Jump to content
BulForum.com

Android OS

w00x

Recommended Posts

Ново 20. Май има приложения, които са free и пак не излизат в маркета. Блокирани са за Бг ли какво?

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Да кажем, че са на база регионална основа. Което важи, колкото и да е тъпо, и за Google Maps... Root => Market Enabler > O2.DE или друг смиселн оператор и проблемът е решен :) На теория най-добре американски оператор тъй като там би трябвало да има най-много приложения.

Знам ,че с market enabler става, но ми се искаше да не руутвам телефона.

Даже амазон аппс хваща, че съм в БГ, нищо, че въведох данни за САЩ. Уж не гледали региона на IP-то, ама явно са почнали и там. Баси да искаш да им дадеш пари, и те да не искат да ти ги вземат. Добре, че има 4pda.ru

На андройд таблет може ли да се отворир сайт с ActiveX? Тоест дали може да се отвори всеки сайт, както на PC?

И някой пробвал ли е таблета на Acer

ink

Много му се чудя, а и е с 3.0 :)

Ново 20. Май има приложения, които са free и пак не излизат в маркета. Блокирани са за Бг ли какво?

Има, да. Ограничени са по много неща. Регион, настройки, телефон, размер на дисплея, версия на операционната система. Всичко, което можеш да се сетиш.

Гуугъл дори могат да ти изтрият програма от телефона ако решат. Без да е нужно да казваш нищо. Връзваш се в интернет и горе в Notification бар-а ти излиза съобщение, че са ти премахнали еди коя си програма поради еди каква си причина.

На скоро махнаха едни програми, защото имаха malware дето крадеше всичката информация и даваше пълен достъп до телефона.

Само се дразня, че приложения, дето са само на Корейски, Китайски и Японски, примерно, се виждат и при нас. Като ще има регионално ограничение, да го направят както трябва.

Това с набирането е малко безмислено след като на десктопа можеш да си сложиш контакт и да го цъкнеш и да го набере.

Cap panel-a на HTC е много удобен също

Шегичка - Верно си Дядо Мраз,но защо да си кича десктопа като коледна елха :laughing:

Виждал съм двама души с така уреден екран и направо се шашкам :blink:

Сега пробвах това което те вълнуваше за набирането - моя хваща само първата буква от името и фамилията.

На Вин мобилето ги намираше където и да са те в името :bgrin:

Шегичка - Верно си Дядо Мраз,но защо да си кича десктопа като коледна елха :laughing:

Виждал съм двама души с така уреден екран и направо се шашкам :blink:

Сега пробвах това което те вълнуваше за набирането - моя хваща само първата буква от името и фамилията.

На Вин мобилето ги намираше където и да са те в името :bgrin:

Някой програми за Dial от Market-а го хващат по същия начин като на Win Mobile. HTC телефоните също.

Ако искаш да ти ги търси така, трябва да си смениш "набирачката".

Дядо ти мраз само заради това си купи Desire HD. Защото не харесваше набирачката на Samsung-a.

Чистия Андроид е още по-зле. Показва само цифри.

Мдаа. Вградения е с минимални възможности. Този, който си сложих покрай Go Launcher Ex сега го пробвах и видях, че търси навсякъде в името или тел номер, ако набираш цифрите.

Но пък май само вградения чисти списъка с пропуснати обаждания, като отвориш call лог-а. За другите трябва да го чистиш на ръка от списъка със съобщения.

Мдаа. Вградения е с минимални възможности. Този, който си сложих покрай Go Launcher Ex сега го пробвах и видях, че търси навсякъде в името или тел номер, ако набираш цифрите.

Но пък май само вградения чисти списъка с пропуснати обаждания, като отвориш call лог-а. За другите трябва да го чистиш на ръка от списъка със съобщения.

Не. И другите чистят. Трябва да им е в настройките. Може просто тоя дето си го свалил да е куц.

Не. И другите чистят. Трябва да им е в настройките. Може просто тоя дето си го свалил да е куц.

Може. Но, четох, че и от Google, са забранили достъп до тази функция от други приложения и, че и други имат този проблем. Споменаха, че единия dialer заобикалял това като викал стоковия и неговия call log, за да се задейства функцията по изчистване, точно заради такова ограничение. Колко е вярно, не знам.

Може. Но, четох, че и от Google, са забранили достъп до тази функция от други приложения и, че и други имат този проблем. Споменаха, че единия dialer заобикалял това като викал стоковия и неговия call log, за да се задейства функцията по изчистване, точно заради такова ограничение. Колко е вярно, не знам.

До сега съм нямал проблеми с чистенето нито на пропуснатите обаждания, нито на съобщенията.

До сега съм нямал проблеми с чистенето нито на пропуснатите обаждания, нито на съобщенията.

Говорим за червената иконка горе нали? Щото dialer one не ми го чистеше на самсунга след като натисна "phone" иконата и се отвори dialer one. А трябваше да го маха, но не... т.е. махаше го в една от по-предните инсталации и не знам кой ъпгрейд на програмата или на самсунга го прецака. 100 пъти рових опциите му - правилно бяха нагласени. Сменях, правих струвах - нищо.

