Jump to content
BulForum.com

Интернет между 2 компютъра

S.G

Recommended Posts

Проблема е следния:

На 1-вия (която ми играе ролята на сървъра) има инсталиран Windows 7

На 2-рия ХР

----------------------

На първия на втората ланкарта задавам :

ИП:192.168.0.1

Subway:255.255.255.0

На втория компютър:

IP:192.168.0.2

Subway:255.255.255.0

Gateway:192.168.0.1

DNS: 192.168.0.1

Навсякъде четох, че по принцип трябва да имам интернет така, но нямам.... Имам връзка между двата компютъра, но нет нямам... Някой някакви идеи? :)

Впрочем задал ли си на първият компютър да споделя връзка с вторият?

Не чрез "мост", защото повечето пъти това се забранявя от доставчика, защото там се отчита мак адреса на вторият компютър и някак си като плащаш за една връзка, да използваш две, не им се нрави много.

Не знам за windows 7, обаче при мен беше същото на хр-то и се оказа кабела проблема!

Може да тестваш кабела вход - изход жичка по жичка за да видиш да не е прекъснат или буксичките дали са сложени както трябва.

Иначе ако ги свързваш директно (което и правиш май) трябва да направиш crossover кабел, последната диаграма от картинката.

EthernetRJ45A.gif

:)

Явно не съм ти прочел последното изречение! хахаха

Ми провери firewall-а дали ти е разрешил достъп на вторият компютър!

Провери дали си share-нал връзката както казах!

Ако си направил bridge, може и от това да е, обаче тогава нямаше да имаш нет и на двата компютъра, защото ти спират цялата връзка като засечат втора машина да се закача.

Мисля че и при 7 се прави от properties на твойта интернет връзка, долната отметка няма смисъл да я държиш иначе.

От там избираш на коя интернет връзка да подадеш интернет и би трябвало интернета да тръгне.

Поне трябва да е така щом си нагласил айпитата няма да е проблем. :)

20778-internet-connection-sharing-ics.jpg

На ХР -то трябва да се инсталира един IPX protocol и върви без проблеми. Като на долните две полета и на двата компютъра трябва да напишеш DNS към оператора а не към първия компютър. Аз съм така и нямам проблеми.

Аз току що успях да подкарам интернет и на втория комп (който е със ХР) - lil_stenly ти е казал решението на проблема. Интересното беше при мен, че като му зададох да шерне интернета, ми изкара някво странно IP и ми каза да задам на другия комп (този със ХР-то) автоматичен режим на откриване на IP и DNS ;)

Обаче стана друг проблем при мен - компютъра с ХР може да разглежда файлове от компютъра със 7-цата, но не и обратното. Интересното е, че 7-цата въобще не вижда ХР-то :unsure:

На ХР -то трябва да се инсталира един IPX protocol и върви без проблеми. Като на долните две полета и на двата компютъра трябва да напишеш DNS към оператора а не към първия компютър. Аз съм така и нямам проблеми.

WTF?!? :D

Баце изби рибата с тоя си пост :)

Ти ЕксПи-то шернал ли си му нещо, че да го вижда?

http://practicallynetworked.com/sharing/xp...protocols07.gif А за този протокол говорех по-горе.

Повече от ясно беше за всички че говориш за тови протокол въпроса е че въпросния протокол е повече от излишен когато има инсталиран TCP/IP.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...