S.G Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Проблема е следния: На 1-вия (която ми играе ролята на сървъра) има инсталиран Windows 7 На 2-рия ХР ---------------------- На първия на втората ланкарта задавам : ИП:192.168.0.1 Subway:255.255.255.0 На втория компютър: IP:192.168.0.2 Subway:255.255.255.0 Gateway:192.168.0.1 DNS: 192.168.0.1 Навсякъде четох, че по принцип трябва да имам интернет така, но нямам.... Имам връзка между двата компютъра, но нет нямам... Някой някакви идеи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Впрочем задал ли си на първият компютър да споделя връзка с вторият? Не чрез "мост", защото повечето пъти това се забранявя от доставчика, защото там се отчита мак адреса на вторият компютър и някак си като плащаш за една връзка, да използваш две, не им се нрави много. Не знам за windows 7, обаче при мен беше същото на хр-то и се оказа кабела проблема! Може да тестваш кабела вход - изход жичка по жичка за да видиш да не е прекъснат или буксичките дали са сложени както трябва. Иначе ако ги свързваш директно (което и правиш май) трябва да направиш crossover кабел, последната диаграма от картинката. Явно не съм ти прочел последното изречение! хахаха Ми провери firewall-а дали ти е разрешил достъп на вторият компютър! Провери дали си share-нал връзката както казах! Ако си направил bridge, може и от това да е, обаче тогава нямаше да имаш нет и на двата компютъра, защото ти спират цялата връзка като засечат втора машина да се закача. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.G Posted December 1, 2009 Author Share Posted December 1, 2009 Това откъде се прави за споделяне на връзката? Иначе Firewall - а ми е изключен и на 2-та Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Мисля че и при 7 се прави от properties на твойта интернет връзка, долната отметка няма смисъл да я държиш иначе. От там избираш на коя интернет връзка да подадеш интернет и би трябвало интернета да тръгне. Поне трябва да е така щом си нагласил айпитата няма да е проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 На ХР -то трябва да се инсталира един IPX protocol и върви без проблеми. Като на долните две полета и на двата компютъра трябва да напишеш DNS към оператора а не към първия компютър. Аз съм така и нямам проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Аз току що успях да подкарам интернет и на втория комп (който е със ХР) - lil_stenly ти е казал решението на проблема. Интересното беше при мен, че като му зададох да шерне интернета, ми изкара някво странно IP и ми каза да задам на другия комп (този със ХР-то) автоматичен режим на откриване на IP и DNS Обаче стана друг проблем при мен - компютъра с ХР може да разглежда файлове от компютъра със 7-цата, но не и обратното. Интересното е, че 7-цата въобще не вижда ХР-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 На ХР -то трябва да се инсталира един IPX protocol и върви без проблеми. Като на долните две полета и на двата компютъра трябва да напишеш DNS към оператора а не към първия компютър. Аз съм така и нямам проблеми. WTF?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Абе да има там, ко му пречи Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 На ХР -то трябва да се инсталира един IPX protocol и върви без проблеми. Като на долните две полета и на двата компютъра трябва да напишеш DNS към оператора а не към първия компютър. Аз съм така и нямам проблеми. Баце изби рибата с тоя си пост Ти ЕксПи-то шернал ли си му нещо, че да го вижда? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 http://hometechlabs.hit.bg/Articles/WinXP%...%20net/net.html http://practicallynetworked.com/sharing/xp...protocols07.gif А за този протокол говорех по-горе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 http://practicallynetworked.com/sharing/xp...protocols07.gif А за този протокол говорех по-горе. Повече от ясно беше за всички че говориш за тови протокол въпроса е че въпросния протокол е повече от излишен когато има инсталиран TCP/IP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.