Jump to content
BulForum.com

Търси се комп. конфигурация

Recommended Posts

Привет, колеги! Имам молба от приятели, да им намеря добро компютърче с подобни характеристики:

Дъно - няма предпочитание към марка, но Gigabyte, ASUS, ASRock са с предимство; основно изискване - безпроблемно функциониране (без подути кондензатори и т.н.);

Процесор - от 2,6 до 3,2 GHz работна честота, за предпочитане Intel (най-вече); по възможност s.775, но ако има хубави предложения на s.478 може да се вземе предвид ;)

РАМ - минимум 1 GB!

Хард диск - от 80 GB нагоре (120, 160, 250 GB - не повече) ;)

Видео карта - задължително да има, ако не отделна, то поне вградена!; с отделен графичен адаптер е предимство, даже за предпочитане; Nvidia или ATI, не е от голямо значение, но задължително изискване е да е с 128 или 256 MB!

Оптично у-во - да има DVD записвачка по възможност;

Кутия - запазена, с добър външен вид ;)

Захранване - 300-350 W (ако е марково, още по-добре).

Определена е цена от 150 до 200 лв. (максимум). За предпочитане е конфигурацията да отговаря на изискванията по-горе, тъй като на никой няма да му се занимава с ъпгрейд, при наличие на по-слаба системка ;) На скоро гледах тук, във форума, много добри предложения, с характеристики подобни на дадените, но тогава не се търсеше такава машина... май винаги е така - ако търсиш няма, ако не търсиш - в изобилие! Очаквам вашите предложения тук, в темата, или на ЛС :P

Здр щом чакаш предложение ето ти едно - отивай в Ера Компютър (или който си изберете) и си земи за тия пари даже по добър от този който си описал и поне ще има гаранция и не се занимавай с глупости да търсиш втора ръка компютър

Извинявам се за офтопика, но не можах да се сдържа .

MC_G я ми направи и на мен една конфигурация : НОВА до 200 лв. от ЕРА или откъдето искаш с еквивалентни на посочените параметри или "по-добри".

Защо подвеждаш човека без да си имаш представа от цените.

Винаги трябва да има някой отворен по темата , и да с по добри параметри и с гаранция е около 262лв , но са НОВИ С ГАРАНЦИЯ , така че човека само ще се набута с 2ра ръка и щом смята да взима комп не мисля че за 50-60 лв трябва да си създаде мн главоболия с тези стари части (това за pesho78 няма как сичко да е фиксирано на 200лв)

Определена е цена от 150 до 200 лв. (максимум).

Първо - бюджета е до 200 лв максимум. Сигурен съм че ако човека разполага с повечко пари изобщо няма да търси употребяван компютър.

Второ - MC_G , за 262 лв от Ера може да се направи конфигурация , само че без оптично устройство или на дилърска цена с включената отстъпка . Ако ти имаш конкретно предложение за тези пари можеш да му напишеш каква конфигурация предлагаш.

Трето - мисля че достатъчно напълнихме темата с излишни постове, затова предлагам да спрем със спора дотук.

Ето една УПОТРЕБЯВАНА маркова конфигурация която аз мога да предложа за този бюджет :

IBM Think Centre

CPU : Intel Pentium4 3 GHz , с.478

MB : i865 , FSB 800 MHz, DDR400,AGP,SATA

РАМ : 1 GB DDR400

HDD : 80 GB

DVD/CD-RW Combo

Video on board

190 лв.

(MC-G ако искаш можем да поспорим на лично дали ще се набута с употребявана, но маркова машина)

IBM Think Centre

CPU : Intel Pentium4 3 GHz , с.478

MB : i865 , FSB 800 MHz, DDR400,AGP,SATA

РАМ : 1 GB DDR400

HDD : 80 GB

DVD/CD-RW Combo

Video on board

pesho78, харесва ми тази оферта, искам да ми я запазиш до петък вечерта, в случай, че има и други желаещи на опашка ;) Иначе към останалите колеги - обявил съм таван на цената, моля да се съобразявате с нея когато ми давате предложенията си! ;) Благодаря предварително!

