Xeon Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Здравейте, наскоро сглобих една машина и след инсталацията на уин-а срещнах много странен проблем-90% от страниците,които искам да посетя в нета не се зареждат-просто ми изписва,че такава страница няма,докато тя всъщност си е там-пробвах на другата ми машина и няма проблем.Страниците с които имам проблем са най-различни-imdb,sapphire,yahoo,java...Пробвах да спра firewall-a и антивирусната,но това не даде разултат.Страниците се пингват,но дори с ип адреса им пак не става.Уин-а,който ми сложиха,беше някакво XP SP3,но от тип "самоделки",тъй като при инсталацията намери и сложи драйвери за всичко.Позлвам вградената лан карта на дъното-Asus A8V Deluxe rev 2.0,имам и отделна,но не мисля че това ще направи някаква разлика. Някой може ли да каже как да го оправя този проблем ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 На кои доставчик си какви DNS и ползваш ? Ако ползваш рутер си сложи днсите на доставчика а не на рутера. Сега видях че си пробвал по ИП... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted December 6, 2009 Author Share Posted December 6, 2009 На кои доставчик си какви DNS и ползваш ? Ако ползваш рутер си сложи днсите на доставчика а не на рутера. Сега видях че си пробвал по ИП... НА ГГБИТ съм,позлвам един ASUSRX3041 рутер,конфигурацията му не е пипана,откакто си работя с него,DNS-ите,както и ип адреса съм дал да ги взима от DHCP-то,а на компа DNS e на практика gateway-a (192.168.1.1).Пробвах с IE7,FF и Chrome-никакъв резултат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 DNS-ите,както и ип адреса съм дал да ги взима от DHCP-то,а на компа DNS e на практика gateway-a (192.168.1.1).Пробвах с IE7,FF и Chrome-никакъв резултат... Ако ползваш рутер си сложи днсите на доставчика а не на рутера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeon Posted December 6, 2009 Author Share Posted December 6, 2009 Не бях разбрал правилно,направих както каза-сега всичко е ОК.Благодаря много за съвета Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.