това за подаряването нали не мислиш, че е точно така както изглежда. Просто този телефон е бил с цена 0 ако подпишеш договор за 2 години. Това не е никакъв подарък. Пак си плащаш всеки месец и има доста изисквания. И в САЩ много често правят супер нови телефони 0 долара ако подпишеш за 2 години, не е нещо невиждано. Но ако е смартфон искат да имаш дата план задължително

Че аз кво съм написал. Имаше договор за 2 години. Преподписа пак за две години и му дават апарат и той не е Нокия 1600 :) Тарифния план не е 50, 60 евро - споко ;)

Говорим за червената иконка горе нали? Щото dialer one не ми го чистеше на самсунга след като натисна "phone" иконата и се отвори dialer one. А трябваше да го маха, но не... т.е. махаше го в една от по-предните инсталации и не знам кой ъпгрейд на програмата или на самсунга го прецака. 100 пъти рових опциите му - правилно бяха нагласени. Сменях, правих струвах - нищо.

Да за същото става въпрос. Докато ровех как да го направя, прочетох това, което писах по-горе. Гугъл забранили достъпа до тази функция за външни програми. Може при теб точно това да се е случило.

Да ми е честит новия 2.3.4 :) Сутринта дойде.

Да за същото става въпрос. Докато ровех как да го направя, прочетох това, което писах по-горе. Гугъл забранили достъпа до тази функция за външни програми. Може при теб точно това да се е случило.

Да ми е честит новия 2.3.4 :) Сутринта дойде.

Аз освен да върна на нормалния РОМ и да си го взема и аз..

Нещо друго освен видео на Gtalk-а има ли?

Нещо друго освен видео на Gtalk-а има ли?

Ми тука са описали някои неща. Оправени проблеми по S и One. По-нови версии на 1,2 приложения.

http://www.google.com/support/forum/p/Google+Mobile/thread?tid=3812c1acf93b482f&hl=en

Довечера ще питам моя KIES какво ще ми предложи. :laughing:

Все пак все още съм на 2.2.1 :bgrin:

П.С. И все пак да кажа.

Имах проблем с връзката USB - Android Phone.

След като си инсталирах KIES-а на Вин 7 Проф - вече нямам проблеми :beer:

А уж е ръг енд тръг :rolleyes:

Довечера ще питам моя KIES какво ще ми предложи. :laughing:

Все пак все още съм на 2.2.1 :bgrin:

Хаха. Оптимист :D

Забрави. Това е ъпдейт от Гуугъл само за тяхните устройства. Другите ще получат ъпдейта след 1-2 месеца. Поне.

Днес Андроида МНОГО СЕРИОЗНО СЕ ИЗЛОЖИ. Бях в банката и исках да проверя по една фактура каква сума - един тъп и прост PDF при това от GMAIL! Половин час се борих да го отворя и така и не стана. 5 пъти го свали - после дава грешка че е скапан. Опитах се да го отворя през gmail като html - отваря ми празна страница.

Доказано - в yahoo .pdf-и не се отварят :laughing:

Реших да си проверя новата фактура на ИТД - съдържанието не се поддържа :blink: :blink:

Едно бързо препращане към gmail - готовооо :ph34r:

Днес ми дойде ъпдейта до 2.3.4 за Nexus S.... и цветовете са много по-бледи от колкото бяха :(. Четох, че още на предния ъпдейт 2.3.3 (който го спряха още с излизането) са ги прецакали, и предполагах, че сега са ги оправили..., но не. Все едно имам нормален LCD дисплей, нищо общо със супер амолед картината, която беше с 2.3.2 :(

http://www.google.com/support/forum/p/Google+Mobile/thread?tid=4e66447979a29c95&hl=en

За цветовете казаха, че от Гугъл така се решили, защото темите за Нексус-а били потъмни, и не знам си кво и решили да променят температурата на цветовете. Та това е нарочно направено, не е бъг. И май не искат да го променят. Та може и да изскочи от някъде някакъв фикс за това :)

Edit:

Още малко по темата

сега се губи смисъла на целия супер амолед дисплей. Ако имаш обикновен LCD дисплей ще имаш същата картина и с 2.3.2. Тоест не знам какво са подобрили, но в момента няма никаква разлика дали имаш LCD или super amoled display. Картината е 1:1

сега се губи смисъла на целия супер амолед дисплей. Ако имаш обикновен LCD дисплей ще имаш същата картина и с 2.3.2. Тоест не знам какво са подобрили, но в момента няма никаква разлика дали имаш LCD или super amoled display. Картината е 1:1

Не мога да разбера защо продължаваш да се мъчиш с Фордовете като можеш да ползваш Мерцедес? Някакъв мазохист ли си?

случайно ако не знаеш до скоро айфон в САЩ беше само на един единствен (най-скапания) оператор. От скоро е и на втори. След като не мога да го ползвам, не смятам че ще си смена оператора заради това. Като свърши сделката на АТТ, които купуват Т-Мобил тогава ще си взема Apple

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...