Jump to content
BulForum.com

Откраднат Лаптоп

skazy

Recommended Posts

Съжалявам колеги ако темата ми не е за този раздел, но вчера ми разбиха апартамента и ми откраднаха лаптопа...

Нека ако на някой му попадне лаптоп модел:

Dell Vostro A860 със Service Tag: 77RZFJ1

Лаптопа е пуснат за издирване в полицията.Ако някой има информация как може да се проследи нека каже...всички мнения ще са ми от полза.

Благодаря Ви!

bratle 6te ti kaja kak da go nameri6 po lan kartata nali si ima adres vsqka 6te obikalq6 malko i 6te si go nameri6 spox ako ne prosto zabravi.Policiqta nqma da ti pomogne az predi kat mi otkradnaha tela 3 meseca nikav kur a samo za 1 sedmica mogat da go namerqt.I posle kat go nameriha o6te 2 meseca stoe6e v policiqta xaxax.

Съжалявам колеги ако темата ми не е за този раздел, но вчера ми разбиха апартамента и ми откраднаха лаптопа...

Нека ако на някой му попадне лаптоп модел:

Dell Vostro A860 със Service Tag: 77RZFJ1

Лаптопа е пуснат за издирване в полицията.Ако някой има информация как може да се проследи нека каже...всички мнения ще са ми от полза.

Благодаря Ви!

MAC адреса на лан картата не е особено трудно да бъде клониран, но е добро начало. Лошото е, че интернет доставчиците едва ли ще ти предоставят информация до базата си с данни на клиентите си.

ако се разкарвам из офисите на интернет доставчиците и им кажа mac adrress-a, за да следят за него в мрежата им,дали ще ми обърнат внимание?

Съмнявам се колега освен ако не си изкараш заповед от съд че може да ти дадът информация. И както казаха преди малко МАК-а може да бъде подменен или да се ползва зад рутер и тогава пак неможе да се намери.

ако се разкарвам из офисите на интернет доставчиците и им кажа mac adrress-a, за да следят за него в мрежата им,дали ще ми обърнат внимание?

Опитай приятелю!Нищо не губиш.

И дано си намериш лаптопчето.

Успех!

И с мен се случи същото - преди близо два месеца ни разбиха апартамента и ми задигнаха лаптопа. От полицията звъняха да ми искат Мак адреса на лан картата - уж да го търсят, но не разчитам че ще намерят нещо. Мак адрес се сменя точно за 2 минути. Но ако на някой все пак се опитат да му продадат лаптоп Advent 7211 без батерия (забрави ли са да я вземат) да знае, че е краден.

Съмнявам се колега освен ако не си изкараш заповед от съд че може да ти дадът информация. И както казаха преди малко МАК-а може да бъде подменен или да се ползва зад рутер и тогава пак неможе да се намери.

Ами тъй като съм на ГГбит днес ходих в един от офисите им и ги попитах дали може да ми дадът информация какви мак адреси са се свързвали с моята мрежа и ми дадоха само на настолния ми компютър но казаха че само той им излиза че се е свързвал с рутера... дадоха ми тази информация без никакъв проблем... все пак дори и да се смени мак адрес-а аз съм длъжен да пробвам защото все още го изплащам. :)

Колеги, на доста лаптопи не може да се сменя MAC адреса, имал съм такъв и съм виждал още няколко. Между другото в в нашата фирма има подобен случай - преди няколко години, някакъв влиза и продава сравнително изгодно лаптоп (естествено оказва се краден), как е намерен не ми е ясно, но шефа ми е давал доста обяснения в полицията, без да е виновен. В следствие той губи известна сума пари, а собственика си получава машинката...

Благодаря на отзовалите се. Дано се намери все пак направих каквото можах.Сега остава само да се чака... защото надеждата все пак умира последна... и все пак както каза една позната "нека го продадат и с парите свещи да си купят" :angry:

отивай пред пощата в изгрев... на една приятелка и го откраднаха и пуснах тема тук, след което колега каза че е видял такъв да се продава пред въпросната поща... (лаптопа беше доста рядък модел с германски букви на клавиатурата)

само и аз искам да кажа, че идеята с мак адреса на лан картата не е изобщо ефективен ако не вземеш една стълба и един лаптоп и да обикаляш по всички switch-ове на доставчиците защото даже и да успееш да видиш мак адреса някаде изобщо не знаеш каде се намира все едно аз да клонирам мак адреса на саседа на моя компютър 3 пресечки надоло по улицата ако не дойдат със стълбата и лаптопа няма как да ме хванат

Колеги, на доста лаптопи не може да се сменя MAC адреса, имал съм такъв и съм виждал още няколко.

:wtf:

Искаш да кажеш, че ти не можеш да го смениш?

И на мен ми задигнаха от колата един.Пих една студена вода и го изплатих ( беше и служебен :) ).

За МАК-а става, но трябва да се захвани човек дето знае какво и как да търси.След като видиш МАК-а, ще видиш и ИП-то.Като видиш ИП-то, виждаш ISP-то.Отиваш, молиш ги да ги кажат на кой адрес ( адреса където живее клиента ) се подвизава въпросното ИП/МАК.Ако откажат, от полицията могат да го изискат, но ще иска доста разправии.

Разбира се това е в идеалния случай - не е зад рутер, не е със сменен МАК и т.н.

Сменен МАК надали. По-вероятно е да го ползват зад рутер, защото сигурно ще го ползват с Wi-Fi.

Успех в търсенето.

А в кой квартал живееш, че са ти разбили апартамента?

Много са зачестили тия обири с взлом нещо..

В Кичука живея, точно до гимназията Васил Коларов... на мен ми предложиха да потарся в заловни къщи и аукциони... преди 10 мин. се върнах от тези които са на бул. Руски, но нищо... :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...