mita6ky Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Значи имам 1 хард диск 80 гб, който не е разделян на (C: ; D: ; E:) а си е само C: и е 80 гб, и там съответно е инсатлиран уиндоуса. Бих искал да си ги разделя на части примерно C: да ми е 10 ГБ а D: да ми е 70 ГБ. Опитах с "Disk Manager", които ги разпределя и с още програми, само че в там след като е инсатлиран уин-а и неможе. Абе ... кофти Съгласен съм и на преинсталация стига да се оправят нещата, защото ми казаха някаф пиниз преди да избера каде да се инсталира там с местата на харда мога да правя нови или да трия, но не съм наясно с нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rakita Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 EASEUS partition master - разделя харда без да трие данните (става малко бавно). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita6ky Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 Зареди сега, ще видим какво направи Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Със Acronis също става само че на диск 80GB ще си е мъка. Мястото е прекалено малко за да го делиш... рискуваш да се озовеш в положение да имаш на 3те дяла общо 5гб свободни обаче да не можеш да запишеш файл от 2гб никъде. Ако ти е над 200гб диска да го направиш но на 80 не виждам смисъл. ПС: И е препоръчително операционната система да не ти е на първия дял... него винаги някой може да го замаже по една или друга причина, по-добре на 2рия а първия да е почти празен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita6ky Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 Оправих се благодаря и на 2-ма ви Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Със Acronis също става само че на диск 80GB ще си е мъка. Мястото е прекалено малко за да го делиш... рискуваш да се озовеш в положение да имаш на 3те дяла общо 5гб свободни обаче да не можеш да запишеш файл от 2гб никъде. Ако ти е над 200гб диска да го направиш но на 80 не виждам смисъл. ПС: И е препоръчително операционната система да не ти е на първия дял... него винаги някой може да го замаже по една или друга причина, по-добре на 2рия а първия да е почти празен. Acronis всичко ли разпознава? Че с partition magic единия хард ми го дава BAD и не мога да го пипам Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Acronis всичко ли разпознава? Че с partition magic единия хард ми го дава BAD и не мога да го пипам Не знам с коя версия си... аз не го ползвам но Tedy ми го беше препоръчал аз на свой ред го казах на един приятел и от 2ма им чувам добри отзиви докато аз лично след като съм нагласил дисковете еднократно повече не барам затова и не ми е трябвал. Май преди година бърниках някъде нещо с него но вече нямам спомени... Пробвай го, щом те 2мата са го харесали значи става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lonelycondor Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Най-доброто разделяне става с Hiren's Boot под ДОС. Аз ползвам основно програмата от пакета Acronis Disc Director - много добре разделя дискове на отделни части. Има и други програми в пакета. Програмата е бутваща, записана на отделен CD-R диск и я ползвам, за да не качвам излишни програми, които ще ползвам само веднъж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Има и нещо друго - дос работи с една скорост с харда, уиндоус - с друга. Под дос може да чакаш 2 дена ако ти е по-голям харда и има информация нахвърляна из него Аз бих ползвал буут цд само за нов компютър, който няма ОС и нищо на харда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.