Jump to content
BulForum.com

Проблем с разпределянето на хард диска

mita6ky

Recommended Posts

Значи имам 1 хард диск 80 гб, който не е разделян на (C: ; D: ; E:) а си е само C: и е 80 гб, и там съответно е инсатлиран уиндоуса. Бих искал да си ги разделя на части примерно C: да ми е 10 ГБ а D: да ми е 70 ГБ. Опитах с "Disk Manager", които ги разпределя и с още програми, само че в там след като е инсатлиран уин-а и неможе. Абе ... кофти

Съгласен съм и на преинсталация стига да се оправят нещата, защото ми казаха някаф пиниз преди да избера каде да се инсталира там с местата на харда мога да правя нови или да трия, но не съм наясно с нещата.

Със Acronis също става само че на диск 80GB ще си е мъка. Мястото е прекалено малко за да го делиш... рискуваш да се озовеш в положение да имаш на 3те дяла общо 5гб свободни обаче да не можеш да запишеш файл от 2гб никъде. Ако ти е над 200гб диска да го направиш но на 80 не виждам смисъл.

ПС: И е препоръчително операционната система да не ти е на първия дял... него винаги някой може да го замаже по една или друга причина, по-добре на 2рия а първия да е почти празен.

Със Acronis също става само че на диск 80GB ще си е мъка. Мястото е прекалено малко за да го делиш... рискуваш да се озовеш в положение да имаш на 3те дяла общо 5гб свободни обаче да не можеш да запишеш файл от 2гб никъде. Ако ти е над 200гб диска да го направиш но на 80 не виждам смисъл.

ПС: И е препоръчително операционната система да не ти е на първия дял... него винаги някой може да го замаже по една или друга причина, по-добре на 2рия а първия да е почти празен.

Acronis всичко ли разпознава? Че с partition magic единия хард ми го дава BAD и не мога да го пипам :unsure:

Acronis всичко ли разпознава? Че с partition magic единия хард ми го дава BAD и не мога да го пипам :unsure:

Не знам с коя версия си... аз не го ползвам но Tedy ми го беше препоръчал аз на свой ред го казах на един приятел и от 2ма им чувам добри отзиви докато аз лично след като съм нагласил дисковете еднократно повече не барам затова и не ми е трябвал. Май преди година бърниках някъде нещо с него но вече нямам спомени... Пробвай го, щом те 2мата са го харесали значи става.

• 2 months later...

Най-доброто разделяне става с Hiren's Boot под ДОС. Аз ползвам основно програмата от пакета Acronis Disc Director - много добре разделя дискове на отделни части. Има и други програми в пакета. Програмата е бутваща, записана на отделен CD-R диск и я ползвам, за да не качвам излишни програми, които ще ползвам само веднъж.

Има и нещо друго - дос работи с една скорост с харда, уиндоус - с друга. Под дос може да чакаш 2 дена ако ти е по-голям харда и има информация нахвърляна из него wink.gif

Аз бих ползвал буут цд само за нов компютър, който няма ОС и нищо на харда.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...