понеже ще сменям номера скоро,трябва ли на новата карта пак да правя регистрация в Gmail или нещо подобно?В смисъл какво трябва да направя,след като си сменя картата? Нищо. Акаунта в Gmail е вързан с телефона, а не с картата. Телефона може да работи и без SIM карта в него. Просто слагаш новата карта и си готов. Няма да усетиш разликата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
no7 Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Нищо. Акаунта в Gmail е вързан с телефона, а не с картата. Телефона може да работи и без SIM карта в него. Просто слагаш новата карта и си готов. Няма да усетиш разликата. Ясно. Мисълта ми беше,че сега като сменям картите от време на време и на втората карта ми дава грешка като пиша паролата в Gmail и не я приема,докато на първата карта няма никакви проблеми.Но ще пробвам пак. Благодаря ти за инфото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Мисълта ми беше,че сега като сменям картите от време на време и на втората карта ми дава грешка като пиша паролата в Gmail и не я приема,докато на първата карта няма никакви проблеми.Но ще пробвам пак. Сигурен ли си, че с втората карта имаш работещ интернет? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 4, 2012 Share Posted April 4, 2012 Нищо. Акаунта в Gmail е вързан с телефона, а не с картата. Телефона може да работи и без SIM карта в него. Просто слагаш новата карта и си готов. Няма да усетиш разликата. Има едни настройки в gmail където си даваш тел. номер (ако искаш) така че да ти смс-ват нещо ако си забравиш паролата за акаунта Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.