PC Fujitsu Siemens E620 desktop P4 2.93 GHz/512 MB/40 GB/DVD (s.775,i915,DDR2,PCI-E X16,IDEx1,SATAx2,PCIx2,Com port x 2 ) + Win XP Pro License !!!

Това удоволствие е 149 лв. с ДДС в Изотсервиз. Гаранция - 6 месеца.

Промоцията ще в сила от утре до изчерпване на количествата.

С подходяща врътка и оставащите пари ще го направиш с по-голям диск и DVD-писачка.

Имаш вградено видео и свободен PCI-E x16 слот за бъдещ ъпгрейд. А пък и DDR2 паметта е доста по-евтина от DDR.

На сокет 478:

Celeron-2400 MHz

MB Asrock P4i48

RAM TMTc 512/400 CL2.5

HDD Excelstor SATA 80GB

DVDRW LG White

SVGA nVidia GF FX5500 128/128/TV/DVI

Case синьо-бяла

PSU 350W LC-B350ATX

***150 лв***

Опции:

+ 10 лв става със 768MB RAM DDR400.

+ 10 лв става с процесор CeleronD - 2667 MHz или + 28 лв става с Pentium4 - 2800 MHz.

На сокет 775:

MB Asus (OnBoard SVGA nVidia 6100)

CPU CeleronD - 2667 MHz

RAM 768MB DDR2

Case Dark Silver with front USB 300W супер яка

HDD 80 GB SATA

DVDRW LG White

***200 лв***

Опции:

+ 15 лв става с 1GB RAM DDR2

+ 22 лв става с SVGA nVidia 6600 / 128 / 128 / PCI-E / Silent

За сега идеята за Изотсервиз ми допада най-много ;) Благодаря за което на plameni! Но все пак очаквам още предложения до утре вечерта :)

За сега идеята за Изотсервиз ми допада най-много ;) Благодаря за което на plameni! Но все пак очаквам още предложения до утре вечерта :)

Понеже взех една бройка за служебни цели, се чувствам длъжен да уточня някои параметри, за да можеш да направиш правилния избор.

FSB e 533 MHz, но се оказа, че процесорът e SL8J9 и поддържа 64-битови инструкции.

Паметта може да бъде макс. до DDR2 533, а слотовете за памет са 4.

Работи изключително тихо, почти безшумно.

Отлична офис-производителност, а с добавяне на подходяща видеокарта ще става и за други цели.

Мога да предложа следната конфигурация с половин година гаранция:

CPU: P4 3.0 GHz / RAM: 1GB / HDD: 80 GB / DVD COMBO/ SB: Yes / LAN / VGA: Yes /

Процесор: P4 3.0 GHz

Оперативна памет: 1 GB

Хард диск: 80 GB

Звукова карта: Да

Оптично устройство: Да

Мрежов адаптер: Да

VGA слот: Да

цена:239 лв

повече инфо на ЛС

Днес отидохме с моя познат до Изотсервиз и ми казаха, че вече този сервиз не съществува и фирмата се нарича "РГБ и Изотсервиз" с този уеб сайт http://rgbizot.com/ ! Съответно ми казаха, че подобна промоция не предлагат, каквато спомена колегата plameni :blink: Дадоха ми визитка, на която има същия адрес както на "предишния Изотсервиз" - бул. Мария Луиза 34а и ми препоръчаха да звънна на посочения телефон за повече информация... Честно, не разбирам как стават тея неща! Ако може някой да даде повече инфо ще е много добре :) До вчера гледах цените не компютрите в този сайт - http://www.izotservice.com/ и даже си харесах 2 конфигурации, ама днес останах разочарован от инфото, което ми дадоха на място :( Иначе относно търсенето на конфигурация - очаквам още предложения! :) До другата седмица ще следя развитието на темата редовно ;)

EDIT: Благодаря, колега, жив и здрав да си! :)

От доста време офисът е на друг адрес. Има го на сайта.

http://www.izotservice.com/kontakti.html

Централен офис: гр. Пловдив, ул."Нестор Абаджиев" 43а

Телефон: 032/638-094

Телефон/факс: 032/638-091

Лице за контакти: Валерий Калчев - GSM 088 8255 276

e-mail: sales@izotservice.com

izotservice@abv.bg

place2.JPG

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...