KraSezZza Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Привет, колеги! Имам молба от приятели, да им намеря добро компютърче с подобни характеристики: Дъно - няма предпочитание към марка, но Gigabyte, ASUS, ASRock са с предимство; основно изискване - безпроблемно функциониране (без подути кондензатори и т.н.); Процесор - от 2,6 до 3,2 GHz работна честота, за предпочитане Intel (най-вече); по възможност s.775, но ако има хубави предложения на s.478 може да се вземе предвид РАМ - минимум 1 GB! Хард диск - от 80 GB нагоре (120, 160, 250 GB - не повече) Видео карта - задължително да има, ако не отделна, то поне вградена!; с отделен графичен адаптер е предимство, даже за предпочитане; Nvidia или ATI, не е от голямо значение, но задължително изискване е да е с 128 или 256 MB! Оптично у-во - да има DVD записвачка по възможност; Кутия - запазена, с добър външен вид Захранване - 300-350 W (ако е марково, още по-добре). Определена е цена от 150 до 200 лв. (максимум). За предпочитане е конфигурацията да отговаря на изискванията по-горе, тъй като на никой няма да му се занимава с ъпгрейд, при наличие на по-слаба системка На скоро гледах тук, във форума, много добри предложения, с характеристики подобни на дадените, но тогава не се търсеше такава машина... май винаги е така - ако търсиш няма, ако не търсиш - в изобилие! Очаквам вашите предложения тук, в темата, или на ЛС Link to comment Share on other sites More sharing options...
MC_G Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Здр щом чакаш предложение ето ти едно - отивай в Ера Компютър (или който си изберете) и си земи за тия пари даже по добър от този който си описал и поне ще има гаранция и не се занимавай с глупости да търсиш втора ръка компютър Link to comment Share on other sites More sharing options...
pesho78 Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Извинявам се за офтопика, но не можах да се сдържа . MC_G я ми направи и на мен една конфигурация : НОВА до 200 лв. от ЕРА или откъдето искаш с еквивалентни на посочените параметри или "по-добри". Защо подвеждаш човека без да си имаш представа от цените. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mmitaka Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 отива в Ера и търси Васко , за конфигураране от 2 употреба части , май май ти не си на ясно с нещата Link to comment Share on other sites More sharing options...
MC_G Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Винаги трябва да има някой отворен по темата , и да с по добри параметри и с гаранция е около 262лв , но са НОВИ С ГАРАНЦИЯ , така че човека само ще се набута с 2ра ръка и щом смята да взима комп не мисля че за 50-60 лв трябва да си създаде мн главоболия с тези стари части (това за pesho78 няма как сичко да е фиксирано на 200лв) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pesho78 Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Определена е цена от 150 до 200 лв. (максимум). Първо - бюджета е до 200 лв максимум. Сигурен съм че ако човека разполага с повечко пари изобщо няма да търси употребяван компютър. Второ - MC_G , за 262 лв от Ера може да се направи конфигурация , само че без оптично устройство или на дилърска цена с включената отстъпка . Ако ти имаш конкретно предложение за тези пари можеш да му напишеш каква конфигурация предлагаш. Трето - мисля че достатъчно напълнихме темата с излишни постове, затова предлагам да спрем със спора дотук. Ето една УПОТРЕБЯВАНА маркова конфигурация която аз мога да предложа за този бюджет : IBM Think Centre CPU : Intel Pentium4 3 GHz , с.478 MB : i865 , FSB 800 MHz, DDR400,AGP,SATA РАМ : 1 GB DDR400 HDD : 80 GB DVD/CD-RW Combo Video on board 190 лв. (MC-G ако искаш можем да поспорим на лично дали ще се набута с употребявана, но маркова машина) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted November 24, 2009 Author Share Posted November 24, 2009 IBM Think CentreCPU : Intel Pentium4 3 GHz , с.478 MB : i865 , FSB 800 MHz, DDR400,AGP,SATA РАМ : 1 GB DDR400 HDD : 80 GB DVD/CD-RW Combo Video on board pesho78, харесва ми тази оферта, искам да ми я запазиш до петък вечерта, в случай, че има и други желаещи на опашка Иначе към останалите колеги - обявил съм таван на цената, моля да се съобразявате с нея когато ми давате предложенията си! Благодаря предварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 PC Fujitsu Siemens E620 desktop P4 2.93 GHz/512 MB/40 GB/DVD (s.775,i915,DDR2,PCI-E X16,IDEx1,SATAx2,PCIx2,Com port x 2 ) + Win XP Pro License !!! Това удоволствие е 149 лв. с ДДС в Изотсервиз. Гаранция - 6 месеца. Промоцията ще в сила от утре до изчерпване на количествата. С подходяща врътка и оставащите пари ще го направиш с по-голям диск и DVD-писачка. Имаш вградено видео и свободен PCI-E x16 слот за бъдещ ъпгрейд. А пък и DDR2 паметта е доста по-евтина от DDR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inherit.hit.bg Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 На сокет 478: Celeron-2400 MHz MB Asrock P4i48 RAM TMTc 512/400 CL2.5 HDD Excelstor SATA 80GB DVDRW LG White SVGA nVidia GF FX5500 128/128/TV/DVI Case синьо-бяла PSU 350W LC-B350ATX _____________ ***150 лв*** Опции: + 10 лв става със 768MB RAM DDR400. + 10 лв става с процесор CeleronD - 2667 MHz или + 28 лв става с Pentium4 - 2800 MHz. На сокет 775: MB Asus (OnBoard SVGA nVidia 6100) CPU CeleronD - 2667 MHz RAM 768MB DDR2 Case Dark Silver with front USB 300W супер яка HDD 80 GB SATA DVDRW LG White _____________ ***200 лв*** Опции: + 15 лв става с 1GB RAM DDR2 + 22 лв става с SVGA nVidia 6600 / 128 / 128 / PCI-E / Silent Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted November 26, 2009 Author Share Posted November 26, 2009 За сега идеята за Изотсервиз ми допада най-много Благодаря за което на plameni! Но все пак очаквам още предложения до утре вечерта Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoldnesS Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 И аз бих искал да споделя една много добра фирма за компютри втора употреба: http://82.103.65.62/lianna/eshop/?a=index Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 За сега идеята за Изотсервиз ми допада най-много Благодаря за което на plameni! Но все пак очаквам още предложения до утре вечерта Понеже взех една бройка за служебни цели, се чувствам длъжен да уточня някои параметри, за да можеш да направиш правилния избор. FSB e 533 MHz, но се оказа, че процесорът e SL8J9 и поддържа 64-битови инструкции. Паметта може да бъде макс. до DDR2 533, а слотовете за памет са 4. Работи изключително тихо, почти безшумно. Отлична офис-производителност, а с добавяне на подходяща видеокарта ще става и за други цели. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panchoka Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Мога да предложа следната конфигурация с половин година гаранция: CPU: P4 3.0 GHz / RAM: 1GB / HDD: 80 GB / DVD COMBO/ SB: Yes / LAN / VGA: Yes / Процесор: P4 3.0 GHz Оперативна памет: 1 GB Хард диск: 80 GB Звукова карта: Да Оптично устройство: Да Мрежов адаптер: Да VGA слот: Да цена:239 лв повече инфо на ЛС Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted November 28, 2009 Author Share Posted November 28, 2009 Днес отидохме с моя познат до Изотсервиз и ми казаха, че вече този сервиз не съществува и фирмата се нарича "РГБ и Изотсервиз" с този уеб сайт http://rgbizot.com/ ! Съответно ми казаха, че подобна промоция не предлагат, каквато спомена колегата plameni Дадоха ми визитка, на която има същия адрес както на "предишния Изотсервиз" - бул. Мария Луиза 34а и ми препоръчаха да звънна на посочения телефон за повече информация... Честно, не разбирам как стават тея неща! Ако може някой да даде повече инфо ще е много добре До вчера гледах цените не компютрите в този сайт - http://www.izotservice.com/ и даже си харесах 2 конфигурации, ама днес останах разочарован от инфото, което ми дадоха на място Иначе относно търсенето на конфигурация - очаквам още предложения! До другата седмица ще следя развитието на темата редовно EDIT: Благодаря, колега, жив и здрав да си! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 От доста време офисът е на друг адрес. Има го на сайта. http://www.izotservice.com/kontakti.html Централен офис: гр. Пловдив, ул."Нестор Абаджиев" 43а Телефон: 032/638-094 Телефон/факс: 032/638-091 Лице за контакти: Валерий Калчев - GSM 088 8255 276 e-mail: sales@izotservice.com izotservice@abv.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
KraSezZza Posted December 4, 2009 Author Share Posted December 4, 2009 Компютъра е закупен! Close Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.